"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΕΚΚΛΗΣΙΑ: Παπαδαριό!



Η αδυναμία διάκρισης είναι ένα από τα πολλά πρόσωπα της παρακμής.

 
Κάθε φορά που η κατεστημένη Εκκλησία , ως μηχανισμός εξουσίας, παρεμβαίνει ή επιχειρεί να παρέμβει στα δημόσια πράγματα και στο δημόσιο χώρο , οι ψευδοδιανοούμενοι της αριστεράς και της δεξιάς έχουν εύκολη την καταγγελία.
 

Διαθέτουν και τη λέξη. ‘’ Παπαδαριό’’! Και ξεμπερδεύουν με την ‘’ανυπόφορη’’ συνείδησή τους.
 

Ανυποψίαστοι και για την προσβολή και για το ψεύδος και για την ισοπέδωση.
 

Και επειδή η σκέψη απαιτεί πάντα μια διαδρομή στοιχειώδους επιχειρηματολογίας , βολεύονται στην εύκολη αποδοχή που βρίσκει στους πολλούς ο καταγγελτικός λόγος εναντίον του αδύναμου άλλου. Αμέσως μετά, έχοντας κάνει το καθήκον τους , αποσύρονται στην ασφάλεια των κολλεγίων τους.
 

Αυτή η ψευδοδιανόηση της αριστεράς και της δεξιάς τυπικά γνωρίζει , αλλά δεν θα βρει ποτέ το θάρρος να αναγνωρίσει.
 

Σήμερα σε όλη τη χώρα εκατοντάδες αφοσιωμένοι ιερείς, βουβά, επίμονα , προσηλωμένα ,εργάζονται στις καθημαγμένες ενορίες τους στηρίζοντας με κάθε τρόπο καθημαγμένους συνανθρώπους μας.
 

Δεν ζητούν αντάλλαγμα, ούτε χειροκρότημα στο δημόσιο χώρο.
 

Είναι οι απόστολοι της εμπνευσμένης ζωής, μακράν , πέραν και εναντίον , στην πράξη ,κάθε λόγου και κάθε ενέργειας που πασχίζει για την δικαίωση.. 


Αυτοί είναι η Εκκλησία. Θα πρέπει να αισθάνονται υπερήφανοι για την καθημερινή επαναστατική πράξη τους.
 

Και μαζί με τους χιλιάδες έλληνες που στηρίζουν το έργο αυτών των μαχόμενων ιερέων, λέμε στους αποξενωμένους από την πραγματική ζωή ψευδοδιανοητές:


Ζήτω το παπαδαριό!

Δεν υπάρχουν σχόλια: