"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟ "ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ" ΚΩΛΟΧΑΝΕΙΟ: "Επιτελικοί" "άριστοι" χωρίς την αίσθηση του γελοίου !

 
Έχω γράψει άπειρες φορές πως οι διοικούντες στερούνται μιας πολύ σημαντικής αίσθησης, που είναι απαραίτητη σε κάθε άνθρωπο, πολλώ δε μάλλον σε όσους βρίσκονται σε θέσεις εξουσίας/ευθύνης: της αίσθησης του γελοίου.

 Αν την είχαν στο ΓΕΑ, δεν θα εξέδιδαν αυτή την ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΑ ΓΕΛΟΙΑ ανακοίνωση (μέσα σε παρένθεση τα δικά μου σχόλια):
 

"Ανακοινώνεται ότι από την εκδηλωθείσα πυρκαγιά στην περιοχή της Νέας Αγχιάλου επηρεάστηκε τμήμα του στρατοπέδου φύλαξης πυρομαχικών της 111 Πτέρυγας Μάχης (111ΠΜ) στην περιοχή Καράμπα. ("Επηρεάστηκε" λέγεται στη γλώσσα του ΓΕΑ το "τινάχτηκε στον αέρα"!)
 

Το στρατόπεδο βρίσκεται περί τα 6 χιλιόμετρα βόρεια του αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου (έδρα 111ΠΜ) και εκκενώθηκε περί την 17:45 όταν η φωτιά είχε προσεγγίσει επικίνδυνα χωρίς να καταστεί δυνατόν να αναχαιτιστεί, προκειμένου να μην υπάρξει κίνδυνος για το προσωπικό.
(Ποιος έπρεπε να την αναχαιτίσει, οέο; Είναι δυνατόν ο περιβάλλων χώρος των αποθηκών πυρομαχικών να είναι εύφλεκτος; Πριν να προσεγγίσει η φωτιά τι έκανε το προσωπικό, ώστε να μην προσεγγίσει;)
 

Μετά την είσοδο της φωτιάς στο δυτικό τμήμα του στρατοπέδου ακούστηκαν εκρήξεις διαφόρων εντάσεων, ενώ την 19:18 σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη.
(Απίστευτο: το ΓΕΑ γράφει "ακούστηκαν εκρήξεις"! Οι εκρήξεις ακούστηκαν από όλους! Δεν περιμένουμε ανακοίνωση για το αν ακούστηκαν αλλά για το τι συνέβη. Τι εξερράγη; Πού φυλάσσονταν αυτά που εξερράγησαν; Τι είδους καύσιμη ύλη υπήρχε πριν το μέρος που φυλάσσονταν; Προβλέπεται αυτό; Αργότερα να μάθουμε και πόσο κόστισαν στον φορολογούμενο αυτά που εξερράγησαν...)
 

Λόγω των εκρήξεων η Ελληνική Αστυνομία δημιούργησε περίμετρο ασφαλείας στα 3 χιλιόμετρα πέριξ του στρατοπέδου και εκπέμφθηκε σχετικό σήμα από το 112 την 19:50.
(Στις 19:50, δηλαδή ΜΕΤΑ τις εκρήξεις δημιούργησε η Αστυνομία περίμετρο ασφαλείας; Πριν τις εκρήξεις όταν το ΓΕΑ απομάκρυνε το προσωπικό - φανταστείτε τι θα κάνει σε καιρό πολέμου, ε; - δεν ειδοποίησαν την Αστυνομία ότι επίκεινται εκρήξεις καθώς η φωτιά πλησίαζε το στρατόπεδο; Αν κάποιος πολίτης ήταν εκεί - δεν το ξέρουμε ακόμα - πριν τις εκρήξεις, θα τον κάναμε με το ζόρι καλόγερο Σαμουήλ; Ήμουν στο Βόλο την ώρα των εκρήξεων και ταρακουνηθήκαμε σαν να έγινε σεισμός.)
 

Με απόφαση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας για ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ και σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα ασφαλείας όσα αεροσκάφη ευρίσκοντο στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου εκτός των καταφυγίων (shelters) μεταστάθμευσαν προς άλλα αεροδρόμια ενώ, επίσης για προληπτικούς λόγους, εκκενώθηκε ο οικισμός των Αξιωματικών που βρίσκεται εντός των ορίων της 111ΠΜ.
(Φοβερά πρωτόκολλα ασφαλείας, παγκοσμίου πρωτοτυπίας: καίει φωτιά τους θάμνους και όπου φύγει-φύγει τα αεροπλάνα!)
 

Εξακολουθεί να παρακολουθείται η κατάσταση στο στρατόπεδο πυρομαχικών περιοχής Καράμπα λόγω του υψηλού θερμικού φορτίου.
(Ευτυχώς μας καθησύχασαν. Την παρακολουθούν προφανώς εξ αποστάσεως από τα 3 χιλιόμετρα με τα κιάλια, και αν ξανακουστούν εκρήξεις θα μας ενημερώσουν!)
 

Πυροτεχνουργοί της Πολεμικής Αεροπορίας και του Στρατού Ξηράς έχουν αποσταλεί προς το στρατόπεδο Καράμπα προκειμένου να επέμβουν αμέσως μόλις οι συνθήκες ασφαλείας το επιτρέψουν.
(Πονηρή σύνταξη: "έχουν αποσταλεί ΠΡΟΣ το στρατόπεδο". Προφανώς, έξω από τη ζώνη των 3 χιλιομέτρων και ελέγχουν την κατάσταση με τηλεπάθεια. Κι όταν οι συνθήκες ασφαλείας το επιτρέψουν, δηλαδή όταν σβήσει η φωτιά, τι ακριβώς θα κάνουν οι πυροτεχνουργοί; Θα βγάλουν τους πυροκροτητές από τις βόμβες μη τυχόν και ξαναπιάσει φωτιά; Θα τις φυγαδεύσουν εκεί που πήγαν τα αεροπλάνα;)
 

Την παρούσα χρονική στιγμή η αεροπορική βάση της 111ΠΜ κρίνεται ασφαλής. Δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, ενώ στην περιοχή επικρατεί άπνοια.
(Άκου ρε φίλε! Μια από τις σημαντικότερες αεροπορικές βάσεις της χώρας - και του ΝΑΤΟ - κρίνεται ασφαλής γιατί... επικρατεί άπνοια! Δεν παίζονται!)
 

Τονίζεται ότι δεν κινδύνεψε ανθρώπινη ζωή.
(Πάλι καλά. Αν πάντως αυτός είναι ο στόχος των ΕΔ πείτε το να το ξέρουμε.)
 

Με την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου είχαν υλοποιηθεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας καθώς και οι απαραίτητες προβλεπόμενες ζώνες πυρασφαλείας πέριξ των κρίσιμων εγκαταστάσεων εντός του στρατοπέδου και του αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου.
(Να γελάσεις ή να κλάψεις; Μάλλον οι αποθήκες πυρομαχικών δεν θεωρήθηκαν κρίσιμες εγκαταστάσεις! Αν πάντως αυτά είναι τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, ο επόμενος ανατιναγμένος θα είσαι εσύ!)
 

Από την πρώτη στιγμή στο στρατόπεδο ενεργοποιήθηκε η Ομάδα Πυρασφαλείας και τα Τμήματα Αμέσου Επεμβάσεως για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς. Το στρατόπεδο εκκενώθηκε έγκαιρα από την στιγμή που η πυρκαγιά δεν ήταν δυνατόν να αντιμετωπιστεί."
(Τι ακριβώς έκανε όταν ενεργοποιήθηκε; Διότι αν μετά την ενεργοποίηση έγινε το στρατόπεδο Κούγκι, τι χειρότερο θα πάθαινε αν δεν ενεργοποιούνταν αυτές οι φοβερές και τρομερές ομάδες;

 

Υ.Γ. Το ότι δεν βρέθηκε ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ εκεί στο ΓΕΑ να πει...


 "παιδιά τι απίστευτες μ@λ@κίες είναι αυτές που γράφουμε;" είναι πιο τρομακτικό από τις εκρήξεις.




Δεν υπάρχουν σχόλια: