"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΗΛΙΘΙΟΙ - ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΜΟΣ: Οι τζιχαντιστές απειλούν τις μαχήτριες Πεσμεργκά με…γάμο

Με…γάμο απειλούν τις γυναίκες Πεσμεργκά που πολεμούν εναντίον των στρατευμάτων τους οι άντρες του Ισλαμικού Κράτους, που προειδοποιούν ότι όποιες μαχήτριες δεν εγκαταλείψουν τον το πεδίο της μάχης θα αιχμαλωτιστούν και θα εξαναγκαστούν να παντρευτούν ένα φανατικό τζιχαντιστή. 

Σε αποκλειστική συνέντευξη στη βρετανική εφημερίδα Daily Mail, η συνταγματάρχης Ναχίντα Αχμάντ Ρασίντ αποκάλυψε ότι η ομάδα των ακραίων Ισλαμιστών έχει απειλήσει τα στρατεύματά της αρκετές φορές, παρότι η ίδια έχει ξεκαθαρίσει ότι σκοπεύει να συνεχίσει τον αγώνα μέχρι να «καθαρίσει» την περιοχή από το Ισλαμικό Κράτος.

«Είπαν ότι ακόμα και εάν τους είναι αποκρουστική θα την παντρευτούν. Ακόμα και εάν δεν τις θέλουν, γάμος» είπε η συνταγματάρχης Ρασίντ και χαμογελώντας αποκάλυψε ότι τα στρατεύματά της έχουν…άλλα σχέδια.
«Έχω πει σε όλες τις μαχήτριες να έχουν μια σφαίρα στην τσέπη τους και να την χρησιμοποιήσουν σε περίπτωση που αιχμαλωτιστούν. Δεν θέλω καμία να πέσει στα χέρια του Ισλαμικού Κράτους» ανέφερε.


Μέχρι στιγμής, καμία από τις μαχήτριες της Ρασίντ δεν έχει αναγκαστεί να χρησιμοποιήσει αυτή την…εφεδρική σφαίρα αλλά όλες δηλώνουν πρόθυμες να το κάνουν εάν, φυσικά, χρειαστεί.

«Ορισμένες γυναίκες από άλλες μονάδες, όμως, χρειάστηκε να το κάνουν. Μια μαχήτρια του PKK βρέθηκε περικυκλωμένη από μαχητές του Ισλαμικού Κράτους όταν όλες οι συμπολεμίστριές της είχαν σκοτωθεί. Αντί να τους αφήσει να την αιχμαλωτίσουν, αυτοπυροβολήθηκε» ανέφερε η Ρασίντ και αποκάλυψε ότι οι τζιχαντιστές έστειλαν αυτό το τελεσίγραφο επειδή «τρέμουν» στην ιδέα να πεθάνουν από χέρι γυναίκας.

«Είναι υποκριτές. Πιστεύουν ότι εάν πεθάνουν από χέρι γυναίκας Πεσμεργκά δεν θα πάνε στον παράδεισο. Θέλουν να μας μας υποτάξουν αλλά αυτοί είναι που φοβούνται» είπε η Ρασίντ και έστειλε ένα δικό της μήνυμα στο Ισλαμικό Κράτος: 
«Είναι τραγικό για εμένα να βλέπω τους ανθρώπους να βασανίζουν και να αποκεφαλίζουν τους ανθρώπους, όπως κάνει ο Ισλαμικός Στρατός. Θα σας βρούμε, καιαι όταν σας βρούμε, θα σας σκοτώσουμε. Μέχρι την ημέρα που θα πεθάνω, θα πολεμάω τον Ισλαμικό Στρατό. 

Οι μαχήτριες Πεσμεργκά εκπαιδεύονται ακριβώς όπως και οι άντρες απλώς δεν χρησιμοποιούν βαρύ οπλισμό.


Δεν υπάρχουν σχόλια: