"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ και ΑΝΤΕΘΝΙΚΗ ΣΥΡΙΖΟΑΡΙΣΤΕΡΑ: Αρκεί ένα συλλαλητήριο;

Γράφει το ΑΝΤΙΝΕWS


To συλλαλητήριο οργανώθηκε, συκοφαντήθηκε, εμποδίστηκε αλλά τελικά ξεπέρασε κάθε προσδοκία


Όμως δεν έχει σημασία ο αριθμός, ούτε πρέπει να γίνονται συγκρίσεις με εκείνα που έγιναν πριν από 26 χρόνια.


Μια προσπάθεια που εξευτελίστηκε από τη στάση της κυβέρνησης και από μερίδα της Εκκλησίας, αλλά και οι σημερινές συγκυρίες όπως έχουν διαμορφωθεί, είναι λογικό να εμποδίζουν τη συγκέντρωση ενός εκατομμυρίου πολιτών.


Άλλωστε, μην ξεχνάμε ότι η Ελλάδα έχει ξεχάσει από αγωνιστικό κλίμα, από τον κόσμο να βγαίνει και να διαμαρτύρεται για τα δίκαιά του. Στη Ρουμανία χθες συγκεντρώθηκαν χιλιάδες κατά της διαφθοράς. Είδατε τίποτε τέτοιο στη χώρα μας;  


Είδατε ποτέ να διαμαρτύρονται για τα θύματα της… αριστερής τρομοκρατίας; 


Εν πάση περιπτώσει…


Ο κόσμος είναι ελεύθερος να εκφράζεται και ελεύθερος να διαδηλώνει. Κι όσο εμποδίζεται από τους κυβερνώντες και τους κολλητούς τους τόσο πρέπει να δυναμώνει το αίσθημα αντίστασης.


Όμως, τελικά κατά τη γνώμη μας δεν έπρεπε να γίνει το συλλαλητήριο. Όχι ότι είναι κακό που έγινε αλλά γιατί για θέματα όπως το «Μακεδονικό» δεν έπρεπε καν να ασχολούμαστε με συγκεντρώσεις. Κάποια πράγματα είναι τόσο αυτονόητα που δεν χρειάζεται να γίνονται τέτοιες κινητοποιήσεις.


Η Ελλάδα, η ιστορία της, τα ιερά χώματά της, ο πολιτισμός της και κυρίως η ΑΛΗΘΕΙΑ της δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να έχουν ανάγκη από συλλαλητήρια. Πρέπει να είναι η εθνική, η πατριωτική προτεραιότητα όλων, χωρίς να μας το θυμίζουν ομιλητές ή άλλοι που θέλουν να εκμεταλλευτούν την περίσταση και να αποκτήσουν εξουσία.


Τα συλλαλητήρια ενισχύουν τους πατριδοκάπηλους που ενδεχομένως να είναι οι μεγαλύτεροι χέ…ες της ανθρωπότητας. Ενισχύουν τους επαγγελματίες της πατρίδας που πουλάνε την Ελλάδα στο δημόσιο βίο τους για να κάνουν αργότερα εκλογικό ταμείο.


Ταυτόχρονα, κι εδώ ίσως είναι το μεγαλύτερο λάθος, τα αχρείαστα συλλαλητήρια για το αυτονόητο ενισχύουν και τον εθνικό μας αυτισμό


Όπως πολλάκις έχουμε πει, το πρόβλημα δεν το έχει η Ελλάδα. Κανείς δεν πιέζει τη χώρα μας να βρει λύσεις. Άλλωστε υπάρχει και το βέτο στο ΝΑΤΟ. Το πρόβλημα το έχουν οι Σκοπιανοί κι αυτοί θα έπρεπε να καίγονται τώρα. 


Εμείς τι κάναμε, με αποκλειστική ευθύνη του Τσίπρα και της αντεθνικής παρέας του; 


Κάναμε εισαγωγή στο πρόβλημα που απασχολεί άλλους. 


Ακόμη και σε τόσο κρίσιμα ζητήματα καταφέραμε να διχαστούμε, να φανούμε εμείς προβληματικοί κι όχι οι Σκοπιανοί.


Το όνομα της Μακεδονίας είναι ελληνικό και είναι αδιαπραγμάτευτο. Και πρέπει να το υπερασπιζόμαστε κάθε μέρα, όχι με ένα συλλαλητήριο και καθαρίσαμε για την επόμενη χρονιά. 


Όταν...
 επιλέγουμε να μας κυβερνούν και να διαπραγματεύονται για εμάς οι ανθέλληνες ας μην έχουμε μεγάλες απαιτήσεις


Τους ξέραμε εδώ και χρόνια, γνωρίζαμε τις απόψεις της Αριστεράς. Γιατί εκπλησσόμαστε;


Το λάθος είναι και δικό μας

Δεν υπάρχουν σχόλια: