"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Τσίμπα ένα μόριο!



Εχει κι ένα καλό αυτό το πλανητικών διαστάσεων πολιτικό τουρλουμπούκι: δεν θα βαρεθούμε ποτέ στην Ελλάδα των Λοβέρδων.

 

Οπως είχαμε γράψει προ ημερών στο πόνημα με τίτλο «Σε πήρε ο ύπνος; ΕΔΕ!» για τον Ανδρέα Λοβέρδο, υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, στις 28 Οκτωβρίου το «Θρησκευμάτων» της ταμπέλας του υπουργείου του έμεινε στην ταμπέλα. Ο Ανδρέας δεν πήγε στη δοξολογία για την εθνική επέτειο, για έναν απλούστατο λόγο: οι δοξολογίες δεν γίνονται βράδυ, δεν είναι εσπερινοί. 


Αφού τα έκανε μαντάρα και τον περίμεναν εις μάτην οι επίσημοι, αποφάσισε να τα κάνει ακόμα περισσότερο μαντάρα, αναγγέλλοντας τη διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης! Η κωμικοτραγική ΕΔΕ κατέληξε εκεί όπου άπαντες περίμεναν: στο ότι φταίει το γραφείο του υπουργού, δηλαδή ο ίδιος


Και τι σκαρφίστηκε ο απίθανος κ. Λοβέρδος για να απαλύνει τις εντυπώσεις;



Μια δοξολογία με την παρουσία του στις 25 Μαρτίου και ακόμα μία δώρο! 


Λες και είναι προσφορά σούπερ μάρκετ: «Τώρα, αντί για μία παρουσία του αγαπημένου σας κομπάρσου υπουργού, δύο! Στην επέτειο της Εθνεγερσίας, τρομερή υπερπροσφορά για το Γένος των Ελλήνων! Ο Ανδρέας Λοβέρδος θα πάρει σβάρνα τις εκκλησιές! Μία Εθνεγερσία, ένας υπουργός, δύο δοξολογίες! Προλάβετε, περιορισμένο στοκ! Οι παραγγελίες Λοβέρδου θα εκτελεστούν με σειρά προτεραιότητας».


Τώρα, ο δαιμόνιος πολιτικός, που είναι ο πατήρ των ιστορικών μνημονιακών φράσεων «δεν υπάρχει σάλιο» και του ακόμα καλύτερου «οι άνθρωποι δεν πεθαίνουν κιόλας - ζούνε πολλά χρόνια μετά τη συνταξιοδότησή τους», έχει πάρει φόρα από την αποδοχή της πολιτικής του από τη συγκυβέρνηση. 

  
Επιδιώκει να μας στείλει όλους μαζί σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στον χρόνο. Πολλούς, πάρα πολλούς αιώνες πίσω. Σε μια φορά κι έναν καιρό όπου δούλευες σαν το σκυλί το μαύρο στις πυραμίδες και έπαιρνες ως μπόνους ημέρες ζωής (εκτός αν είχε στραβοξυπνήσει ο Φαραώ και ήθελε να σε κάνει άμεσα μεζέ για τους κροκοδείλους).




Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, από την αρχαία Αίγυπτο προέρχεται το σύστημα της αμοιβής με μόρια που σκέφτηκε ο Λοβέρδος. Μη μου πείτε ότι δεν ξέρετε για ποια μόρια γίνεται λόγος! Για αυτά που θα αντικαταστήσουν το χρήμα στις συναλλαγές με τους εργοδότες μας:  


Ο Λοβέρδος θέλει να προσλάβει εκπαιδευτικούς για να του βουλώσουν «τρύπες» στο πρόγραμμα και να μην πληρώνει με ευρώ.  


Αλλά με τι; 


Με μόρια! Με μόρια που θα μαζέψει ο εκπαιδευτικός για να προσληφθεί... κάποτε. 


Τσίμπα ένα μόριο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: