"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΤΟΥΡΚΙΑ και ΡΑΓΙΑΔΙΣΤΑΝ: Μεγάλη τελετή - φιέστα "θεοποίησης" του Ατατούρκ με πρωταγωνιστή τον Ζεϊμπέκ του ΣΥΡΙΖΑ

«Θεοποίησαν» τον Ατατούρκ οι τουρκόφιλοι μηχανισμοί στη Θράκη, με αφορμή την 76η επέτειο από τον θάνατό του. Σε ανακοινώσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας, αλλά και στη μεγάλη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αυλή του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή, οι ανθελληνικοί φορείς ύψωσαν φιλοτουρκικές κορόνες, με «μπροστάρηδες» στελέχη του DEB και φίλα προσκείμενα μέλη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στην τελετή, που οργανώθηκε στο προξενείο, μετείχαν οι υποπρόξενοι Αλπέρ Ατακ και Μουράτ Ερτάς, οι βουλευτές Αχμέτ Χατζηοσμάν και Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, ο πρόεδρος του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς, ο πρόεδρος της Πολιτιστικής Εκπαιδευτικής Εταιρίας της Μειονότητας της Δυτικής Θράκης Γκαλίπ Γκαλίπ, ο περιφερειακός σύμβουλος Οντέρ Μουμίν, ο αντιπεριφερειάρχης Μουσταφά Κατραντζί, η αντιδήμαρχος Κομοτηνής Σιμπέλ Μουσταφάογλου, πρόεδροι μειονοτικών συλλόγων, πρώην βουλευτές, δάσκαλοι και πολίτες.

«Η τελετή άρχισε στις 09.05 (τη στιγμή που έκλεισε τα μάτια ο Ατατούρκ) με ενός λεπτού σιγή και με τον εθνικό ύμνο» αναφέρει σχετική ανακοίνωση. Σύμφωνα με αυτή, ο πρόεδρος της Ενωσης Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης Σαμί Τοραμάν ανέφερε: «Η 10/11/1938 δεν είναι η ημερομηνία που πέθανε ο Ατατούρκ, αλλά η ημερομηνία που έφτασε στην αθανασία».

Μάλιστα, ο γνωστός για τις φιλοτουρκικές τοποθετήσεις του βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζεϊμπέκ έγραψε στο facebook: 
«Εάν ακόμη και 75 χρόνια αργότερα οι ιδέες του φωτίζουν τον δρόμο μας, εάν προσπαθούμε να πραγματοποιήσουμε τις επιθυμίες του και εάν για να προοδεύσουμε και να μπορέσουμε να φθάσουμε το επίπεδο των σύγχρονων πολιτισμών, ακολουθούμε δρόμο υπό το φως του, τότε η 10η Νοεμβρίου δεν είναι η επέτειος θανάτου του Ατατούρκ, αλλά η μέρα που κρατάμε τις επαναστάσεις του στις καρδιές μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: