"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΜΟΣ και "ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΟΡΘΗ" ΔΥΤΙΚΗ Μ@Λ@1@: Πόλεμος κατά του χριστιανισμού

Η περίπτωση της Σρι Λάνκα επιβεβαιώνει το μένος των ισλαμιστών αλλά και την αδιαφορία της Δύσης για τους αδικοχαμένους πιστούς

 
Ο κουρνιαχτός από το τρομοκρατικό χτύπημα στη Σρι Λάνκα καταλάγιασε γρήγορα. Πολύ πιο γρήγορα απ’ ό,τι για το μακελειό στο Κράιστσερτς ή και για την καταστροφή στην Παναγία των Παρισίων.  
Χαρακτηριστικό είναι το βιντεοσκοπημένο σχόλιο του εκπροσώπου του Κινήματος Προάσπισης του Ισραήλ (Israel Advocacy Movement), μιας σιωνιστικής οργάνωσης που εδρεύει στη Βρετανία, στο twitter: «Οι χριστιανοί δολοφονούνται και κανείς δεν νοιάζεται. [...] Ο κόσμος έδωσε ελάχιστη σημασία, ακριβώς επειδή τα θύματα είναι χριστιανοί». Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή «trends» της Google ο Ισραηλινός τεκμηριώνει το ελάχιστο ενδιαφέρον που η κοινή γνώμη επέδειξε για τους 321 -χριστιανούς στην πλειονότητά τους- που δολοφονήθηκαν στη Σρι Λάνκα, ανήμερα του Πάσχα των καθολικών. Αντιθέτως, μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον τόσο για το Κράιστσερτς, που είχε πολύ λιγότερους νεκρούς, όσο και για την Παναγία των Παρισίων, που ναι μεν είναι ένας χριστιανικός λατρευτικός χώρος, αλλά δεν παύει να είναι απλά ένα κτίριο. Στους εράνους που έγιναν για την επισκευή της Παναγίας των Παρισίων συγκεντρώθηκε μέσα σε μία εβδομάδα ένα δισεκατομμύριο δολάρια. Για τις οικογένειες των θυμάτων στη Σρι Λάνκα συγκεντρώθηκαν μόλις 50.000 δολάρια. Θλιβερό!
 
Στο ίδιο σχόλιο επισημαίνεται: «Περίπου 100 χρόνια πριν οι χριστιανοί αποτελούσαν το 14% του πληθυσμού της Μέσης Ανατολής. Σήμερα είναι με το ζόρι 4%. Μιλάμε για μια πτώση κατά 70%».

 
Βέβαια, στην περίπτωση της Σρι Λάνκα τα πράγματα δεν είναι έτσι ακριβώς. Είναι χειρότερα. Επιβεβαιώνουν το μένος των ισλαμιστών ειδικά για τους χριστιανούς, αφού στη Σρι Λάνκα οι δύο μεγαλύτερες θρησκευτικές ομάδες είναι οι βουδιστές και οι ινδουιστές, εν αντιθέσει με τους μουσουλμάνους και τους χριστιανούς, που αποτελούν μικρές μειονότητες. Και δυστυχώς διαπιστώνει κανείς ότι ο όποιος θόρυβος δημιουργήθηκε στην Ευρώπη γύρω από το περιστατικό είναι λόγω του μεγάλου αριθμού των θυμάτων και πιθανότατα επειδή μεταξύ τους υπήρχαν και Ευρωπαίοι τουρίστες.

 
Είναι λοιπόν λάθος να αναφέρεται κανείς απλά σε θρησκευτικό μίσος. Πρόκειται για πόλεμο κατά του χριστιανισμού, διότι αυτός είναι που αποτελεί τον ισχυρότερο ζωντανό πυλώνα του δυτικού πολιτισμού και τρόπου ζωής. Αυτός είναι το μοναδικό ανάχωμα απέναντι στον «ειρηνικό» διά της μεταναστεύσεως ισλαμικό επεκτατισμό, και μοναδικό κοινό στοιχείο συνοχής των ευρωπαϊκών εθνών. 
Δυστυχώς, οι πολιτικοί ταγοί σε Ελλάδα και Ευρώπη σφυρίζουν αδιάφορα ή τιτιβίζουν -αν θέλετε- στο twitter με εξαιρετική ορθοπολιτική συνέπεια και συγχρόνως αφέλεια.

 
Ο «δικός μας» Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε στο γνωστό κοινωνικό δίκτυο ότι «… η διεθνής μάχη απέναντι στη θρησκευτική μισαλλοδοξία και την τρομοκρατία πρέπει να είναι αμείωτη». Αντίστοιχα ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, ο σοσιαλδημοκράτης Χάικο Μάας, έγραψε αόριστα «η επίθεση είχε ως στόχο πιστούς και τουρίστες» και προσέθεσε -για να μην ξεχνιόμαστε- ότι «το μίσος από την πλευρά μας δεν μπορεί να είναι η λύση». Οταν όμως είχε γίνει η επίθεση στο Κράιστσερτς, ο Χάικο Μάας ήταν συγκεκριμένος. Εκεί τα θύματα είχαν σαφή ταυτότητα και ήταν «ειρηνικά προσευχόμενοι μουσουλμάνοι».

 
Ο δυτικός κόσμος έχει εγκαταλείψει τους ελάχιστους εναπομείναντες πρέσβεις του στις κοινωνίες της Ασίας και της Αφρικής. Οι τελευταίοι παραμένουν σε ομηρία ως μοναχικοί ήρωες για χάρη μιας αυτοκτονικής Δύσεως, η οποία πασχίζει να βγει από τον λήθαργο. Το θλιβερότερο όλων ωστόσο είναι ότι...

 αυτήν την αφύπνιση οι -επιεικώς- αφελέστεροι όλων την αποκαλούν… λαϊκισμό!

Δεν υπάρχουν σχόλια: