"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΤΟΥΡΚΙΑ: Οργή στην Αγκυρα από την άρνηση του Τζο Μπάιντεν να ζητήσει συγνώμη από τον ισλαμοφασίστα Ερντογάν

Νέες φωτιές αναμένεται να ανάψει στην Τουρκία δήλωση του Αμερικανού αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν σύμφωνα με την οποία δεν πρόκειται να ζητήσει συγνώμη για την άποψη που εξέφρασε ότι η Τουρκία βοηθά το Ισλαμικό Κράτος και άλλες ακραίες οργανώσει στη Συρία και στο Ιράκ.
«Δεν πρόκειται ποτέ να ζητήσω συγνώμη από τον Ερντογάν» είπε ο Μπάιντε σε συνέντευξή του στο CNN. “Τον ξέρω καλά, έχω διαπραγματευτεί μαζί του. Του τηλεφώνησα και του είπα: Κοίτα, αυτό που δημοσιεύθηκε δεν ήταν ακριβώς αυτό που είπα».
 
Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Χάρβαρντ ο Μπάιντεν είπε ότι «η Τουρκία και άλλοι σύμμαχοι των ΗΠΑ στην περιοχή όπως τα Αραβικά Εμιράτα και η Σαουδική Αραβία εφοδίαζαν ή διευκόλυναν την ανάπτυξη του ISIS και άλλων ομάδων που πολεμούν τον Άσαντ στη Συρία»
Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν την αντίδραση του Ερντογάν ο οποίος απαίτησε συγνώμη από την Aμερικανό αντιπρόεδρο.
 
Ο Λευκός Οίκος σε δύο ανακοινώσεις του ζήτησε συγνώμη για τις δηλώσεις Μπάιντεν τις οποίες όμως το γραφείο του αντιπροέδρου άφησε ασχολίαστες λέγοντας ότι υπήρξε παρανόηση των λεγομένων του. Είπε επιπλέον ότι ο αντιπρόεδρος ευελπιστεί σε συνάντηση με τον Ερντογάν αυτό τον μήνα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: