Η διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ με τον τρόπο που γίνεται πρωτίστως αποτελεί πολιτικό μήνυμα για όλες τις πολιτικές παρατάξεις και όσους ενδιαφέρονται και παρακολουθούν τις πολιτικές εξελίξεις.
Η ΣΥΡΙΖΑ αλώθηκε από μια πενιχρή εσωτερική φράξια η οποία χρησιμοποίησε έναν τυχαίο περαστικό, τον κ. Κασσελάκη με εμφάνιση και προσωπική ζωή αρκούντως "πικάντικη" προκειμένου να προσελκύσει το νοσηρό και εφήμερο ενδιαφέρον των ριάλιτι και της κοινής γνώμης που τα ακολουθεί.
Ο κ. Κασσελάκης δεν έχει καμιά σχέση με τον μέσο όρο του πολιτικού ανθρωπότυπου που ακολουθεί την αριστερά, αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα γενικότερα. Η πολιτική του ώσμωση μοιάζει εντελώς επιδερμική ενώ είναι άσχετος με την ελληνική πραγματικότητα και την πολιτική δραστηριότητα.
Το μοναδικό του προτέρημα είναι πως "γράφει" καλά στον φακό και ξέρει να στήνει ελκυστικές σκηνές με περαστικούς για φωτογραφικά ενσταντανέ τα οποία εμπεριέχουν το πλασματικό μήνυμα πως είναι κάποιος από την ελίτ ο οποίος δεν διστάζει να "τσαλακωθεί" ανάμεσα σε καθημερινούς ανθρώπους που νιώθουν προδομένοι.
Ο κ. Κασσελάκης ανήκει στη γενιά και την οικονομική τάξη που εκλαμβάνει την ενασχόληση με την πολιτική σε μια μακρινή μικρή επαρχία της αυτοκρατορίας της Δύσης, σαν κάποιου είδους βιντεοπαιχνίδι στο διαδίκτυο στο οποίο δεν διακινδυνεύει παρά μερικές "ζωές" του χαρακτήρα που υποδύεται. Αν αποτύχει μπορεί άνετα να επιστρέψει στην πραγματική ζωή του χωρίς κανένα ουσιαστικό κόστος.
Οι διαφωνούντες του ΣΥΡΙΖΑ με την ηγεσία Κασσελάκη οι οποίοι αποχωρούν, εκτός από αδαείς με τη διαχείριση ενός κόμματος στον βαθμό που κάποιος κατάφερε να τους το πάρει μέσα από τα χέρια τόσο εύκολα, είναι υποκριτές και επικίνδυνοι.
Κατ΄αρχήν, στον βαθμό που συμμετείχαν στη διαδικασία ανάδειξης της ηγεσίας οφείλουν να αποδεχτούν το αποτέλεσμα αυτής. Με τη συμμετοχή τους ενέκριναν τη διαδικασία ανάδειξης της ηγεσίας.
Το γεγονός πως έχασαν το κόμμα μέσα από τα χέρια τους σε λίγες μέρες, επειδή κάποιος εκμεταλλεύτηκε τα κενά του καταστατικού, καταδεικνύει και το ερασιτεχνικό επίπεδο της ικανότητας διαχείρισης και διακυβέρνησης που διαθέτουν.
Μετά από αυτό, γιατί κάποιος να τους εμπιστευτεί τη διαχείριση μιας χώρας; Το ίδιο εύκολα θα μπορούσαν να τη χάσουν και αυτή.
Γιατί κάποιος να τους εμπιστευτεί τη διαχείριση του κράτους ή της οικονομίας αφού απέδειξαν πως δεν είναι σε θέση να προβλέψουν και να προλάβουν δυσάρεστες εξελίξεις;
Μετά από αυτό οι εκατόμβες νεκρών από διάφορα ακραία φυσικά φαινόμενα κατά πόσο μπορούν να αποδοθούν στην ένταση των φαινομένων και όχι της αδυναμία των διαχειριστών;
Οι εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης λοιπόν θέτουν...
γενικότερα ζητήματα για την ποιότητα αυτών που απαρτίζουν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και το ίδιο το πολιτικό σύστημα γενικότερα...
Όπως λέγαμε το 2015, όταν υπήρχαν ανησυχίες για εκτροπή του πολιτεύματος (την περίοδο που γίνονταν κάποιες δηλώσεις για τον ρόλο του στρατού στη δημόσια ασφάλεια), αυτοί δεν είναι ικανοί να δέσουν τα κορδόνια τους, πραξικόπημα θα κάνουν;
Ιδού λοιπόν η απόδειξη...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου