"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΙΡΛΑΝΔΙΑ: To Δουβλίνο ξαναβγαίνει στις αγορές και ακολουθεί τροχιά αποδεσμευσης απο το Μνημόνιο - ΜΟΥΓΚΑ ΟΙ ΒΑΡΟΥΦΟΚΑΖΑΚΗΔΕΣ !!!


Η Ιρλανδία έκανε προχθες το σημαντικότερο βήμα προς την έξοδό της από το Μνημόνιο συγκεντρώνοντας πέντε δισ. ευρώ από την έκδοση νέου 10ετούς ομολόγου, με το οποίο αναμένεται να καλύψει σχεδόν όλες τις χρηματοδοτικές της ανάγκες για το 2013. 

Η Ιρλανδία είχε αναγκαστεί να ζητήσει τη βοήθεια των εταίρων της στην Ευρωζώνη τον Νοέμβριο του 2010, όταν διέσωσε ολόκληρο τον υπερτροφικό τραπεζικό τομέα της, με αποτέλεσμα ν’ αποκλειστεί από τις αγορές.  

Η ιρλανδική κυβέρνηση χαιρέτισε την επανεμφάνιση της χώρας στις διεθνείς αγορές ως απόδειξη ότι πολύ σύντομα το Δουβλίνο θα σταματήσει να εξαρτάται από τους εταίρους στην Ευρωζώνη και από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. 

Από την αρχή της εφαρμογής του Μνημονίου, η ιρλανδική κυβέρνηση κατάφερε να πετύχει όλους τους στόχους και να καταστεί το υπόδειγμα για όλες τις χώρες που έχουν υπογράψει Μνημόνιο ή πιέζονται από τις αγορές. Μετά τον Ιούλιο του 2012, το επιτόκιο δανεισμού της Ιρλανδίας μειώθηκε ακόμη περισσότερο χάρη στην υπόσχεση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι να κάνει «ό,τι χρειαστεί» για να προστατεύσει την ενότητα της Ευρωζώνης.

Δείγμα του ότι πλέον η Ιρλανδία δεν βρίσκεται στο στόχαστρο των αγορών είναι το γεγονός ότι το επιτόκιο δανεισμού που αναγκάζεται να πληρώσει είναι μικρότερο από το επιτόκιο που πληρώνει η Ιταλία και η Ισπανία. «Υπήρξε εξαιρετική ανταπόκριση σε αυτή (την έκδοση) και δεν νομίζω να με έχετε ακούσει να χρησιμοποιώ άλλη φορά τη λέξη “εξαιρετική”», δήλωσε χθες, πανευτυχής, ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας, Μάικλ Νούναν. Η χθεσινή δημοπρασία ήταν το μεγαλύτερο τεστ των αγορών στο οποίο έχει προχωρήσει η Ιρλανδία αφότου επανήλθε με εκδόσεις μικρότερης διάρκειας το 2012. Τελικά, η προσφορά υπήρξε σημαντικά μεγαλύτερη της ζήτησης, με τις προσφορές να φτάνουν τα 12 δισ. ευρώ.

Τα επιτόκια της έκδοσης 
Σύμφωνα με τον κ. Νούναν, το επιτόκιο δανεισμού που θα πληρώσει η Ιρλανδία για να δανειστεί για δέκα χρόνια θα είναι περίπου 4,15%, ενώ το δεκαετές ομόλογο αναφοράς διαπραγματεύεται στη δευτερογενή αγορά με απόδοση 3,7%. Στα μέσα του 2011 το επιτόκιο που ζητούσαν οι επενδυτές από το Δουβλίνο έφτανε το 15%. Το μέσο επιτόκιο που πληρώνει σήμερα η Ιρλανδία στην Ευρωζώνη και στο ΔΝΤ, για τα δάνεια ύψους 67 δισ. ευρώ που έχει λάβει, είναι 3,5%. Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι η χθεσινή δημοπρασία αποτελεί ένα εξαιρετικά σημαντικό βήμα προκειμένου η Ιρλανδία τους επόμενους μήνες να μπορέσει να επωφεληθεί από το δεύτερο πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων (ΟΜΤ) της ΕΚΤ. 

«Η ΕΚΤ πιθανότατα θα πει ότι απαιτείται μια σημαντική έκδοση 9ετούς-10ετούς ομολόγου, ενδεχομένως δύο φορές, και τότε θα έχουμε πλήρη επιτυχία», είπε χθες ο κ. Νούναν αναφερόμενος στους όρους που θα πρέπει να εκπληρώνει ένα κράτος-μέλος της Ευρωζώνης προκειμένου να μπορέσει να ζητήσει από την ΕΚΤ να υποστηρίξει με αγορές τα βραχυπρόθεσμα ομόλογά του.

Σκληρή λιτότητα 
Κατά πόσον η έξοδος στις διεθνείς αγορές θ’ ανακουφίσει και τους Ιρλανδούς πολίτες, που από το 2008 και μετά έχουν υποστεί πολύ οδυνηρά μέτρα λιτότητας, παραμένει αμφίβολο. Η ανάπτυξη που πέτυχε η Ιρλανδία το 2011 επιβραδύνθηκε σε πολύ σημαντικό βαθμό το 2012, ενώ η ανεργία παραμένει πολύ υψηλή και δεν δείχνει σημάδια υποχώρησης, παρ’ όλο που η ανάκαμψη της οικονομίας έχει ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια. Σύμφωνα με εκτιμήσεις οικονομολόγων, αν η μετανάστευση Ιρλανδών που αναζήτησαν εργασία στις ΗΠΑ, τον Καναδά και τη Βρετανία δεν είχε τετραπλασιαστεί τα προηγούμενα χρόνια σε σχέση με το 2000, σήμερα η ανεργία στην Ιρλανδία θ’ ανερχόταν στο 20% και όχι στο 14%. Σε κάθε περίπτωση, ύστερα από έξι ολόκληρα χρόνια σκληρής λιτότητας, οι Ιρλανδοί μπορούν να αρχίσουν να ελπίζουν σε καλύτερες μέρες.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

O Βαρουφάκης σου φταίει...αν ήταν εργόχειρο θα είχες κάνει την προίκα σου,,,


http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=503249

Ανώνυμος είπε...

Αδερφέ συγκρίνεις εντελώς διαφορετικές χώρες, με εκ διαμέτρου αντίθετα προβλήματα.

Δεν μας λες τι φορολογία έχει ?
Δεν μας λες πόσες ξένες μεγάλες εταιρίες είχε προσελκύσει ?
Αν συνεχίσω ο κατάλογος είναι πολύ μακρύς ... πολύ ....

Και δεν μπορώ να μην συμφωνήσω με τον ανώνυμο .... Ο ΒΑΡΟΥΦΆΚΗΣ ΣΟΥ ΦΤΑΙΕΙ ??? !!!! ή ΟΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΣ ????

Έλεος αδερφέ ... έλεος ... !!!!!!!!
Σπύρος.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητό ραντάρ,

Μπορεί η Ιρλανδία να "διέσωσε ολόκληρο τον υπερτροφικό τραπεζικό τομέα της" αλλά μάλλον εκεί ο τραπεζικός τομέας εργάζεται και για το της χώρας. Εδώ στην μπανανία όπως λες, η κυβέρνηση των αρλεκίνων προσπαθεί να σώσει τους υπερτροφικούς τραπεζίτες (και τα τσιράκια τους). Υπάρχει και το βορειότερο παράδειγμα (και πιο πετυχημένο)της Ισλανδίας που δεν διέσωσε τις χρεοκοπημένες τράπεζες και πέρασε σε δίκη τους τραπεζίτες σώζοντας τους πολίτες. Ρίξε μια ματιά στο Υoutube (https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=B1VTWptyyds) τι είπε ο υπουργός οικονομικών στην Ντόιτσε Βέλε:
Και όπως επισήμανε στην Deutsche Welle ο πρόεδρος Όλαφουρ Γκρίμσον: «Κατ` αρχήν διαπιστώσαμε νωρίς πως δεν πρόκειται μόνο για μια χρηματοπιστωτική και οικονομική κρίση, αλλά για μια βαθιά πολιτική και κοινωνική κρίση. Και αυτό μας οδήγησε σε μεταρρυθμίσεις στα εν λόγω πεδία.

«Αφήσαμε τις τράπεζες να χρεοκοπήσουν»

Επιδιώξαμε να αποδώσουμε δικαιοσύνη και παράλληλα να αλλάξουμε τους μηχανισμούς λήψης αποφάσεων. Ο δεύτερος λόγος της επιτυχίας είναι ότι δεν τηρήσαμε τις δυτικές συνταγές για την αντιμετώπιση της κρίσης».
Με λίγα λόγια η Ισλανδία δεν έκανε τίποτε για να διασώσεις τια τράπεζές της, όπως τονίζει ο Όλαφουρ Γκρίμσον, εξηγώντας τους λόγους. «Αφήσαμε τις τράπεζες να χρεοκοπήσουν. Διερωτήθηκα πολλές φορές γιατί να αντιμετωπίζουμε τις τράπεζες σαν να είναι οι Άγιοι Τόποι της οικονομίας. Τι είναι αυτό που ξεχωρίζει τις τράπεζες από άλλες επιχειρήσεις; Οι τράπεζες είναι μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις και όταν διαπράττουν μεγάλα λάθη θα πρέπει να χρεοκοπούν. Σε διαφορετική περίπτωση τους δημιουργούμε την εντύπωση πως μπορούν να παίρνουν μεγάλα ρίσκα χωρίς ευθύνη. Δεν γίνεται όταν έχουν επιτυχία να σημειώνουν μεγάλα κέρδη και όταν αποτυγχάνουν να καλείται ο φορολογούμενος να πληρώσει τον λογαριασμό», εξηγεί ο ισλανδός πρόεδρος.

«Στηρίξαμε το σύστημα πρόνοιας»

Ο Όλαφουρ Γκρίμσον δεν κρύβει ότι επικρίθηκε έντονα η ισλανδική πολιτική για την αντιμετώπιση της κρίσης. Οι περισσότεροι ευρωπαϊκοί θεσμοί εξέφρασαν την αντίθεσή τους στον ισλανδικό δρόμο. Ακόμη και σήμερα πολλοί υποστηρίζουν ότι η Ισλανδία τα κατάφερε επειδή απλά είχε το δικό της νόμισμα και δεν ήταν μέλος της ευρωζώνης. «Φυσικά και βοήθησε πολύ το γεγονός ότι είχαμε το δικό μας νόμισμα. Προχωρήσαμε στην υποτίμηση της κορώνας και αυτό ήταν σημαντικό. Ωστόσο, όλες οι άλλες κινήσεις που κάναμε δεν είχαν σχέση με την υποτίμηση. Στηρίξαμε το σύστημα πρόνοιας. Δώσαμε τη δυνατότητα στους πολίτες να συμμετάσχουν στις πολιτικές και κοινωνικές μεταρρυθμίσεις. Αφήσαμε τις τράπεζες να χρεοκοπήσουν και φτιάξαμε άλλες. Αυτά θα τα κάναμε ακόμη και εάν ήμασταν μέλος της ευρωζώνης», διευκρινίζει ο ισλανδός πρόεδρος.

Το ΔΝΤ διδάχθηκε πολλά από την ισλανδική εμπειρία

Σε ποιο βαθμό όμως μπορεί το ισλανδικό παράδειγμα να ακολουθηθεί από την καγκελάριο Μέρκελ, την διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και τους άλλους παίκτες που διαχειρίζονται την κρίση στην ευρωζώνη; «Η ισλανδική εμπειρία μπορεί να λειτουργήσει ως «εγερτήριο κάλεσμα» για τους άλλους. Να τους κάνει να επανεξετάσουν τις καθεστηκυίες στρατηγικές των τελευταίων 30 ετών. Η αντίδραση του ΔΝΤ στην ισλανδική περίπτωση ήταν ενδιαφέρουσα. Το πρόγραμμα διαχείρισης της κρίσης του ΔΝΤ ολοκληρώθηκε πριν από ενάμισι χρόνο. Στην αποχαιρετιστήρια σύσκεψη, οι υψηλόβαθμοι εκπρόσωποι του ΔΝΤ παραδέχθηκαν ότι διδάχθηκαν πολλά από την ισλανδική εμπειρία», καταλήγει ο Όλαφουρ Γκρίμσον.

Andreas Becker/Σταμάτης Ασημένιος

Ανώνυμος είπε...

Δεν μπορώ ρε αδερφέ να μην ξανά σχολιάσω .... φιλικά άλλαξε τον τίτλο, γιατί ΔΕΝ ΣΟΥ ΦΤΑΕΙ ΟΥΤΕ Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ, ΟΥΤΕ Ο ΚΑΖΑΚΗΣ ....

... ΔΕΝ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ... ΟΧΙ ΑΔΕΡΦΈ ...ΔΕΝ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ.

Φιλικά στο ξανά λέω διόρθωσε τον τίτλο και βάλε αυτό που έχεις σχολιάσει πιο κάτω στο άρθρο

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Φοβούνται, ωρέ Μανωλιό και Κομανέτση, τα παλικάρια;

(Αυτοι σας κυβερνουν...)

Ναι αδερφέ ... εδώ συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΩΣ (που είπε κ το παχύδερμο) ...

... ΑΥΤΟΊ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΎΝ ...

Σπύρος.

ΑΓΡΥΠΝΟΣ ΦΡΟΥΡΟΣ είπε...

1) Ας ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ πως σε Ιρλανδια και Ελλάδα εφαρμόστηκαν 2 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ συνταγές απο τους ΙΔΙΟΥΣ όμως δανειστές (Τρόικα)

Ας ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ επίσης πως ο ΑΡΛΕΚΙΝΟΣ Γιουνκερ έχει δίκιο λέγοντας πως "δεν θα επαναλάβουμε ποτέ τη λύση που επιλέξαμε για την ελλάδα" (δηλ. ας υποθέσουμε πως οι ίδιοι δανειστές εφάρμοσαν ΛΑΘΟΣ λύση στην Ελλάδα και ΣΩΣΤΗ λύση στην Ιρλανδία.

Οι εκλεκτοί ΓΡΑΦΙΚΟΙ ΒΑΡΟΥΦΟΚΑΖΑΚΗΔΕΣ, ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΜΑ ΟΥΔΕΠΟΤΕ θεώρησαν την Ιρλανδική συνταγή ως σωστή! Αντίθετα υπηρξαν κατηγοροι της Ιρλανδικής λύσης. Συνεπώς ανέξάρτητα απο την λάθος συνταγή για την Ελλάδα, ο τίτλος περί μούγκας είναι απόλυτα σωστός διότι οι εν λόγω ΤΕΝΕΚΕΔΕΣ της οικονομικής επιστήμης, διαψέυστηκαν! (Το άρθρο αναφέρεται στην Ιρλανδία που την θεωρούσαν τελειωμένη!)

Συνεπώς

α) αγαπητέ ανώνυμε 1:36 μάλλον θα προλάβεις εσύ να φτιάξεις την προίκα σου πριν από εμεένα

β) Αγαπητέ Σπύρο αν δεις το άρθρο όντας αυστηρά επικεντρμένος στην Ιρλανδία και στις ανοησίες (περι Ιρλανδίας) των γραφικών, μάλλον περι Βαρουφοκαζάκειας "ΜΟΥΓΚΑΣ" πρόκειται!

2) Αγαπητέ Ανώνυμε 2:40 / Andreas Becker / Σταμάτη Ασημένιε

Τα όσα γράφεις περι Όλαφουρ Γκρίμσον είναι σωστά μόνο που αναφέρονται στην ΙΣλανδία και όχι στην ΙΡλανδία!

Η ΙΣλανδία έπραξε ΑΨΟΓΑ που ΔΕΝ μετέτρεψε το ιδιωτικό τραπεζικό χρέος σε Κρατικό αφήνοντας τις τράπεζες να χρεοκοπήσουν.

Η περίπτωση όμως αυτή δεν έχει σχέση ούτε με την ΙΡλανδική ούτε με την Ελληνική

Αν και ΕΔΩ οι Αρλεκίνοι πολιτικοί μας επιχειρούσαν μέσω της τραπεζικής διάσωσης να μετατρέψουν ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ χρέος σε Δημόσιο τότε δεν θα ήθελαν κρέμασμα (που ούτως ή άλλως θέλουν για το χάλι που μας έφεραν) ΕΔΩ όμως η τραπεζική διάσωση μέσω ανακεφαλαιοποίησης γλινεται για τα κρατικά φέσια (μέσω ομολόγων) προς τις τράπεζες , και αν δεν προχωρούσε θα γινόμασταν κόλαση

3) Παρά την διαφορά μεταξύ ΙΣλανδίας και ΙΡλανδίας είναι γεγονός πως οι ΙΡλανδοί έκαναν μια μεγάλη μαγκιά. Οπως σωστά γράφει ο Σπύρος κράτησε την ΧΑΜΗΛΗ φορολογία χάρη στον τσαμπουκά των πολιτικών της που σε αντίθεση με τους δικούς μας ξεφτίλες ΔΕΝ υπέκυψαν στις πιέσεις της εκεί τρόικας.
Η παρατήρηση είναι σωστή αλλά επαναλαμβάνω ακόμα και με την χαμηλή φορολογία δεδομένη οι Βαρουφοκαζάκηδες θεωρούσαν την Ιρλανδία τελειωμένη. Τώρα ας πάνε μια βόλτα μέχρι την διπλανή γωνία να δουν η Τιγρης έρχεται...

4) Οι Ιρλανδοί την σωστή ή λάθος συνταγή την ΕΦΑΡΜΟΣΑΝ.
Οι δικοί μας τενεκέδες την ΛΑΘΟΣ (για να μην σας χαλάσω το χατίρι) ΔΕΝ την εφάρμοσαν...


Σας ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις και συγνώμη για την καθυστερμνη απάντηση

Ανώνυμος είπε...

Ο δημοφιλής μύθος είναι ότι η ανάπτυξη που είχαμε από την είσοδο στο ευρώ και μετά οφείλεται κυρίως στα ελλείμματα του κράτους και τις επιδοτήσεις της ΕΕ. Το οποίο απλά δεν ισχύει.
Η κύρια πηγή χρηματοδότησης της οικονομίας εκείνη την περίοδο ήταν ακριβώς τα δάνεια που έδιναν οι ελληνικές τράπεζες, όπως φαίνεται στη μελέτη του Πελασγίδη.

Το αρμόδιο όργανο στην Ελλάδα να εποπτεύει τις τιμές ακινήτων και να κρούσει την κουδούνα όταν αυτές ανέβουν σε επίπεδα που δεν μπορεί ν’αντέξει η οικονομία, είναι η ΤτΕ.
Αν δεις λοιπόν κάτι μελέτες που δημοσίευε πάνω στην κορυφή της φούσκας η ΤτΕ, κατέληγε στο συμπέρασμα ότι οι τιμές είναι κανονικές
:www.bankofgreece.gr/BoGDocuments/ΑΓΟΡΑ_ΑΚΙΝΗΤΩΝ.pdf

Οι ελληνικές τράπεζες απλά δεν μπορούσαν να αντέξουν τόσα δάνεια που είχανε δώσει, με μαθηματική ακρίβεια θα τους έσκαγε στη μάπα αργά η γρήγορα. Το αντεπιχείρημα φυσικά είναι ότι σε σχέση με τις ευρωπαϊκές είχανε δώσει μάλλον λίγα, το οποίο ισχύει όντως.
Οι ελληνικες αντί να έχουν ένα αφεντικό γενικο δερβεναγα που δινει δανεια για στρουμφάκια στο αλτερ και στο ΔΟΛ και στον εαυτό του για να κανει ΑΜΚ μεσω οφσορ και άλλα τέτοια όμορφα.
Ετσι για να σώσουμε τις τράπεζες δώσαμε (ναι εμεἰς που τις ανακεφαλαιοποιήσαμε )

Ας τις απαριθμήσουμε κι αυτές, έτσι για να πάρουμε μια τάξη μεγέθους:
-Ν.3845 ΦΕΚ65 6 ΜΑΙ 2010 – 15 δις ευρώ
-Ν. 3864 ΦΕΚ 119 21 ΙΟΥΛ 2010 – 10 δις ευρώ
-Ν. 3672 ΦΕΚ 148 3 ΣΕΠΤ 2010 -25 δις ευρώ
-Ν. 3965 ΦΕΚ 113 18 ΜΑΙ 2011 -30 δις ευρώ
-Πρ Νομ Περ. ΦΕΚ 203 14 ΣΕΠΤ 2011- 30 δις ευρώ
-Ν. 4031 ΦΕΚ 256 – 9 ΔΕΚ 2011 – 30 δις ευρώ
συν 15 δις από το πακέτο αλογοσκούφη
Σύνολο 155δις.
Όπως και να το δεί κανείς, το συμπέρασμα είναι ότι οι τράπεζες ήτανε άλλη μια φούσκα που κρύφτηκε πίσω από το σκάσιμο του δημόσιου χρέους.


Φίλε μου , έγω την έχω κάνει την προίκα μα σώζοντας τράπεζες , ψάξε και εσύ λίγο παραπάνω τα δεδομένα και τα στοιχεία ...χωρίς ιδεοληψίες οι οποίες μας έφεραν σε αυτό το χάλι
φιλικά ο ανώνυνμος 1:13

ΑΓΡΥΠΝΟΣ ΦΡΟΥΡΟΣ είπε...

Δηλαδή αγαπήτέ ανώνυμε με άλλα λόγια το Κράτος-Μπανανία της μίζας της ρεμούλας και των αγρόσχολων και αργόμισθων κηφήνων ΔΕΝ παρήγαγε ελλείμματα !!!!!!!!!!!

Ακόμα και έτσι να έχουν τα πράγματα, σας έχω κάτι παρήγορο για την προίκα που φτιάξατε "διασώζοντας τράπεζες" (και όχι ψηφίζοντας τενεκέδες) σε ένα κράτος - παράδεισο , μηδενικών ελλειμμάτων:

ΡΙΞΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ (Ε ρε πως τα φέρνει η πουτάνα η ζωή) ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΠΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΙΧΛΗ (ΟΥΡΕΣ σε κλειστες τράπεζες και ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΕΝΑ ΑΤΜ) ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΣΩΣΗ ΥΠΟ ΤΟΝ ΟΡΟ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ!!!

Προσέξτε μιλάμε για ΕΠΙΠΟΝΗ ΔΙΑΣΩΣΗ και οχι ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ όπως ονειρεύστε να γίνει στο Τραπεζικό συστημα της Ελλάδας !!!

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΟΥΡΕΣ και σκεφτείτε...

Καλό τριήμερο

Ανώνυμος είπε...

Κοἰτα να δεις που δεν είναι μουγγός τελικά...

http://yanisvaroufakis.eu/2013/02/12/are-ireland-and-portugal-out-of-the-woods-an-updated-version/#more-3354

ΑΓΡΥΠΝΟΣ ΦΡΟΥΡΟΣ είπε...

Πριν την επιτυχή έξοδο στις αγορές στην οποία αναφέρεται το άρθρο, εγινε μια παρόμια επίσης επιτυχής έξοδος την 1η εβδομάδα του 2013 (http://radar-gr.blogspot.com/2013/01/blog-post_2083.html) η οποία ήταν ένα καλό κίνητρο για τον Μαϊντανό Τηλεκαθηγητή να προετοιμαστει για ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ

Ο Τηλεκαθηγητής "δεν ειναι τελικά μουγκός" γιατι "μίλησε" στα αγγλικά στις 12/2/2013 δηλ. ενάμιση μήνα ΜΕΤΑ την 1η επιτυχή έξοδο της Ιρλανδίας στις αγορές!!! ΕΔΩ ΓΕΛΑΝΕ (Με την ψυχή τους!)

ΙΔΟΥ τι έλεγε ο Τηλεκαθηγητής τον Σεπτέμβριο του 2011 (ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ...)

"...3. Όταν μια χώρα μπει στο στόχαστρο των αγορών ομολόγων, και αποκλειστεί από αυτές, για να ανανήψει χρειάζονται όχι απλά καλά νέα από το μέτωπο των στόχων του Μνημονίου της αλλά κάτι παραπάνω: Χρειάζονται πρωτογενή πλεονάσματα μεγέθους τουλάχιστον ίσου του επιτοκίου δανεισμού το οποίο να είναι και αυτό ίσο με τον ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ. Με απλά λόγια, η Ιρλανδία για να βγει από την στενωπό χρειάζεται (μετά την Συμφωνία της 21ης Ιουλίου, και εφόσον βέβαια αυτή εφαρμοστεί) ρυθμούς ανάπτυξης τουλάχιστον 3,5% και ανάλογο πρωτογενές πλεόνασμα. (Σήμερα, ο ρυθμός ανάπτυξης είναι στο 1,6% και η χώρα αντιμετωπίζει πρωτογενές έλλειμμα της τάξης του 6%.) Χρειάζεται και κάτι άλλο: Την άρση του ντόμινο που προχωρά ακάθεκτο προς την Ιταλία. Είναι ξεκάθαρο σε όσους δεν έχουν ιδεολογικές παρωπίδες ότι, με το κλίμα να χειροτερεύει παγκοσμίως, Η ΙΡΛΑΝΔΙΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΑΘΗΛΩΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΚΟΤΟΔΙΝΗ ΜΕ ΕΜΑΣ (!) Καλώ όποιον έχει αμφιβολία να επισκεφτεί τις συνοικίες του Δουβλίνου και του Limerick στις 12.30 το μεσημέρι, την ώρα που περνούν τα συσσίτια από τις γειτονιές."

Δελτίο Κρίσης 23/9/2011
http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=8971

ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΤΟΝ ΤΗΛΕΠΡΟΦΕΣΟΡΑ...
(Aντε και υπουργός Οικονομικών με πρωθυπουργάρα της δραχμής τον Alexis)