"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΣΥΡΙΖΟΞΕΦΤΙΛΑΡΟΠΛΗΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: Κατάπτωση αξιών…

Δικηγόρος Αθηνών Παρ’ Αρείω Πάγω και Οικονομολόγος, με ειδίκευση στο φορολογικό δίκαιο και στα οικονομικά εγκλήματα, και μεταπτυχιακές σπουδές στις Πολιτικές Επιστήμες, με αντικείμενο «Κράτος και Δημόσια Πολιτική».



Τα τελευταία τρια χρόνια, από την άνοδο στην εξουσία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, έχουν συμβεί στην καθημερινότητά μας δραματικές αλλαγές. Θα τις κατανοήσουμε με το πέρασμα του χρόνου ως προς την έκταση της καταστροφής που επέφεραν σε όλα τα επίπεδα. Ως ψυχολογική αντίδραση, ο κόσμος δείχνει να προσαρμόζεται εν είδει ενός ιδιότυπου μιθριδατισμού. Για να μην οδηγηθεί στην απόγνωση, συνειδητοποιώντας το τι ζει. Το βέβαιο είναι ότι μιλάμε για συνολική κατάπτωση αξιών…
 

ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ..


    Πριν την έλευση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, οι Έλληνες απολαμβάναμε των αγαθών του τραπεζικού συστήματος, παρά τα προβλήματα που υπήρχαν. Είχαμε εξουσία διαθέσεως επί των καταθέσεών μας.



Μπορούσαμε να στείλουμε στο εξωτερικό χρήματα, όπως δικαιούνται όλοι οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

…ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ CAPITAL CONTROLS

 
Σήμερα, με τα capital controls που φέρουν το ονοματεπώνυμο «Αλέξης Τσίπρας» οι γονείς των φοιτητών στο εξωτερικό δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των παιδιών τους. Οι εταιρίες δυσκολεύονται να κάνουν εισαγωγές πρώτων υλών ή άλλων προϊόντων. Η έγκριση της σχετικής επιτροπής και της γραφειοκρατίας, γεννούν στην χώρα μας εμπειρίες συστημάτων τύπου Λαοκρατικών Δημοκρατιών.
 

…ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΑΒΑΤΑ

 
Πριν την έλευση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, οι Έλληνες δεν ζούσαμε συνθήκες ανομίας. Καθημερινής μικρής και μεγάλης εγκληματικότητας,. Με άβατα να δημιουργούνται σε διάφορα σημεία της πρωτεύουσας, όπως τα Εξάρχεια, το Μενίδι, το Ζεφύρι.. Με εγκληματικές ομάδες υπό διάφορες επωνυμίες αντιεξουσιαστικής εμπνεύσεως να καίνε ανενόχλητες μέσα μαζικής μεταφοράς ή δημόσιες υπηρεσίες. Να δημιουργούν και διπλωματικά επεισόδια με επιθέσεις σε πρεσβείες και διπλωμάτες.


    Απέναντι σε αυτά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κλείνει τα μάτια. Αν δεν τους κατευοδώνει για να αποφύγουν την σύλληψη. Ή αν δεν τους αναβαθμίζει σε συνομιλητές του επίσημου Κράτους, υπό την ιδιότητα της «συλλογικότητας».

 
…ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ...
 ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΡΟΗ

 

Πριν την έλευση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, δεν είχαμε ανεξέλεγκτη μεταναστευτική ροή. Μπορεί να υπήρξαν εξωγενείς παράγοντες. Όμως, όπως όλα τα προβλήματα, αντιμετωπίστηκαν από την συγκεκριμένη κυβέρνηση με το συνήθη τρόπος της. Με μπόλικη θεωρία, επιπολαιότητα και ανυπαρξία σχεδίου. Έτσι, δεν «γεμίσαμε τζιχαντιστές» την Ευρώπη, όπως πομπωδώς κόμπαζε ο Υπουργός Άμυνας. Αντιθέτως!
 

    Βλέπουμε Έλληνες πολίτες να αντιμετωπιζόμαστε ως παρίες και πολίτες β’ κατηγορίας στα γερμανικά αεροδρόμια. Με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης.

 
…ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ – ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΑ

 
Πριν την έλευση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, στα φαινόμενα καταστροφών, φυσικών ή μη, όταν υπήρχαν ευθύνες, υπήρχαν και υπεύθυνοι. Αν μη τι άλλο, το Κράτος λειτουργούσε, έστω και καθυστερημένα. Το 2017 κάηκε η Ανατολική Αττική. Μολύνθηκε και γέμισε πετρέλαιο ο Σαρωνικός. Πνίγηκαν 24 συνάνθρωποί μας στην Μάνδρα.


Ο Πρωθυπουργός έκανε εμφανίσεις guest star στις περιοχές εκ των υστέρων. Η Κα Δούρου προσάρμοζε τις ενδυματολογικές της επιλογές και το ύφος στην περίσταση. Άλλα στελέχη μας προέτρεπαν να κάνουμε μπάνιο στον Σαρωνικό, παρέα με το πετρέλαιο.



    Και φυσικά ουδείς ποτέ παραιτήθηκε από ευθιξία.

 
ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΆΠΤΩΣΗ ΑΞΙΏΝ

 
Τα τρια τελευταία χρόνια ζούμε μια κατάπτωση αξιών! Μας κυβερνά μία παρέα προφανώς ανεπαρκών ανθρώπων. Άνθρωποι που κατήγγειλαν τα πάντα. Αλλά δεν είναι ικανοί να διορθώσουν τίποτα.
 

    Το πολιτικό τους θράσος είναι τέτοιο, που πιστεύουν ότι η κανονικότητα έχει την μορφή της καθημερινής τους ανικανότητας.



Όμως δεν θα τους ακολουθήσουμε. Δεν θα συνηθίσουμε το τέρας που αυτοί δημιουργούν. Αξίζουμε καλύτερα, και θα τα καταφέρουμε, σίγουρα με άλλη κυβέρνηση.


Δεν υπάρχουν σχόλια: