"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΥΡΙΖΟΡΑΓΙΑΔΙΣΤΑΝ: Καλοακονισμένη ελληνοτουρκική φιλία


Τώρα, εσείς πώς τον... κόβετε τον Ερντογάν; Ερχεται για να δώσει, επειδή πολύ μας ηγάπησε, ή για να πάρει;




Εφτιαξε παλάτι με περισσότερα από 1.000 δωμάτια


Μαζί με τον Νταβούτογλου εισήγαγε τον όρο του «νεοοθωμανισμού» και ξαναζέσταναν την ιδέα ανασύστασης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας


Μιλά συνεχώς για τα «σύνορα της καρδιάς» του - δηλαδή, για μια Τουρκία που θα συνορεύει με τον μεθεπόμενο γαλαξία. 


Αξιοποίησε ένα οπερετικό πραξικόπημα εναντίον του για να απολύσει δεκάδες χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους, να κλείσει πανεπιστήμια, να μπαγλαρώσει αξιωματικούς και οπλίτες του στρατού, να κλείσει εφημερίδες και άλλες να τις αλλάξει, διορίζοντας δικούς του ανθρώπους!


Εβαλε τους μπράβους του να ξυλοφορτώσουν διαδηλωτές, Αμερικανούς πολίτες, εντός της αμερικανικής επικράτειας, επειδή έκαναν πικετοφορία εναντίον του. 


Ο άνθρωπος δεν είναι αλλόκοτος. Απλά είναι ένας παραδοσιακός, απενοχοποιημένος Οθωμανός, που μας πεθύμησε και θέλει να μας βάλει σιγούλια σιγούλια στον οντά του για να του κάνουμε κουνήματα, τσαχπινιές και κόλπα.


Πολύ ωραία τα έγραψε για την επίσκεψη Ερντογάν στα χωράφια μας ο σκηνοθέτης Δημήτρης Κολλάτος στον λογαριασμό του στο facebook.


  Το κείμενό του παρατίθεται αυτούσιο:



«Ο ΕΡΤΟΓΚΑΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


Οι εφημερίδες, η τηλεόραση υποβαθμίζουν με άνωθεν εντολές την επίσκεψή του. Θέλουν να μας πείσουν ότι έρχεται για να φέρει… μπακλαβάδες στην κυβέρνηση. Ψιθυρίζουν ότι οι Τούρκοι θα μας μοιράσουν… λουκούμια.


Ο Ερτογκάν έρχεται για να πάρει. Θα ισχυροποιήσει τις απαιτήσεις της Τουρκίας στην ελληνική Θράκη και ίσως θέσει και “φιλικά” θέμα νησιών. Τώρα πια, ο μουσουλμανικός πληθυσμός της Σάμου, της Μυτιλήνης και της Χίου θα θεωρήσει ότι του δίνει δικαιώματα.
Θα πάει στην Κομοτηνή. Στον νομό Ροδόπης και οι τρεις βουλευτές είναι μουσουλμάνοι. Ισχυρίζονται ότι είναι Τούρκοι.
Τίποτε καλό δεν θα βγει από την επίσκεψη.


Την Παρασκευή, δεύτερη μέρα της επίσκεψης, θα προβάλω σπίτι μου -Λουκιανού 8, μετρό “Ευαγγελισμός”, Κολωνάκι, είσοδος ελεύθερη- την ταινία μου “Αλέξανδρος και Αϊσέ”.
Θα καλέσω και τον Ερτογκάν.
Αύριο θα του στείλω την πρόσκληση.
Σας περιμένω.
Τηλέφωνα επικοινωνίας:
2112145281/ 6908569398
Δημήτρης Κολλάτος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: