"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


EΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Πτώσις από το ισόγειο



Μπορείς να κάνεις κρότο και κουτρουβαλώντας από βουνοπλαγιά και πέφτοντας από ουρανοξύστη, αλλά και αν σκοντάψεις σε χαλάκι εξώθυρας πολυκατοικίας

 

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης είναι, αν μη τι άλλο, ένας καπάτσος άνθρωπος, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τις εποχές που πέρασαν και αυτήν που ζούμε. Ο Γιώργος Καρατζαφέρης ίσως να προσπάθησε σ' έναν τομέα της ζωής του, τον υλικό, διότι δεν γνώριζε ότι το σύμπαν είναι ταμειακώς εντάξει. Οσα ενεργητικά τόσα παθητικά. Αρα, την ενέργεια που αντλούμε από διάφορες πηγές την επιστρέφουμε πίσω. Κερδισμένος στο μέγα παίγνιο του βίου δεν υπάρχει.


Το καζίνο του πλανήτη έχει όλα τα τραπέζια ελεγχόμενα και τις τράπουλες σημαδεμένες, τα ζάρια πειραγμένα, τις ρουλέτες στημένες. Ούτε ένας παίκτης δεν έχει φύγει ακέραιος από αυτό το διασκεδαστήριον. Μόνο εντυπώσεις μπορεί να αφήσει πίσω του, αλλά και όλες τις μάρκες θα τις αποθέσει πίσω στο ταμείο.  


Ούτε ένας δεν έφυγε με τις τσέπες φορτωμένες στο ταξίδι όπου δεν συντροφεύει τον ταξιδιώτη η ύλη. Τα μέτρα ασφαλείας για τα ταξιδάκια ανα-ψυχής είναι δρακόντεια και δεν επιτρέπεται η μεταφορά αποσκευών. Δεν μπορείς να κουβαλήσεις ούτε μία στον πάνω ή στον κάτω κόσμο. 


Κρίμα δεν είναι που πάει στράφι ο κόπος που έκανες να θησαυρίσεις;

 

Και οι επίγειοι θησαυροί μάταιοι είναι. Ακόμα κι αν αντέξουν ακέραιοι για εκατομμύρια χρόνια, θα περάσει ο καιρός, δεκάδες εκατομμύρια έτη, εκατοντάδες, δισεκατομμύρια (υπολογίζεται από 1,75 έως 3,25) και ο Ηλιος θ' αρχίσει να αργοπεθαίνει. Πριν σκάσει σαν μπαλόνι, θα έχει... ρουφήξει τη Γη. Πριν αγκαλιάσει τον πλανήτη μας ο Ηλιος, όλα θα έχουν παραδοθεί στο πυρ. Θα εξαϋλωθούν και τα λεφτά και τα σπίτια και τα παλάτια, τα βουνά, οι θάλασσες και οι πολιτείες, τα δάση και οι έρημοι, όλα. Ούτε καν οι τράπεζες δεν πρόκειται να τη γλιτώσουν. Οι θυρίδες τους με τα μαργαριτάρια, τα ζαφείρια, τις ράβδους χρυσού, τα μετρητά, τις επιταγές, τους πίνακες ζωγραφικής, τα αρχαία, τα DVD και τις φωτογραφίες, τα πάντα θα μεταμορφωθούν σε άλλο τύπο ενέργειας (ως γνωστόν και η ύλη είναι ενέργεια μετασχηματιζόμενη αενάως).

 

Δεν έχουν πολλά πράγματα νόημα επί γης, κύριε πρόεδρε του ΛΑΟΣ. 
Ενα από τα λίγα που αξίζουν τον κόπο είναι

H αίσθηση ότι έκαστος κάνει το χρέος του προς τη συνείδησή του και τους άλλους. Αλλιώς η πτώσις είναι βεβαία. Ακόμα και από το ισόγειο της πολυκατοικίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: