"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Ο Καρανίκας και τα λαμόγια



Η χαρά για το γεγονός ότι ξεκίνησαν οι πλειστηριασμοί κατοικιών δεν άφησε τον Νίκο Καρανίκα να… κρυφτεί.


Βγήκε στο facebook ο μέγας σύμβουλος του πρωθυπουργού και εκτόξευσε χυδαίους χαρακτηρισμούς κατά των πρώην συναγωνιστών του στο κίνημα «Δεν πληρώνω». Εγραψε ότι οι συλλογικότητες που μπλοκάρουν τους πλειστηριασμούς ουσιαστικά είναι «Ρομπέν των αστών και μεσοαστών λαμόγιων».

 
ΑΠΟ τη μια πλευρά μπορεί κανείς να το δει σαν κυνική ομολογία για το παρελθόν του. Γιατί αν είναι αληθής ο ισχυρισμός Καρανίκα ότι οι αλληλέγγυοι προστατεύουν τα λαμόγια, τότε και ο ίδιος με τους συντρόφους του ΣΥΡΙΖΑ προστάτευαν τα λαμόγια στα χρόνια της αντιμνημονιακής εκστρατείας. Αλλά επειδή αυτό δεν συνέβαινε, τουλάχιστον, θα ήταν προτιμότερο να αράξει στα υπόγεια του Μαξίμου, να ανοίξει την τηλεόραση, να θαυμάσει τη Μενεγάκη και να μη συκοφαντεί τους παλιούς συναγωνιστές του.

 
ΑΛΛΑ ο Καρανίκας ως πιστός μισθοδοτούμενος στρατιώτης ακολουθεί τυφλά τη στρατηγική κατασυκοφάντησης κοινωνικών ομάδων, που έχει υιοθετήσει ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και πολλά χρόνια.

 
ΘΥΜΑΣΤΕ πώς χαρακτήριζε ο ΣΥΡΙΖΑ έως την 25η Ιανουαρίου 2015 όποιον πολιτικό ή πολίτη ισχυριζόταν πως δεν υπήρχε άλλη επιλογή από την εφαρμογή του επώδυνου μνημονίου για να βγούμε από την κρίση; 


Προδότη, γερμανοτσολιά, Τσολάκογλου.  


Εχει ξεχάσει ο Νίκος Καρανίκας ότι κάποιοι σύντροφοί του φώναζαν πως πρέπει να στηθούν ακόμη και κρεμάλες στο Σύνταγμα;

 
ΘΥΜΑΣΤΕ ότι όποιος πλήρωνε ΕΝΦΙΑ, άλλους φόρους, λογαριασμούς ΔΕΗ και διόδια χαρακτηριζόταν «συνεργάτης» των κατοχικών δυνάμεων; Και πώς ο Αλέξης Τσίπρας καλούσε τους πολίτες να κάνουν στάση πληρωμών για να πέσει η τότε κυβέρνηση;

 
ΘΥΜΑΣΤΕ το μίσος που έφτανε στα όρια του ρατσισμού κατά όποιου δήλωνε πως θα ψήφιζε «ναι» στο ψευδοδημοψήφισμα;  


Οι κατά ΣΥΡΙΖΑ μενουμευρωπαίοι έπρεπε είτε να εξοστρακιστούν είτε να πληρώσουν τον λογαριασμό των μέτρων του μνημονίου που θα υπέγραφε η κυβέρνηση.

 
ΘΥΜΑΣΤΕ πως όποιος υποστήριζε την επένδυση στο Ελληνικό και άλλες αποκρατικοποιήσεις καταγγελλόταν ότι ξεπούλαγε τα ασημικά της χώρας;

 
ΤΩΡΑ, όμως, αγαπητέ Νίκο Καρανίκα...
 έχουν έρθει όλα πάνω κάτω μετά από τόσες κωλοτούμπες που έχετε κάνει στον ΣΥΡΙΖΑ.  


Τώρα ο ΕΝΦΙΑ και οι υπόλοιποι φόροι είναι «πατριωτικοί». Οι αποκρατικοποιήσεις έγιναν «αξιοποίηση περιουσίας». Οι μειώσεις συντάξεων έγιναν «αναμόρφωση» του ασφαλιστικού συστήματος. Οι πλειστηριασμοί ακινήτων έγιναν «αναγκαίοι» για να σωθούν οι τράπεζες. Οι δανειολήπτες που δεν έχουν να πληρώσουν έγιναν «στρατηγικοί κακοπληρωτές». Και η προπαγάνδα συκοφάντησης θα συνεχιστεί έως το 2019 που θα στηθούν οι κάλπες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: