"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΗΛΙΘΙΟΙ: «Πιπεράτη» γκάφα από τον Νετανιάχου

Γκάφα ολκής φαίνεται να έκανε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου ή, καλύτερα, όποιος διαχειρίζεται τον λογαριασμό του στην ιστοσελίδα Twitter.

Οπως αποκαλύπτεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας The Times of Israel, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός επί αρκετή ώρα «ακολουθούσε» στο Twitter μία ιστοσελίδα... πιπεράτου ερωτικού περιεχομένου.

Ο λογαριασμός του Ισραηλινού πρωθυπουργού στο Twitter ακολουθείται -όπως λέγεται στη γλώσσα του Twitter- από 90 άτομα, κυρίως δε από ισραηλινές πρεσβείες ανά τον κόσμο και διάφορες κυβερνητικές υπηρεσίες. Ομως ένας από τους τελευταίους που επέλεξαν να ακολουθήσουν τον λογαριασμό του Νετανιάχου ήταν ο λογαριασμός @PersianHotBook. Και βέβαια ο Νετανιάχου αποφάσισε να επιστρέψει τη φιλοφροσύνη και να ακολουθήσει και αυτός με τη σειρά του τον εν λόγω λογαριασμό χωρίς να γνωρίζει προφανώς περί τίνος επρόκειτο.

Το κόμμα Λικούντ, που διαχειρίζεται τον λογαριασμό του κ. Νετανιάχου, όπως ανακοίνωσε ερευνά τι ακριβώς συνέβη και πώς έγινε το σφάλμα. «Πρόκειται για μια δυσλειτουργία και το θέμα ερευνάται. Οπως και να έχει, ο εν λόγω λογαριασμός αφαιρέθηκε αμέσως», αναφέρει σε tweet ο δημοσιογράφος του ισραηλινού ραδιοφώνου Τσίκο Μενασέ, επικαλούμενος ανακοίνωση του Λικούντ.

Τώρα, βέβαια, η «πιπεράτη» ιστοσελίδα δεν αυτοπροσδιορίζεται ακριβώς ως σάιτ πορνό αλλά ως «η πρώτη ερωτική βιβλιοθήκη στην περσική γλώσσα». Το πρωί της Κυριακής ο εν λόγω λογαριασμός στο Twitter είχε μόλις 15 ακολούθους, ένας εκ των οποίων ήταν ο Νετανιάχου, αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας. Οπως διαπιστώθηκε μόλις έγινε αντιληπτή η γκάφα, ο πρωθυπουργικός λογαριασμός αφαιρέθηκε από τους ακολούθους του @persianHotBook. 


Ο Νετανιάχου σταμάτησε να ακολουθεί και άλλους λογαριασμούς (για άγνωστο λόγο) ενώ εξακολουθεί να ακολουθεί 81. Βέβαια η όλη υπόθεση μάλλον είναι φαιδρά και ως φαίνεται καταδιασκέδασε τους ενδιαφερόμενους στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης που δεν παρέλειψαν να σχολιάσουν το γεγονός.

Κάποιος σχολιαστής μάλιστα λέει ότι είναι προφανές ότι ο κ. Νετανιάχου θέλησε να δει το πραγματικό ιρανικό όπλο μαζικής καταστροφής. Την περασμένη εβδομάδα σε συνέντευξή του στην περσική υπηρεσία του BBC, ο κ. Νετανιάχου τόνισε ότι εάν ήταν ελεύθεροι οι νέοι του Ιράν, θα φορούσαν μπλουτζίν και θα άκουγαν δυτική μουσική, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση πολλών Ιρανών.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: