«Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα»
Γράφει ο ΣΟΥΗΔΟΣ
Αν βρισκόμασταν σε ένα ευνομούμενο κράτος, ίσως η δημιουργία ενός νέου κόμματος να ήταν εύκολη υπόθεση. Στην Ελλάδα όμως του 2010, ειδικά εάν αυτό προκαλεί τα συμφέροντα των υπαρχόντων κομμάτων, αυτό θα διαλυθεί εν τη γενέσει του. Ο μόνος τρόπος για να γίνει γνωστή μια τέτοια προσπάθεια (γιατί από τα ΜΜΕ αποκλείεται), είναι το διαδίκτυο.
Σύμφωνα με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο, δικαίωμα του «εκλέγεσθαι» έχει ο κάθε Έλληνας πολίτης άνω των 25 ετών, ο οποίος μπορεί να συμμετάσχει στις βουλευτικές εκλογές, είτε ως ανεξάρτητος ή ως μέλος κόμματος. Ο συγκεκριμένος όμως νόμος δεν καθορίζει το κυριότερο: την αγάπη προς την Πατρίδα. Αν και η τελευταία προϋπόθεση φαντάζει μη μετρήσιμη, πιστεύω ότι ένα ξεκάθαρο πολιτικό πρόγραμμα θα μπορούσε να αποτελέσει σοβαρή ένδειξη.
Ένα πρόγραμμα που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από κάποιο συνασπισμό ανεξαρτήτων υποψηφίων ανά την επικράτεια, το οποίο εγώ τουλάχιστον(και πιστεύω το πλείστον των πολιτών) θα το «έριχνα δαγκωτό» είναι το παρακάτω:
Αλλαγή εκλογικού νόμου
- Πρώτο μέλημα η αλλαγή του εκλογικού συστήματος. Με το νέο νόμο, δικαίωμα του εκλέγεσθαι θα έχουν οι άνω των 35 ετών με τουλάχιστον δέκα χρόνια αποδεδειγμένης εργασίας (ένσημα κλπ). Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζεται ότι ο οποιοσδήποτε εκλέγεται, θα έχει γνώση του τι σημαίνει εργασία και ποια τα προβλήματα του «απλού» λαού. Επιπλέον καθίσταται απαγορευτική η εκλογή των αιωνίων φοιτητών που από τα συνδικαλιστικά φοιτητικά τους χρόνια περνούν απευθείας στη διακυβέρνηση του κράτους.
- Δημιουργία κατηγορίας «λευκού ή απαξιωτικού» ψηφοδελτίου το οποίο θα προσμετράται ως έγκυρο και το ποσοστό του θα εκφράζει όσους δε συμφωνούν με κανένα κόμμα.
- Κατάργηση του ψηφοδελτίου επικρατείας, διότι οι συγκεκριμένοι βουλευτές δε χαίρουν της εμπιστοσύνης των πολιτών.
- Απαγόρευση του δικαιώματος του εκλέγεσθαι σε οποιονδήποτε έχει διατελέσει στο παρελθόν συνδικαλιστής εργαζομένων. Με αυτό τον τρόπο, ίσως να αναλαμβάνουν συνδικαλιστές όσοι πράγματι θέλουν να βοηθήσουν τον κλάδο τους και όχι όσοι θέλουν να υπουργοποιηθούν.
- Τέλος άμεση μείωση των βουλευτών από 300 σε 200, όπως εξάλλου προβλέπει και το Σύνταγμα.
Εξεύρεση εσόδων για την έξοδο από την κρίση
Εδώ υπάρχουν αρκετές λύσεις που θα μπορούσαν να δοθούν, αν και επιφυλάσσομαι για τη νομιμότητά τους καθόσον δεν είμαι νομικός.
- Ενιαίο μισθολόγιο στο δημόσιο με ελάχιστο καθαρό μισθό τα 1000 € (πρώτο μισθό) και μέγιστο 5000 (υπό σκέψη αν σας φαίνονται πολλά). Λέγοντας μέγιστο μισθό εννοώ του πρωθυπουργού, ενώ οι υπόλοιποι κλιμακούμενοι προς τα κάτω. Πιστεύω ότι με αυτούς τους μισθούς διαβιεί κάποιος άνετα, ενώ όποιος θέλει να μπει στην πολιτική, θα το πράττει όχι για να πλουτίσει αλλά από αγάπη προς την Πατρίδα. Με έναν πρόχειρο υπολογισμό, το νέο μισθολόγιο θα αποφέρει έσοδα της τάξεως των 10 δις ετησίως.
- Αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, βουλευτών κλπ με αναδρομική ισχύ από την αρχή της μεταπολίτευσης (δεν ξέρω εάν είναι εφικτό με τροποποίηση του Συντάγματος) και άμεσος φορολογικός έλεγχος του οποιουδήποτε διατελέσαντος πολιτικού, με σύγκριση των πόθεν έσχες πριν εισέλθει στον πολιτικό βίο με το τελευταίο υποβληθέν. Σε περίπτωση ατασθαλίας (το πιο πιθανό), δέσμευση της περιουσίας των και άμεση εκδίκαση των υποθέσεων με ποινή σε περίπτωση ενοχής την ισόβια κάθειρξη και την κατάσχεση των περιουσιών. Δυνατότητα πριν τη δίκη για περαίωση, δηλαδή να επιστρέψουν όσα δεν μπορούν να δικαιολογήσουν και να αυτοεξοριστούν. Έσοδα από αυτό το μέτρο• φαντάζομαι τεράστια
- Καθορισμός θέσεων δημοσίου με υποχρεωτική μετάθεση κάθε πενταετία ή και λιγότερο. Εννοώ θέσεις που λόγω διαχείρισης χρημάτων και πολυετούς παραμονής σε αυτές, δημιουργούνται συνθήκες που οποιοσδήποτε μπορεί να εκμεταλλευθεί . Ως τέτοιες αναφέρονται οι εφοριακοί, οι διευθυντικοί υπάλληλοι πολεοδομίας κ.α.
- Καθορισμός ορίου φτώχειας με μηδενική φορολόγηση και αναλογική φορολόγηση πάνω από αυτό. Αυτό θα είναι 10.000 κατά ενήλικο άτομο και 5.000 για προστατευόμενα – ανήλικα μέλη ετησίως. Η υψηλότερη φορολόγηση θα είναι 50% για ύψος ετήσιου κέρδους άνω των ;;;;(προς διερεύνηση).
- Δημιουργία αυστηρών νόμων για φοροδιαφυγή και κατάχρηση δημοσίου χρήματος (δέσμευση μέχρι την εκδίκαση, κατάσχεση περιουσιών και φυλάκιση).
- Έκδοση ομολόγων δημοσίου 5ετούς ή 10ετούς λήξεως με μικρό επιτόκιο (ετήσιο 2 ή 3%), με σκοπό την άμεση εξόφληση των δόσεων που έχουμε πάρει από το δντ και λύσιμο της «συνεργασίας» μαζί τους. Στη συνέχεια καταγγελία των υπερβολικών τόκων που πληρώνουμε στις ξένες τράπεζες προκειμένου να έλθουμε σε δίκαιο διακανονισμό. Ειδικά για αυτό το μέτρο απαιτείται η συμβολή του κάθε Έλληνα. Φαντάζομαι ότι ο οποιοσδήποτε γίνει αποδέκτης δικαίων μέτρων από το κράτος, θα συμβάλλει στη σωτηρία της Πατρίδος του καταθέτοντας το περίσσευμα (όχι το υστέρημά του) στο κράτος αντί στις τράπεζες. Επίσης αξιοποίηση των κρατικών τραπεζών για να καταστούν ανταγωνιστικές σε σχέση με τις ιδιωτικές.
- Κατάργηση τριών από τα τέσσερα δημόσια κανάλια.
- Επαναδημιουργία των ΜΟΜΑ το οποίο θα αποφέρει τεράστια κέρδη στα ταμεία του κράτους αφού οι κατασκευές του δημοσίου (οδοί, κλπ) θα γίνονται στο κόστος.
Εθνική – εξωτερική πολιτική
- Διακοπή συνομιλιών για τα εθνικά ζητήματα και άμεσο δημοψήφισμα από το λαό για το θέμα των Σκοπίων, Τουρκίας και Αιγαίου (υφαλοκρηπίδα γιατί για τα υπόλοιπα δεν τίθεται ζήτημα). Συνέχεια συζητήσεων μετά από απόφαση του Ελληνικού λαού.
- Κατάργηση του νόμου ιθαγένειας, επανέλεγχο όσων έχουν λάβει αυτή με το νόμο - έκτρωμα του 2010 και θέσπιση νέων πλέον αυστηρών κριτηρίων για διάθεση υπηκοότητας (γνώση γλώσσας, έτη διαμονής, ύπαρξη εργασίας κλπ)
- Άμεση διάλυση των γκέτο που λυμαίνονται τις περισσότερες πόλεις μας και εκδίωξη από την Ελλάδα όσων δεν πληρούν τις προϋποθέσεις παραμονής. Λήψη αυστηροτάτων μέτρων σε περίπτωση επανεισόδου στην Ελλάδα λαθραία, ως μέσο αποτροπής των επομένων.
Ανάπτυξη
- Διάθεση σε ανέργους καλλιεργήσιμων εκτάσεων δημοσίου σε ακριτικές περιοχές και ιδιαίτερα στη Θράκη (ταυτόχρονα λύνεται και άλλο πρόβλημα για όσους κατάλαβαν) με συμβολικό ή καθόλου ενοίκιο, καθώς και άτοκα δάνεια για αγορά εξοπλισμού και κατοικίας. Σε περίπτωση διαφορετικής χρήσης της έκτασης ή των χρημάτων, κατάσχεση περιουσίας και φυλάκιση.
- Κρατική χρηματοδότηση με χαμηλά επιτόκια και μείωση φόρων (υλικών κατασκευής κλπ) για απόκτηση πρώτης κατοικίας. Με αυτό τον τρόπο θα επαναλειτουργήσει ο κατασκευαστικός κλάδος και ταυτόχρονα θα μειωθούν οι τιμές και τα ενοίκια των οικιών, δηλαδή το κόστος ζωής του πολίτη.
- Ενίσχυση των ελληνικών προϊόντων με αύξηση της φορολόγησης των αντίστοιχων εισαγόμενων ειδών (απαραίτητη η ταυτόχρονη ενεργοποίηση αυστηρού ελεγκτικού μηχανισμού για συγκράτηση τιμών ελληνικών προϊόντων, με αυστηρότατες ποινές)
Παιδεία
- Δημοψήφισμα για επαναφορά πολυτονικού συστήματος.
- Επαναφορά των προτύπων σχολείων με δυνατότητα συμμετοχής σε αυτά κατόπιν εξετάσεων, οι οποίες θα επαναλαμβάνονται κατά τακτά διαστήματα, προκειμένου να καθίσταται δυνατή η αξιοποίηση και η εκπαίδευση ατόμων με «χαρίσματα».
- Διδαχή στις πρώτες τάξεις της Ελληνικής μας μυθολογίας, η οποία κινδυνεύει να ξεχαστεί παρότι κρύβει σπουδαία μυστικά (για παράδειγμα, η τιμωρία του Προμηθέα ήταν κάθε μέρα ένας αετός να του τρώει το συκώτι, το οποίο το βράδυ ξανασχηματιζόταν. Σκεφτείτε ότι το συκώτι είναι το μόνο όργανο που μπορεί να αναπλασθεί, και εμείς αυτό το περιγράφουμε στη μυθολογία μας πριν χιλιάδες χρόνια). Στις επόμενες δε τάξεις, διδαχή των Ελλήνων φιλοσόφων και της ιστορίας μας, τα οποία δυστυχώς οι ξένοι γνωρίζουν καλύτερα από εμάς. Δυστυχώς από τη γενιά μου και μετά (είμαι 40 ετών) η Ελληνική ιστορία αποτελεί άγνωστο πεδίο.
- Κατάργηση των εισαγωγικών εξετάσεων στα πανεπιστήμια. Οι φοιτητές θα είναι υποχρεωμένοι να επιτυγχάνουν σε όλα τα μαθήματα του έτους και σε περίπτωση αποτυχίας τους θα επαναλαμβάνουν όλο το έτος. Σε περίπτωση δε δεύτερης αποτυχίας, θα διαγράφονται από το πανεπιστήμιο. Αυτό το μέτρο αναγκάζει τους φοιτητές να δηλώνουν πανεπιστήμια των δυνατοτήτων τους, να ασχολούνται καθαρά με τις σπουδές τους (και όχι με την κομματική εκπαίδευση που τους έχει επιβληθεί) και λύνει ταυτόχρονα το πρόβλημα του αιώνιου φοιτητή.
Θα μπορούσα να γράφω για ώρες και να αναφέρω λύσεις και για πιο μικρά ή εξειδικευμένα προβλήματα. Δεν διεκδικώ τον τίτλο της ιδιοφυΐας διότι φαντάζομαι ότι οι περισσότερες από αυτές τις λύσεις έχουν περάσει και από το δικό σας μυαλό.
Δεν είμαι ούτε νομικός, ούτε έχω σπουδάσει οικονομικές ή πολιτικές επιστήμες. Απλά προσπαθώ να βρω λύσεις, όπως ακριβώς κάνω και για τα προβλήματα της οικογενείας μου και της εργασίας μου. Μάλλον όμως για αυτούς τους αέργους εθνοσωτήρες που μας κυβερνούν, πρέπει να είναι πολύ δύσκολο και πολύπλοκο. Πιθανόν γιατί δε χρειάστηκε να το πράξουν ποτέ στην άνετη ζωούλα τους.
Όπως λοιπόν είπε και ο Έλληνας μυθοπλάστης Αίσωπος, «ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα». Ας σταματήσουμε να μεμψιμοιρούμε, ας σταματήσουμε την αναζήτηση εθνοσωτήρων που έχουν ανατραφεί και διαπρέψει στο εξωτερικό. Οι λύσεις μπορούν να δοθούν από τους Έλληνες που μεγάλωσαν και έζησαν σε αυτόν τον προικισμένο τόπο. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένας ανεξάρτητος υποψήφιος από κάθε πόλη με ηγετικές ικανότητες και να χαίρει εκτίμησης των τοπικών κοινωνιών, πληρώντας βέβαια την αρχική σπουδαιότερη προϋπόθεση την αγάπη προς την Πατρίδα.
Το δύσκολο είναι η συνεργασία, αξίζει όμως να προσπαθήσουμε. Έτσι και αλλιώς, δεν έχουμε κάτι να χάσουμε. Ίσως οι επόμενες γενιές να έχουν έτσι την τύχη να ζήσουν στην πραγματική Ελλάδα και όχι σε υποκατάστατό της.
Ετικέτες
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ,
ΑΠΟΨΕΙΣ,
ΕΛΛΑΔΑ,
ΠΟΛΙΤΙΚΗ,
ΣΟΥΗΔΟΣ
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου