"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


2017 και ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ (Α'): Oι 10 καλύτερες φωτογραφίες της χρονιάς σύμφωνα με το περιοδικό ΤΙΜΕ



Δύο άνθρωποι κάθονται σε ένα διαμέρισμα με έναν τοίχο που λείπει κατά μήκος της προκυμαίας στο Σαν Χουάν, σχεδόν μία εβδομάδα μετά τον τυφώνα Μαρία που έπληξε το Πουέρτο Ρίκο, στις 25 Σεπτεμβρίου.




Παιδιά βλέπουν το άψυχο σώμα του 17 μηνών  ξαδέλφου τους, Kenyerber Aquino Merchán, ο οποίος πέθανε από καρδιακή ανεπάρκεια λόγω σοβαρού υποσιτισμού, στο San Casimiro της Βενεζουέλας, στις 21 Αυγούστου.



Οι άνθρωποι τρέχουν  μετά από πυροβολισμούς που έπεσαν σ το φεστιβάλ μουσικής country Route 91 στο Λας Βέγκας στις 1 Οκτωβρίου. 



Μια οικογένεια προετοιμάζεται να εκκενωσει το σπίτι της καθώς το πλησιάζει η φωτιά  στην Ventura της Καλιφόρνια, στις 5 Δεκεμβρίου.



Αγόρι κλαίει καθώς προσπαθεί να σκαρφαλώσει  σε ένα φορτηγό που διανέμει βοήθεια κοντά στο στρατόπεδο προσφύγων Balukhali στο Cox's Bazar, στο Μπανγκλαντές, στις 20 Σεπτεμβρίου.




Ο κυβερνήτης του New Jersey Chris Christie χρησιμοποιεί την παραλία με την οικογένεια και τους φίλους του στο καλοκαιρινό σπίτι του κυβερνήτη στο Island Beach State Park στις 2 Ιουλίου.



Οι συγγενείς παρηγορούν  αδελφή ενός πολιτη που σκοτώθηκε στο Κασμίρ κατά τη διάρκεια διαδηλωσεων  την 1η Αυγούστου.


Οι άνθρωποι πετούν στον αέρα, καθώς ένα όχημα πεφτει σε μια ομάδα διαδηλωτών που διαδηλώνουν εναντίον λευκών εθνικιστών στο Charlottesville, Va., Στις 12 Αυγούστου.



Μια υποσιτισμένη πολική αρκούδα αγωνίζεται να μετακινηθεί κατά μήκος της τούντρα στο Somerset Island, στην καναδική Αρκτική, τον Ιούλιο.


   Ένα αγόρι  με το ποδήλατό του περνά  από τα κατεστραμμένα αυτοκίνητα και σπίτια σε μια γειτονιά που πρόσφατα απελευθερώθηκε από ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας στη δυτική πλευρά του Mosul στις 19 Μαρτίου. 


ΠΗΓΗ: http://time.com/top-10-photos-of-2017/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: