"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΑΛΗΤΑΡΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Η αλήθεια είναι μία: Ο Πολάκης φοβάται τους Κυμπουρόπουλους

 

Ο υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, έγραψε ό,τι θα έγραφε οποιοσδήποτε φασίστας της Γης ολούθε, στοχοποιώντας τον υποψήφιο ευρωβουλευτή Στέλιο Κυμπουρόπουλο.


Με την ανάρτησή του στο Facebook, φάνηκε -για άλλη μια φορά- πως είναι αστοιχείωτος και απολίτιστος.  


Είναι κρίμα να βλέπεις έναν γιατρό να αντιμετωπίζει έναν ΑμΕΑ με αυτόν τον τρόπο και κυρίως, να ανοίγει τον δρόμο για λιντσάρισμά του από τους ταλιμπάν οπαδούς του στον βόθρο των social media


Επειδή λοιπόν ο κ. Πολάκης θεωρεί πως ασκεί τα καθήκοντά του ως υπουργός όταν νυχτώνει και μπαίνει στο Facebook, θα του εξηγήσουμε τι θα περίμενε να ακούσει κανείς πρώτα από έναν γιατρό και ύστερα από έναν πολιτικό που διαμορφώνει και άποψη.

 
Ο απολίτιστος και αστοιχείωτος κ. Πολάκης, κατηγόρησε τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο, πως αξιοποίησε την μέριμνα του Κράτους για πρόσληψη ως ΑμΕΑ, ω γιατρός. Είχε το θράσος μάλιστα στην ίδια πρόταση να βάλει και την φράση «ίσες ευκαιρίες» γιατί λέει, δεν προσελήφθη σαν τους άλλους γιατρούς… Αηδία…

 
Οι δυτικές κοινωνίες, πάλεψαν και νίκησαν το φαιοκόκκινο μέτωπο του ρατσισμού και του μίσους σε οτιδήποτε διαφορετικό. Τι κι αν κατάντησαν να έχουν υπουργούς σαν τον Πολάκη, τα κεκτημένα δεν θάβονται. Η Ευρώπη έχει εδραιώσει το δικαίωμα στα άτομα που μπορούν πραγματικά να προσφέρουν, να τους δίνονται οι απαραίτητες συνθήκες για να προσφέρουν.

 
Ο Παύλος Πολάκης και η παρέα του, όντες μακριά από την Δύση, ίσως σε κάποιο σοβιετικό χωριό της Σιβηρίας, αγνοούν αυτές τα έννοιες και νομίζουν πως όλοι οι άνθρωποι πρέπει να αντιμετωπίζονται το ίδιο, και όχι όλοι οι άνθρωποι να έχουν ίσες ευκαιρίες. Η παρακάτω εικόνα, αν και απλοϊκή, μεταδίδει αυτό το νόημα. Ένα νόημα που ο κ. Πολάκης, αρνείται να αποδεχθεί λόγω των ιδεολογικών του παρωπίδων.

 
Μία ευνομούμενη και σύγχρονη πολιτεία, οφείλει να αντιμετωπίζει τους ανθρώπους βάσει του τι μπορούν να προσφέρουν και όχι βάσει της αρτιμέλειάς τους, του φύλου τους, της εθνικότητάς τους, ή του χρώματός τους. Αλλά ο Πολάκης και ο κάθε Πολάκης, δεν θέλει Κυμπουρόπουλους.

 
Θέλουν γύρω τους άτομα ανίκανα να σκεφτούν, ανίκανα να κρίνουν και ανίκανα να προσφέρουν. 


Θέλουν οπαδούς, δεν θέλουν πολίτες, για να μπορούν οι ίδιοι να λυμαίνονται το κράτος, τα ανθρώπινα δικαιώματα και κάθε έννοια αξιοκρατίας.

 
Προς λύπη τους...


 υπάρχουν γύρω μας άνθρωποι που σέβονται τις δομικές για τον πολιτισμό μας έννοιες και έβαλαν τον Πολάκη στην θέση τους. Είναι ίσως η πρώτη φορά που χαμογελάς βλέποντας τα σχόλια στην ανάρτησή του στο Facebook, εγκαλώντας τον υπουργό.

 
Από την άλλη, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως καταθέτει πρόταση δυσπιστίας για τον υπουργό Υγείας, καλώντας τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, να τον υπερασπιστεί. Δεν πρόκειται για μία πολιτική κίνηση, αλλά για μία κίνηση δημοκρατική, σε μία προσπάθεια να απομονωθούν αυτές οι φωνές. Οι φωνές του ρατσισμού και του μίσους, από δήθεν αριστερούς, αλλά στην πραγματικότητα φαστόμουτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: