"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΜΠΑΝΑΝΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ - ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ: : Ο Μαδούρο «ξεπούλησε» όσο όσο (με 59% έκπτωση) στην Goldman Sachs χωρίς να ρωτήσει την αδελφή σοσιαλιστική ψυχή, τον Αλέξη - Εξαναγκασμό της Goldman Sachs για επιστροφή της διαφοράς "με έναν νόμο , ένα έρθρο" υπόσχεται η Κουμουνδούρου...

Πλήγμα στην οικονομική αξιοπιστία του Καράκας προκάλεσε το «σκόντο» Μαδούρο
Με εξαιρετικά ακριβό τίμημα -κυρίως πολιτικό και ψυχολογικό- θα εισπράξει η Βενεζουέλα 1,75 δισ. δολάρια τον ερχόμενο Αύγουστο από την Goldman Sachs, σύμφωνα με την ισπανόφωνη αμερικανική εφημερίδα «El Nuevo Herald».

Οπως υποστηρίζει το δημοσίευμα, η κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο, που βρίσκεται σε μεγάλη ανάγκη για μετρητά και λόγω της πτώσης του πετρελαίου, κυριολεκτικά «ξεπούλησε» στην αμερικανική τράπεζα ένα χρέος για πετρέλαιο της Δομηνικανής Δημοκρατίας προς το Καράκας, ύψους 4,1 δισ. δολαρίων.

Ουσιαστικά η Goldman Sachs απέκτησε με έκπτωση 59% το χρέος της Δομηνικανής Δημοκρατίας, το οποίο θα επιδιώξει να εισπράξει ακέραιο στη λήξη του, το 2034. 

Σύμφωνα με την «El Nuevo Herald», η Goldman Sachs συζητά και για την εκχώρηση του πετρελαϊκού χρέους της Τζαμάικα προς τη Βενεζουέλα.  
 
«Ενα τόσο μεγάλο σκόντο, εκτός από μεγάλη νομισματική απώλεια, συνιστά και απώλεια οικονομικής αξιοπιστίας της χώρας», σχολίασε ο πρώην πρέσβης της Βενεζουέλας στον ΟΗΕ, Ντιέγκο Αρία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: