"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΣΥΡΙΖΟΚΗΦΗΝΟΚΑΤΣΑΠΛΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: Η συνταγή του βολέματος στην εξουσία με «πρώτη φορά αριστερά»



✔️Ήδη από το πανεπιστήμιο γράφεσαι στα ΕΑΑΚ (αν τέλειωσες το πανεπιστήμιο και δε γράφτηκες, ΞΕΧΑΣΕ ΤΟ - ΑΡΓΗΣΕΣ)


✔️Μια φορά στη ζωή σου πας ΕΛΕΥΘΕΡΟ κάμπινγκ και παίρνεις καλή φωτογραφική για ανέμελες φώτο στιλ «παιδιού των λουλουδιών». Θα κάνεις το σκ...ο σου παξιμάδι για δυο μέρες, αλλά η εξουσία θέλει θυσίες. Άλλωστε, ο σωστός αριστερός την αντέχει την απλυσιά.

 
✔️Το παίζεις alternative και οικολόγος, αλλά παράλληλα γίνεσαι αρειμάνιος καπνιστής.


✔️Ξεχνάς τη χτένα.

 
✔️Χώνεσαι σε ομάδα αλληλέγγυων που διαχειρίζεται κοινοτικά κονδύλια και πας άπαξ Λέσβο (ή Μυτιλήνη). Περνάς έξω από τη Μόρια και βγάζεις φώτο · δεν είναι ανάγκη να μπεις μέσα.


✔️Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατακεραυνώνεις το σύστημα, την εξουσία, τον καπιταλισμό, το νεοφιλελευθερισμό, την αριστεία, την επιτυχία, τον πλούτο και πετάς μπόλικη χολή σε όσους τολμούν να διακρίνονται οπουδήποτε. Γίνεσαι follower της Ελένης Μενεγάκης ή/και του Μένιου Φουρθιώτη.


✔️Παραμένεις «από άποψη» άνεργος - άλλωστε η καριέρα είναι χολέρα. Παράλληλα στέλνεις βιογραφικό (με όλα τα παραπάνω!) στην Αυγή και μέσω των κονέ που έχεις χτίσει ως αλληλέγγυος και πρώην ΕΑΑΚίτης ψάχνεις μια μικρή χαραμάδα, για να χωθείς ως ωρομίσθιος στο δημόσιο.

 
✔️Αν είναι η δεξιά στην εξουσία (και τότε μόνο!) πρωτοπορείς σε όλους τους κοινωνικούς αγώνες. Τρέχεις από την Κερατέα για τις χωματερές μέχρι το Σύνταγμα για τις διαδηλώσεις ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ-ΠΟΕ ΟΤΑ - ΟΤΟΕ - ΠΝΟ - ΣΑΤΑ - ΠΟΕΙΑΤΑ - ΕΙΝΑΠ - ΟΕΝΓΕ κοκ. Κρατάς ντουντούκα και στήνεσαι πάντα μπροστά (και με αγκωνιές, αν οι συνθήκες το απαιτούν) για την καλή πόζα.


✔️Καθημερινά κάνεις likes σε όλα τα tweets του Παπαδημούλη. Προσοχή! Είναι πολλά · θέλει διαρκή εγρήγορση. Κάνεις like και rewtweet σε ό,τι και να γράφει: Από το Μαδούρο, την Παλαιστίνη, την οικονομία και την αντιπολίτευση μέχρι την εξιχνίαση εγκλημάτων του αστυνομικού δελτίου. Συνοδεύεις τα likes με υμνητικά σχόλια και ελπίζεις ο γίγαντας της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ να ασχοληθεί κάποια στιγμή μαζί σου και να σε χώσει σε κάποια κομματική υποομάδα εθελοντών. Αν δεν σου κάτσει ο Παπαδημούλης, κάνεις τα ίδια με τον Κυρίτση. Από το τίποτα, καλύτερα συριζοτρόλ!


✔️Έχεις κάνει τουλάχιστον μια φορά στη ζωή σου...


 κατάληψη σε σχολείο, πανεπιστήμιο, χώρο εργασίας, αποθήκη, κελάρι ή, έστω, πατάρι.

 
✔️Βάζεις φώτο εξώφυλλου στο Facebook τον Άρη Βελουχιώτη ή το Μαδούρο.

 
✔️Την ημέρα του Πολυτεχνείου συμμετέχεις στη διαδήλωση (αλλά την κάνεις νωρίς μη φας καμιά αδέσποτη) και φωνάζεις «φονιάδες των λαών Αμερικάνοι». Όλες τις υπόλοιπες μέρες υμνείς τον κ. Τραμπ.

 
✔️Δεν υποστηρίζεις την τρομοκρατία, αλλά ανεβάζεις ποστ επικριτικά για την ανάλγητη κρατική εξουσία, που βασανίζει αγωνιστές της δημοκρατίας, όπως ο Δημήτρης Κουφοντίνας και ο Σάββας Ξηρός.

 
Ακολουθείς, κατά γράμμα, τα βήματα αυτά και το βόλεμα είναι δεδομένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: