"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΑΝΕΛέητο ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΑΔΙΚΟ: Επικίνδυνα και τυχοδιωκτικά παιγνίδια



Ο Πάνος Καμμένος σηκώνει το βάρος της αντίστασης για το Σκοπιανό.  


Θα το κάνει μόνος του ή με άλλες δυνάμεις της Βορείου Ελλάδος;  


Θα δείξει.  


Τι θα κάνει ο Αλέξης Τσίπρας; Θα συνεχίσει να συγκυβερνά με κάποιον που διαφωνεί μαζί του σε ένα τόσο μεγάλο θέμα;  


Στην αντιπολίτευση, πάντως, ας μην ψάχνει να βρει σωσίβιο. Αυτή την φορά δεν...


Πρόκειται για ένα επικίνδυνο και τυχοδιωκτικό παιγνίδι που στόχο έχει την Νέα Δημοκρατία. Ο Πάνος ο Καμμένος έχει πάρει «άδεια» από το μεγάλο αφεντικό για να βγει να κουρσέψει την Ν.Δ. από τα Δεξιά και με αφορμή το Σκοπιανό. Ο Αλέξης Τσίπρας πιστεύει ότι θα αναγκάσει με έναν τρόπο την αξιωματική αντιπολίτευση να συρθεί πίσω από τις επιλογές του και ταυτόχρονα να την σύρει πληγωμένη στις επόμενες εκλογές. Εκπληκτικό σχέδιο! Σαν κι αυτά που οδήγησαν στο τρίτο μνημόνιο.


Ο κ. Τσίπρας έχει δύο επιλογές. 


Η πρώτη είναι να φέρει μία καλή λύση, στην οποία θα συμφωνήσουν όλοι. Κι όταν λέμε όλοι εννοούμε όλοι. Δηλαδή και ο Πάνος Καμμένος. 


Η δεύτερη να πάει σε εκλογές. Δεν μπορεί να συμφωνεί με τον κ. Καμμένο για απλά καθημερινά θέματα και να διαφωνεί στα σημαντικά! Κι εν πάση περιπτώσει αν χρειάζεται να περιμένει η λύση του Σκοπιανού δύο ή τρεις μήνες, αυτό δεν θα είναι πρόβλημα. Το πρόβλημα της ονομασίας με τους βόρειους γείτονές μας υπάρχει εδώ και δεκαετίες και πιο έντονα τα τελευταία 24 χρόνια. Για λίγες εβδομάδες ακόμη δεν θα χαλάσει ο κόσμος.


Το κακό για τον κ. Τσίπρα είναι ότι...
 έχει φροντίσει να τσακωθεί – με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο- με όλους τους πιθανούς κυβερνητικούς «εταίρους». Για λογαριασμό του κ. Καμμένου χάλασε τις σχέσεις του με τον κ. Θεοδωράκη. Αλλά και ο κ. Λεβέντης δεν έχει καλές αναμνήσεις από την περίοδο των ερωτοτροπιών του με τον ΣΥΡΙΖΑ. Όσο για τους ανθρώπους στο ΠΑΣΟΚ; Είπαμε! Δεν είναι αυτό που ήταν κάποτε, αλλά δεν είναι και ανόητοι...


Δεν είναι πολλές οι επιλογές που έχει ο κ. Τσίπρας. Όχι από την στιγμή που αποφάσισε να παίξει με ένα εθνικό θέμα για μικροπολιτικούς λόγους. Η αντιπολίτευση είναι υπεύθυνη, όπως ήταν πάντα. Γι αυτό δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε αυτή την παράσταση. Όποιος θέλει να «παίξει» ας το κάνει μόνος τους. Αλλά θα αναλάβει και τις ευθύνες. Οι επιλογές αυτές δεν είναι άνευ κόστους.


Θέλουν λύση; Αρκεί αυτή να είναι εντός των ορίων που έχουν ήδη τεθεί και να συμφωνεί με αυτή και ο κυβερνητικός εταίρος του κ. Τσίπρα, το συνεταιράκι του. Αυτό που δεν γίνεται είναι να έχουν και τον σκύλο χορτάτο και την πίτα ολάκερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: