"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΣΥΡΙΖΟΠΛΗΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: Τουλάχιστον αποφύγαμε το… mail Χαρδούβελη

Γράφει ο Πάνος Αμυράς


Το ρεπορτάζ προχθές στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ έδειχνε αγρότισσες στους δρόμους να δηλώνουν μετανιωμένες που είχαν πίστεψαν τον Τσίπρα.

«Το 2015 ο Τσίπρας είχε έρθει στο χωριό μας και μας είχε τάξει πολλά. Από τότε δεν έχουμε σταματήσει να πληρώνουμε», είπε η μία αγρότισσα που είχε ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ και ένιωθε εξαπατημένη.

 
Το βίντεο αυτό ίσως είναι το καλύτερο δώρο των πολιτών στο Μέγαρο Μαξίμου για τα τρία χρόνια παραμονής τους στην εξουσία.

 
ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ. χρησιμοποίησαν εν γνώσει τους ψέματα για να υφαρπάξουν την ψήφο τον Ιανουάριο του 2015. Θυμηθείτε τις αποκαλύψεις του Βαρουφάκη, που όταν τον Νοέμβριο του 2014 στο σπίτι του κ. Τσίπρα στην Κυψέλη είχε πει ότι το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης είναι μία ανοησία που δεν μπορεί να εφαρμοστεί, η παρέα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ τον διαβεβαίωσε ότι αυτά τα κείμενα ήταν για το «πόπολο» και πως ο ίδιος ως μη κομματικό στέλεχος δεν δεσμευόταν από αυτά.


Τον Ιανουάριο του 2015 οι πολίτες νόμιζαν ότι τα δύσκολα είχαν περάσει, επειδή ο Σαμαράς είχε καταφέρει να βάλει την οικονομία σε μια σειρά και θέλησαν με τον Τσίπρα να μεγιστοποιήσουν τα «οφέλη» της ανάκαμψης.

 
«Τι χειρότερο θα πάθουμε, και δύο από τα 10 να κάνει πράξη ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδος θα είναι». Με αυτό το σκεπτικό οι ψηφοφόροι εξέλεξαν τον Τσίπρα, υπολογίζοντας νοερώς τα κέρδη από την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και τη μη εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος που θα μείωνε τις επικουρικές συντάξεις κατά 4% με 5%.
 
Από τότε οι πολίτες δεν έχουν βαρεθεί να μετρούν ζημιές και να τις πληρώνουν. Η αγρότισσα πληρώνει ΦΠΑ 24% στα μακαρόνια, κάτι που λοιδορούσαν το καλοκαίρι του 2015 οι νεόπλουτοι συριζαίοι της εξουσίας. Ο ΕΝΦΙΑ μονιμοποιήθηκε, το αφορολόγητο πετσοκόπηκε, οι συντάξεις μειώθηκαν και έρχεται το νέο σοκ από την 1η.1.2019. Τα ψέματα πληρώνονται ακριβά και για αυτόν που τα λέει και δυστυχώς για αυτόν που τα πιστεύει χωρίς δεύτερη σκέψη.

 
Οι πλειστηριασμοί θα γίνονται με ρυθμό πολυβόλου, πάνω από χίλιοι κάθε μήνα, οι φόροι έχουν γονατίσει ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και μικρομεσαίους, οι τράπεζες έχουν περάσει σε ξένους επενδυτές αντί πινακίου φακής σε βάρος των συμφερόντων του Δημοσίου και των μικρομετόχων.

 
Οι περήφανοι διαπραγματευτές της Αριστεράς ψήφισαν την εκχώρηση της κρατικής περιουσίας για 99 έτη στο υπερταμείο, όπου οι δανειστές έχουν τον πρώτο λόγο, και έχουν καταστήσει σαφές ότι θα εγκρίνουν τα πάντα για να μείνουν στις καρέκλες τους.
 
Οσο για το παραμύθι του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο Σαμαράς δεν έκλεισε τη διαπραγμάτευση επειδή οι δανειστές δεν συμφωνούσαν με το mail Χαρδούβελη, η πραγματικότητα είναι διαφορετική: 


Ο Σόιμπλε έβλεπε ότι θα υπήρχαν πολιτικές εξελίξεις λόγω μη εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και περίμενε να κερδίσει τις εκλογές ο Τσίπρας για να διαπραγματευθεί από άλλη βάση. Βγήκε κερδισμένος. Εβαλε την Ελλάδα σε μία διαρκή λιτότητα, ο ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψε δύο βαριά Μνημόνια, οι τράπεζες πέρασαν σε ξένα χέρια και οι δανειστές έχουν το υπερταμείο ως ενέχυρο σε περίπτωση μελλοντικής πτώχευσης.
 
Το mail Χαρδούβελη προέβλεπε μέτρα ύψους 1,2 δισ. και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει σύγκριση με τα 20 δισ. που έλαβε ο Τσίπρας.

 
Οι εκλεκτοί του ΣΥΡΙΖΑ...
 γιορτάζουν την παραμονή τους στην εξουσία και την κατάληψη κρατικών αργομισθιών εις υγείαν των κορόιδων, που τώρα αισθάνονται «κοψοχέρηδες». 


Οπως η αγρότισσα στο τηλεοπτικό ρεπορτάζ…

Δεν υπάρχουν σχόλια: