"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Σαν σήμερα (21/11/ΧΧΧΧ)

1791: Ο Συνταγματάρχης Ναπολέων Βοναπάρτης προάγεται σε στρατηγό και αναλαμβάνει την αρχηγία του Στρατού της Γαλλικής Δημοκρατίας.

1864: Δημοσιεύεται ο νέος εκλογικός νόμος στην «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως». Ως μέσο ψηφοφορίας καθιερώνεται το σφαιρίδιο αντί του ψηφοδελτίου, λόγω του μεγάλου αναλφαβητισμού στην Ελλάδα.

1877: Ο αμερικανός εφευρέτης Τόμας Έντισον ανακοινώνει τη δημιουργία του φωνόγραφου, τον οποίο ονομάζει «Ομιλούσα Μηχανή».

1916: Το αγγλικό πλωτό νοσοκομείο «Βρετανικός» βυθίζεται από γερμανική νάρκη στο στενό της Κέας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 30 άνθρωποι, αλλά να διασωθούν 1300.

1942: Ο αμερικανός σκιτσογράφος Μπομπ Κλάμπετ δημιουργεί τον χαρακτήρα κινουμένων σχεδίων Τουίτι Μπερντ, το κίτρινο καναρινάκι, που είναι ο αιώνιος στόχος του γάτου Σιλβέστρου.

1945: Κυκλοφορεί το πρώτο τεύχος γαλλικού γυναικείου περιοδικού ELLE.

1694: Γεννιέται ο Βολτέρος, φιλολογικό ψευδώνυμο του Φρανσουά Μαρί Αρουέ, γάλλος συγγραφέας και διανοούμενος, ηγετική μορφή του Διαφωτισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: