"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΤΟΥΡΚΙΑ: "Προπαγάνδα" οι νταλίκες με τα όπλα του ΙSIS, "ψέματα" η ανοχή στους τζιχαντιστές, "ενοχοι" οι Κούρδοι που αθέτησαν τις υποσχέσεις τους, ΛΕΥΚΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ η κυβέρνηση Ερντογάν!!! - Ο Νταβούτογλου σε μεγάλα κέφια!!!

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου αντέδρασε έντονα στις κατηγορίες που θέλουν την Τουρκία να έχει στηρίξει το Ισλαμικό Κράτος (ISIS).
Κατά τη διάρκεια ταξιδιού επιστροφής του από τις Φιλιππίνες στην Τουρκία, ο τούρκος πρωθυπουργός με έμμεσο τρόπο κατηγόρησε το Ιράκ και τις ΗΠΑ για σχέσεις με την ΙSIS.

“ Eγω θέλω να ρωτήσω όλους. Ο ηγέτης του ΙSIS Μπαγκντάντι από πού ήρθε; Από το Αμπου Γκράιμπ ( φυλακές). Δηλαδή από το Ιράκ. Ας μου δώσουν ένα όνομα ηγετικού στελέχους του ISIS που βγήκε από την Τουρκία ή που πέρασε τα τουρκικά σύνορα. Το Ιράκ και το Αμπου Γκράιμπ απ’ όπου εμφανίστηκαν τα ηγετικά στελέχη της ISIS ήταν ποτέ στο έλεγχο της Τουρκίας; Να τονίσω επίσης πως πολλοί ένοπλοι της οργάνωσης αυτής προέρχονται από τις φυλακές της Συρίας».

Ο Νταβούτογλου, υποστήριξε πως υπουργός Εξωτερικών χώρας μέλους Ε.Ε του είχε ζητήσει να λάβει μέτρα η Τουρκία για να εμποδίσει τη διέλευση των μελών τουISIS.

“ Eγώ του απάντησα “αν γνωρίζετε ποιοι είναι μην τους αφήνετε να φύγουν από τη χώρα σας. Μου απάντησε πως ως “δημοκρατική χώρα δεν μπορούν να εμποδίσουν την ελεύθερη κυκλοφορία σε ανθρώπους που δεν έχουν διαπράξει εγκλήματα. Κι εγώ του τόνισα πως δεν μπορούμε να εμποδίσουμε κανέναν τουρίστα που δεν έχει κάνει εγκλήματα. Μετά από τη συνομιλία μας αυτή ξεκίνησαν να μας φτάνουν λίστες με ονόματα και ήδη έχουμε εμποδίσει την είσοδο 7000 ανθρώπων στη χώρα μας. Ο μηχανισμός μας λειτουργεί κανονικά».

Ο τούρκος πρωθυπουργός υποστήριξε πως οι νταλίκες με όπλα που είχαν βρεθεί στην Τουρκία και αναφέρονταν πως μετέφεραν όπλα στον ISIS ήταν μια «προπαγάνδα» και ισχυρίστηκε πως και τα επεισόδια που ξέσπασαν στην Τουρκία με αφορμή τις εξελίξεις στο Κομπάνι ήταν «προσπάθειες να αμαυρωθεί η εικόνα της Τουρκίας». « Θέλουν την φωτιά που έχει ξεσπάσει στη Συρία να την φέρουν στην Τουρκία» υποστήριξε ο Νταβούτογλου.

Στο ζήτημα του Κουρδικού και της επίλυσης του προβλήματος ο Νταβούτογλου δήλωσε πως μόνο η Τουρκία έκανε βήματα και πως οι Κούρδοι δεν έκαναν και πολλά. «Δεν τήρησαν τις υποσχέσεις τους. Θα έπρεπε να είχαν ήδη αφήσει τα όπλα. Δεν το έκαναν» δήλωσε ο τούρκος πρωθυπουργός.

Ο ίδιος απέκλεισε το ενδεχόμενο της παρουσίας ξένου παρατηρητή στις συνομιλίες για την επίλυση του Κουρδικού.
Αύριο ο Νταβούτογλου θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη Βαγδάτη.


Δεν υπάρχουν σχόλια: