"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


TOYΡΚΙΑ: Η Αγκυρα προετοιμάζει το έδαφος για αδιέξοδο στο Κυπριακό

Την εκτίμηση ότι η Άγκυρα και η τουρκοκυπριακή ηγεσία προετοιμάζουν το έδαφος για αδιέξοδο στο Κυπριακό, διατύπωσε ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης. Αντίθετα, επισήμανε, η ελληνοκυπριακή πλευρά καταβάλλει συνεχείς προσπάθειες για επίτευξη προόδου.

«Αυτοί που υποστήριζαν ότι είχαν διαβεβαιώσεις για επίδειξη καλής θέλησης από τον Ταγίπ Ερντογάν, θα πρέπει να ζητήσουν από την Άγκυρα να ξεκαθαρίσει κατά πόσον επιθυμεί λύση ή αν προωθεί το περιβόητο σχέδιο "βήτα", για αναβάθμιση του ψευδοκράτους» τόνισε ο Κύπριος υπουργός.

Σε δηλώσεις στο ΡΙΚ, ο κ. Κασουλίδης ανέφερε ότι η κυπριακή κυβέρνηση «έχει μόνον ένα σχέδιο, την απαλλαγή από την κατοχή και την επανένωση της Κύπρου». Αν αποτύχουν οι συνομιλίες, πρόσθεσε, ξέρουμε τι θα κάνουμε.

Για τις επαφές του λεγόμενου υπουργού Εξωτερικών του παράνομου τουρκοκυπριακού καθεστώτος, Οζντίλ Ναμί με υψηλόβαθμους αξιωματούχους στο Λονδίνο και την Ουάσιγκτον, ο κ. Κασουλίδης είπε ότι η κυβέρνηση έχει εκφράσει αντίθεση και δυσφορία και, αν χρειαστεί, θα προβεί και σε νέα διαβήματα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος», ο Οζντίλ Ναμί θα έχει στο Λονδίνο συνάντηση με τον Βρετανό υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, ενώ συναντήθηκε ήδη με τον υπουργό Δικαιοσύνης και Πολιτικών Ελευθεριών.
 
Στην Ουάσιγκτον θα συναντηθεί με αξιωματούχους του Λευκού Οίκου, του Στέιτ Ντιπάρμεντ και του Κογκρέσου
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: