"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΝουΔο-γαλαζαίων "αρίστων" κωμωδία: "Άριστος" γαλαζαίος διοικητής νοσοκομείου σε οίστρο! (Με αυτά τα αγράμματα σούργελα θα κερδίσει ο Κούλης το στοίχημα του Ε.Σ.Υ...)


Του ΘΑΝΟΥ ΤΖΗΜΕΡΟΥ

(...) Έψαχνα τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του από θερμοπληξία ο άτυχος άνδρας στη Χαλκίδα και διάβασα την ανακοίνωση του νοσοκομείου.  

Μου βγήκε το μάτι με το "Προσεκομίσθει".  

Κάπου άκουσε ο διοικητής ότι καταργήθηκε το "η" της υποτακτικής και σου λέει ας απλοποιήσω και τον αόριστο. Δεν του πήγαινε να γράψει "προσκομίσθηκε", κοτζάμ διοικητής, είναι τρε μπανάλ.  

Μακάρι όμως να ήταν μόνο αυτό. 

Η διευκρίνιση "όχι διανομέας" πού κολλάει; Έκανε προανάκριση το νοσοκομείο; Είθισται όταν εκδίδεται ανακοίνωση για τα αίτια θανάτου, να ενημερώνει το νοσοκομείο για την επαγγελματική ιδιότητα του τεθνεώτος;  

Κι αν ήταν διανομέας αλλά αδήλωτος; Κι αν έκανε διανομή μισή ώρα πριν εμφανίσει τα συμπτώματα της θερμοπληξίας;  

Και ενώ σου έχει πέσει το σαγόνι με αυτά, διαβάζεις παρακάτω για τη "μυδρίαση άμφου". Ο άμφος, του άμφου. Από κάποιον γιατρό θα το άκουσε ο κυρ-διοικητής, δεν το έπιασε καλά το αυτί του, σου λέει κανένα όργανο θα είναι ο άμφος, πώς θα κάνει στη γενική; Του άμφου. Πολύ λογικό.  

Να πω επίσης στον κυρ-διοικητή πως έγινε ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ανάνηψης χωρίς επιτυχία.  

Δεν έγινε ανάνηψη. 

Αν γινόταν ανάνηψη, ο άτυχος 46χρονος θα ζούσε

Ευτυχώς το "εδόθη" διεσώθη και δεν έγινε...

 

 "εδόθει". 

Γαλάζια αριστεία, όχι αστεία...
 

Υ.Γ. Ελπίζω οι αναγνώστες μου να γνωρίζουν το "προσεκομίσθη" και τη μυδρίαση (διαστολή της κόρης του ματιού) άμφω (και στα δύο μάτια).



Δεν υπάρχουν σχόλια: