"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΝουΔο-γαλαζαίικο ΣΟΥΡΓΕΛΟΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΙΚΟ:Σε κοροϊδεύουν ξεδιάντροπα, τί δεν καταλαβαίνεις?


Του ΘΑΝΟΥ ΤΖΗΜΕΡΟΥ

 Όταν η κυβερνητική ανακοίνωση λέει ότι ο Μηταράκης παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους αλλά οι κυβερνητικοί παπαγάλοι έχουν διαδώσει παντού ότι του ζητήθηκε η παραίτηση γιατί πήγε διακοπές, το μήνυμα που παίρνει ο πολίτης είναι πως το ψέμα και η υποκρισία είναι ο κανόνας στην άσκηση πολιτικής. Και μάλιστα τόσο ξεδιάντροπα που δεν έχουμε πρόβλημα να σε ενημερώνουμε πολίτη ότι σε κοροϊδεύουμε στα μούτρα. 

Επί της ουσίας, τώρα:

 

1. Όταν για να λειτουργήσει ένα Υπουργείο, και μάλιστα σαν το Δημοσίας Τάξεως (δεν μπορώ να το ονομάζω με το γελοίο σημερινό του όνομα), που εποπτεύει μια (υποτίθεται) αυτόνομη υπηρεσία, πρέπει να βρίσκεται ο Υπουργός 24/7 στο γραφείο του, κατά προτίμηση αξύριστος και ταλαιπωρημένος, το σύστημα έχει χρεοκοπήσει. Στο φινάλε δεν υπάρχει τίποτε το διοικητικό που να μην γίνεται σήμερα εξ αποστάσεως. Ακόμα και σύσκεψη με τους επιτελείς μπορείς να κάνεις μέσω zoom, ακόμα και εν πλω. Ή θα κρίνουμε τους διοικούντες από το αποτέλεσμα ή από το φαίνεσθαι. Και από τα δύο μαζί δεν γίνεται.

 

2. Η είδηση δεν είναι ότι αποπέμφθηκε ο Μηταράκης, αλλά ότι κάποιος με τα "προσόντα" του Μηταράκη ήταν εδώ και 4 χρόνια υπουργός.

 

3. Το ότι υπάρχει υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και άλλο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας είναι ένας από τους λόγους που...

 

 καιγόμαστε και πνιγόμαστε κατά συρροήν. Όπου λαλούν πολλοί προστάτες, αργεί να σβήσει η φωτιά, όπως διαπίστωσε και η επιτροπή του καθηγητή Goldammer, το πόρισμα της οποίας αγνοήθηκε (όπως όλα τα πορίσματα, όλων των επιτροπών, σ' αυτή τη χώρα).



Δεν υπάρχουν σχόλια: