"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΑΛΗΤΑΡΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Μπράβο στον Αλέξη Τσίπρα

Ε-Ξ-Α-Ι-Ρ-Ε-Τ-Ι-Κ-Ο
Ενα μεγιστοτεράστιο «εύγε» στον πρωθυπουργό της χώρας Αλέξη Τσίπρα. Που μετέτρεψε τη δημόσια «ροχάλα» προς την αναπηρία σε ψήφο εμπιστοσύνης
 

Σαν να λέει στον «αιρετικό» Φίλη και προς όλους τους βουλευτές του: αν είστε μάγκες και φοράτε πανταλόνια ιδού η Βουλή ιδού η κωλοτούμπα.


  Τουτέστιν όλοι μαζί και συντεταγμένα να στείλουμε «ροχάλες» σε πολίτες με πάσης φύσεως αναπηρία. Ελάτε παιδιά

 
Αλλιώτικα κατεβάζουμε ρολά. Αλλιώτικα η Βουλή κλείνει και πάμε σε εκλογές. Αλλιώτικα στη γωνία μας περιμένει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία.  


Αλλιώτικα οι μισοί από όλους εσάς θα βλέπετε με κυάλια τα έδρανα και τους παχυλούς μισθούς σας

 
Χωρίς εμένα δεν είστε τίποτα. Μηδενικά. Ασήμαντοι. «Κοντορεβυθούληδες». Γυρολόγοι. Φαφλατάδες.  


Αλλιώτικα δέκα πόντους η διαφορά. Αλλιώτικα θα βυθιστούμε όλοι μαζί σ ένα ωκεανό από «ροχάλες» του Ελληνικού λαού

 
Θαυμάσια λοιπόν. Ο Τσίπρας προκαλεί την όποια, την ελάχιστη τσίπα που έχει απομείνει σε όλο αυτό το ετερόκλητο πλήθος των δικών του βουλευτών. 


Δεν θέλετε Πολάκη; 


 Ε τότε πάμε για εκλογές.  


Εγώ, ως αρχηγός έχω δεμένο τον γαιδαρό μου. Ομως εσύ ρε τοσοδούλη πότε θα ξαναδείς Βουλή; Μόνο ως επισκέπτης. Μόνο από το κανάλι της Βουλής

 
Τώρα, σχετικά με τις «αριστερές» τοποθετήσεις του Παύλου Πολάκη εναντίον Στέλιου Κυμπουρόπουλου. Και σχετικά με την δημόσια δήλωση και κάλυψη που απλόχερα έδωσε ο Τσίπρας στον υπουργό του. Οταν είπε, περίπου ότι έτσι είναι οι Σφακιανοί. Οπως ο Πολάκης. Αψείς. Εχουμε και λέμε:

 
Αφού οι Σφακιανοί είναι αψείς, πα να πει ότι όλοι οι κάτοικοι εκείνης της υπερήφανης περιοχής θα έστελναν την ίδια «ροχάλα» προς τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο. Εγώ στη θέση τους θα άρπαζα βρεγμένη σανίδα και θα ορμούσα ακάθεκτος. Δηλαδή οι επίγονοι των ηρώων που θέρισαν εκατοντάδες Ναζί αλεξιπτωτιστές στη μάχη της Κρήτης, είναι τόσο τομάρια και τόσο παχύδερμα

 
Το ίδιο ισχύει για όλους τους Κρητικούς. Το ίδιο ισχύει για όλους τους Ελληνες. Είσαι ανάπηρος; Εκεί εκεί στην Β Εθνική.  


Πάμε παρακάτω

 
Από που προκύπτει αυτή η παχυδερμία και αυτή η πλήρης αναισθησία; 


Από την δύναμη της εξουσίας. Από την καρέκλα. Από την κυβερνητική ασυλία.


 Δεν είναι μόνο ο χαρακτήρας του Πολάκη. Είναι ο συνδυασμός εξουσίας και πρωθυπουργικής ασυλίας
 
Ο Πολάκης είναι το «σκυλί» που γαβγίζει εναντίον όλων των «αντιπάλων». Είναι το φόβητρο. Είναι ο νταής. Ο σωματοφύλακας. Ο πορτιέρης στο Face control. Είναι ο «μάγκας». Είναι ο χουλιγκάνος του Αλέξη Τσίπρα. Ο «κακός» μπάτσος με τον «καλό» μπάτσο


Και κάτι τελευταίο.  


Από τη στιγμή που ο αρχηγός ο Τσίπρας, μετέτρεψε την «ροχάλα» του χουλιγκάνου σε ψήφο εμπιστοσύνης, ε τότε ούνα φάτσα ούνα ράτσα. 


Τότε σα να λέει «με εκφράζει η «ροχάλα»


Σα να λέει «και εγώ χλευάζω την αναπηρία». 


Σα να λέει «Πολάκης και Τσίπρας το ίδιο πράγμα»

 
Ποτέ στην ιστορία του νεοελληνικού κράτους...


 τόσοι-σχετικά λίγοι-δεν έκαναν τόσα πολλά σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. 


Αφού τα καταπίνουν όλα, ε θα καταπιούν και του Πολάκη τη «ροχάλα»! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: