"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΑΛΗΤΑΡΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Πετώντας στον Καιάδα τους Κυμπουρόπουλους εκεί έξω -- Οσο πιο βαθιά βουτούσε ο ίδιος στον εκμαυλισμό της λάγνας εξουσίας τόσο πιο αμείλικτος γινόταν με τους αδύναμους...



Oλα ξεκίνησαν κάπως έτσι: Πριν γίνει πρωθυπουργός στη Μουτσούνα της Νάξου, διακοπές σε δωμάτια των 40 ευρώ.
 

Γιατί μετα ήρθαν οι βίλες, η Γιάννα, ο Κόκκαλης, ο Σπίρτζης, ο Μαρινάκης, ο Καλογρίτσας, ο ΣΕΒ και όλα τα υπόλοιπα βαριά ονόματα της εγχώριας μπουρζουαζίας αλά γκρέκα.

 
Α, ήταν κι εκείνος ο DHI με τη βίλα στο Σούνιο. Και μετά το πλούσιο μενού στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος, τα Παρίσια, οι Νέες Υόρκες, οι Κούβες, τα πούρα… 


Και την ίδια στιγμή μαστίγωνε τον ελληνικό λαό και ιδιαίτερα τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με χυδαίους φορολογικούς και ασφαλιστικούς συντελεστές, με χαράτσια με τέλη επιτηδεύματος, με capital controls.
 

Οσο πιο βαθιά βουτούσε ο ίδιος στον εκμαυλισμό της λάγνας εξουσίας τόσο πιο αμείλικτος γινόταν με τους αδύναμους…Το ίδιο και οι υπουργοί του οι οποίοι με ένα πεζοδρομιακό τσαμπουκά και με τη σιγουριά ότι δεν είχαν αντίπαλο σαν τις ακρίδες σάρωναν τα πάντα στο πέρασμά τους.
 

Πάρτε παράδειγμα τον Γαβρόγλου ο οποίος σοδομίζει τη Παιδεία μέσα από μία σχεδόν υπαρξιακή ανάγκη του ίδιου να υπάρχει στο προσκήνιο και να βλέπει τη φωτογραφία του με τον δήθεν κουλτουριάρη μύστακα που σαγηνεύει τις επαρχιωτοπούλες φοιτήτριες να βολτάρει στα πρωτοσέλιδα…
 

Πάρτε παράδειγμα τον Τσακαλώτο που ενώ υποτίθεται ότι διαθέτει προσωπικότητα χρόνια τώρα μετατράπηκε σε άβουλο 45άρι του Τσίπρα συμμετέχοντας σε όλες τις αθλιότητες που  διατηρούν ανέπαφο το χυδαίο πελατειακό κράτος και κρατάνε μακριά τους επενδυτές εκτός από τους εγχώριους ολιγάρχες που διαπλέκονται με την κυβερνητική παρεούλα-ακόμη και ο Μαρινάκης έχει βοηθήσει τα παιδιά.
 

Ετσι μέρα με τη μέρα η παρεούλα έπιασε πάτο στη χυδαιότητα, στον τραμπουκισμό, στο σατυροβαρκαρισμό, στη τσογλανιά, στην απουσία αισθητικής και τέλος στην απανθρωπιά.
 

Στη  πραγματικότητα ο Τσίπρας με τον Πολάκη άνοιξαν ένα Καιάδα και πέταξαν μέσα τον ανάπηρο Κυμπουρόπουλο, πέταξαν μέσα όσους δεν μπορούν να πάρουν 100 χιλιάδες γιούρο καταναλωτικό δάνειο από την Attica Bank, πέταξαν μέσα όσους παλεύουν με Χάρο για να ανταπεξέλθουν με τους χυδαίους φορολογικούς και ασφαλιστικούς συντελεστές, με τις προκαταβολές φόρου, με τα τέλη επιτηδεύματος, με τα χαράτσια…Πέταξαν μέσα στον Καιάδα τους μια ολόκληρη κοινωνία εκτός από τους καφενόβιους βολεμένους που εξακολουθούν να τους στηρίζουν αλλά και τους ολιγάρχες οι οποίοι συνηθίζουν να είναι πάντα με το γκουβέρνο αλλά στην περίπτωση του Τσίπρα έδωσαν ρέστα.
 

Οι λέξεις που διαβάζετε θα μπορούσαν να είναι ένα μήνυμα και για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος με τη σειρά του χτίζει ένα παρόμοιο εκφυλιστικό συστηματάκι με τους δικούς του χορηγούς-ολιγάρχες, τα “δικά” του MME και πάει λέγοντας…


Εάν κρίνουμε από την ιστορία της μεταπολίτευσης στο τέλος της μέρας δεν υπήρξε ηγέτης ο οποίος...


 να μην σεβάστηκε τον λαό και να την γλίτωσε… Ολοι με κάποιο τρόπο εξευτελίσθηκαν μέσα στην ψευδαίσθηση της παντοδυναμίας του.
 

Και ο Ανδρέας με τη Μιμή και τα Γκουανταλαχάρα και ο Επίτιμος με τους Αλαφούζους, τους Γρυλλάκηδες, τον Σωκρατάκια και πάει λέγοντας. 


Κάποια στιγμή σαν εκδίκηση του Σύμπαντος όλοι όσοι ξεπερνούν τα όρια της αισθητικής και της ηθικής, του σεβασμού πληρώνουν το τίμημα…


Εφτασε και η ώρα του Τσίπρα…

Δεν υπάρχουν σχόλια: