"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΚΥΠΡΙΑΚΟ: Διπλωματία με... τραπεζώματα κάνουν οι τουρκοκύπριοι - Πρέσβεις διαπιστευμένοι στην Κυπριακή Δημοκρατία, σε φαγοπότι με τον Αττίλα στα κατεχόμενα!!!

Διπλωματία με... τραπεζώματα κάνουν οι τουρκοκύπριοι Ενοχλημένη είναι η κυπριακή κυβέρνηση, από την συμμετοχή πρέσβεων -διαπιστευμένων στην Κυπριακή Δημοκρατία, σε γεύμα στα κατεχόμενα, με τον λεγόμενο υπουργό εξωτερικών του παράνομου καθεστώτος, Οζντίλ Ναμί.


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, δήλωσε ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης θα συναντηθεί, τη Δευτέρα, με τον υπουργό Εξωτερικών, Ιωάννη Κασουλίδη για να αποφασίσουν συγκεκριμένα μέτρα τα οποία θα κοινοποιηθούν σε όλες τις διπλωματικές αποστολές στη Κύπρο.

Ο κύριος Χριστοδουλίδης τόνισε ότι οι ξπενοι διπλωμάτες πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί, να σέβονται την χώρα που τους φιλοξενεί και να τηρούν το αυστηρό πρωτόκολλο που διέπει τις δραστηριότητές τους στην Κύπρο.

Οι διπλωμάτες, επεσήμανε ο εκπρόσωπος, έχουν το δικαίωμα να συναντώνται με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας, τον διαπραγματευτή και κόμματα στα κατεχόμενα, όχι όμως με άτομα που παραπέμπουν σε άλλη ιδιότητα.


«Πρέπει», είπε, «να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για να μην προσδίδεται νομική οντότητα ή υπόσταση στο παράνομο καθεστώς».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: