"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΤΟΥΡΚΙΑ: Νέο "χτύπημα" του σαλταρισμένου Ερντογάν: Η Αμερική ανακαλύφθηκε από μουσουλμάνους και όχι από τον Χριστόφορο Κολόμβο (!!!) ενώ απαιτεί να χτιστεί τζαμί στην πρωτεύουσα της Κούβας

Η Αμερική ανακαλύφθηκε από μουσουλμάνους και όχι από τον Χριστόφορο Κολόμβο, ισχυρίστηκε  σε συνέδριο, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρ. Τ. Ερντογάν, ο οποίος ζήτησε παράλληλα. να χτιστεί τζαμί στην ...Κούβα.
Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε τα παραπάνω, σε ομιλία του σε τελετή λήξης της πρώτης συνάντησης Λατινοαμερικανών Μουσουλμάνων που έγινε σήμερα στην Κωνσταντινούπολη.

"Μουσουλμάνοι ναυτικοί έφτασαν στις ακτές της Αμερικής το 1178. Στα ημερολόγιά του ο Χριστόφορος Κολόμβος αναφέρει την ύπαρξη τζαμιού σε λόφο των βορειοανατολικών ακτών της Κούβας", τόνισε ο Ερντογάν, συμπληρώνοντας, ότι αυτό είναι μία ακόμη απόδειξη, ότι "η θρησκεία του Ισλάμ ήταν ήδη ευρέως διαδεδομένη, πριν οι πρώτοι Ευρωπαίοι ανακαλύψουν τον Νέο Κόσμο το 1492".

Ο Ερντογάν αποκάλυψε ότι θα ζητήσει και πάλι να χτιστεί τζαμί στην Αβάνα πρωτεύουσα της Κούβας,, παρ' ότι τον περασμένο Απρίλιο, οι Κουβανοί σε ανάλογο αίτημα της Άγκυρας, είχαν απαντήσει αρνητικά.

Σύμφωνα, με όσα αναφέρονται στις ιστοσελίδες των τουρκικών εφημερίδων, η Κούβα, έχει μια ελάχιστη μειονότητα μουσουλμάνων, οι οποίοι παραπονιούνται στην Τουρκία ότι δεν μπορούν να ασκήσουν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα ελεύθερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: