"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: O λαός και η τσέπη μας!

Του ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΙΜΑΤΗ

Στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ (Τ-Λ/Λ-Τ) για τη δημιουργία «πλατιού μετώπου» κατά της ιδιωτικοποίησης της μικρής ΔΕΗ, είδαμε ανάμεσα στα περιτρίμματα της Αριστεράς που ανταποκρίθηκαν εκθύμως στην πρόσκληση του κόμματος και τον περιβόητο Ν. Φωτόπουλο, ο οποίος, θυμίζω, διώκεται ποινικά για το κακούργημα της άμεσης συνέργειας σε απιστία κατ’ εξακολούθηση κατά της ΔΕΗ με ζημία άνω των 150.000 ευρώ, καθώς και για άλλα παρεμφερή αδικήματα. (Είναι ελεύθερος έχοντας καταβάλει εγγύηση 60.000 ευρώ, ευτυχώς―ειδάλλως υποθέτω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έκανε την εκδήλωση στον Κορυδαλλό...). 


Είδαμε μάλιστα τον πρόεδρο Τσίπρα να τεντώνεται προς το μέρος του Ν. Φωτόπουλου προκειμένου να του σφίξει το χέρι. 


Προς τι τέτοια εκτίμηση του αρχηγού της αντιπολίτευσης προς τον υπόδικο συνδικαλιστή;  


Αφήνω το ερώτημα να αιωρείται και προχωρώ. 


Πληροφορούμαι ότι στο απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε ο υπόδικος Ν. Φωτόπουλος βασίζει την υπεράσπισή του στον ισχυρισμό ότι η περιουσία της ΔΕΗ δεν είναι δημόσια! Απολαύστε το σχετικό επιχείρημα: 
«Στην περίπτωση της ΔΕΗ δεν συντρέχουν τα στοιχεία στα οποία στηρίχθηκε έστω εσφαλμένα η κατάφαση του στοιχείου της δημόσιας περιουσίας σε άλλες περιπτώσεις ανωνύμων εταιρειών που απασχόλησαν τη νομολογία. Ιδιαιτέρως τονίζω ότι αντίθετα με τις αναγραφόμενες στο τέλος του κατηγορητηρίου περιπτώσεις η ΔΕΗ Α.Ε. δεν έχει μοναδικό μέτοχο το Δημόσιο, δεν επιχορηγείται από τον τακτικό κρατικό προϋπολογισμό, δεν λειτουργεί αποκλειστικά χάριν του δημοσίου συμφέροντος, ενώ στην τακτική γενική της συνέλευση δεν μετέχουν αποκλειστικά και μόνον υπουργοί, αλλά κάθε μέτοχός της. Η περιουσία της ΔΕΗ δεν είναι σε καμία περίπτωση δημόσια». 

  
Γι’ αυτό έσπευσε να σφίξει το χέρι του Φωτόπουλου ο Τσίπρας;  


Δεν ξέρω ― ο καθένας ας βγάλει τα δικά του συμπεράσματα...


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: