"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΝουΔο-γαλαζαίικο ΣΟΥΡΓΕΛΟΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΙΚΟ: Μαύρο φίδι (εκπαιδευμένο από τον Κούλη) που την έφαγε τη φωτιά

 


Toυ ΘΑΝΟΥ ΤΖΗΜΕΡΟΥ
 

Την προηγούμενη 4ετία δεν είχε αντιληφθεί ότι θα έχουμε καυτά καλοκαίρια, δεν είχε συμβεί και καμμία πυρκαγιά στη χώρα, οπότε δεν χρειάστηκε κάποιο ιδιαίτερο σχέδιο

Τώρα όμως που το κατάλαβε, μαύρο φίδι που την έφαγε τη φωτιά. Θα θωρακίσει ο μεγάλος (στραβο)τιμονιέρης τη χώρα, και κάθε ακραίο φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής θα χτυπάει στον θώρακα και θα σπάει τα μούτρα του. Και μάλιστα θα τα σπάει σε δύο επίπεδα, όπως μας ενημερώνει η καλή αντικειμενική εφημερίδα: τόσο σε επίπεδο πρόληψης, όσο και σε επίπεδο έγκαιρης και αποτελεσματικής κατάσβεσης. 

Ούτε ψύλλος στον κόρφο των ακραίων φαινομένων δεν θα ήθελα να είμαι, αν σκεφτώ μάλιστα ότι δεν θα το βάλει μόνος του το καυτό στοίχημα, αλλά θα έχει τη συμπαράσταση των 63 των μικρού και ευέλικτου κυβερνητικού σχήματος και ιδιαίτερα του...

 

 επί της Πολιτικής Προστασίας αρμόδιου υπουργού, στο άκουσμα και μόνον του ονόματος του οποίου τα ακραία φαινόμενα πανικοβάλλονται σαν τους αεροπόρους στη Ν. Αγχίαλο και τρέχουν να γλυτώσουν προς κάθε κατεύθυνση.



Δεν υπάρχουν σχόλια: