"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΣΥΡΙΖΟΞΕΦΤΙΛΑΡΟΠΛΗΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: Λατέρνα, φτώχεια και επίδομα

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ
Από τον aNameToCome


Κάποτε οι Πρωθυπουργοί έκαναν διαγγέλματα όταν ήταν να προαναγγείλουν εκλογές ή πόλεμο


Το να βγει ο Πρωθυπουργός και να απευθυνθεί απευθείας στο λαό ήταν κάτι σπάνιο, κάτι που σήμαινε κάτι σπουδαίο, μια ιδιαίτερη συγκυρία για τον τόπο


Ο Αλέξης βγαίνει κάθε που πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και σαν άλλος Άι Βασίλης, μοιράζει επιδόματα. Και το κάνει ο ίδιος, όχι ας πούμε ο Υπουργός Οικονομικών (αν υποθέσουμε ότι ήξερε ελληνικά), ούτε ο Υπουργός Εσωτερικών, ούτε καν ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, ο κ. Δραγασάκης ο οποίος ευχόμαστε να είναι καλά στην υγεία του γιατί έχουμε να τον δούμε κάτι χρόνια


Όχι, την ανακοίνωση του κοινωνικού μερίσματος την κάνει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός για να καταλάβει και ο τελευταίος Έλληνας ότι αυτός που του μοιράζει τα λεφτά είναι ο Αλέξης. Όχι το κόμμα, όχι η Κυβέρνηση, κανένας, ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας


Διότι δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει, αλλά τα χρήματα που μοίρασε ο Τσίπρας είναι δικά του λεφτά, από το υστέρημα του. Δεν είναι τα λεφτά που έχει μαζέψει από όλους μας, δεν είναι ο ΕΝΦΙΑ που άλλωστε έχει καταργηθεί, δεν είναι η φορολογία εισοδήματος, η εισφορά αλληλεγγύης, ο ΕΦΚΑ, ο ΦΠΑ, οι οφειλές προς τους προμηθευτές του Δημοσίου που άλλωστε μέχρι να πληρωθούν έχουν κλείσει ότι περισσότεροι. Τα λεφτά είναι του Αλέξη.  


Μέχρι πριν από το διάγγελμα η Κυβέρνηση έκανε δουλίτσα:  


Οι πλειστηριασμοί ξεπαγώνουν σιγά σιγά και μέχρι και η Αυγή έκανε πρωτοσέλιδο που μας εξηγούσε πόσο σημαντικό είναι να μας πάρουν τα σπίτια αφού η σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος είναι απαραίτητη για την ανατροπή του καπιταλισμού και την εγκαθίδρυση της αταξικής κοινωνίας, ενώ ο Καρανίκας μας εξήγησε με γλαφυρό τρόπο πως είναι αληθινά ριζοσπαστικό να ανακεφαλαιοποιείται το τραπεζικό σύστημα με λεφτά των φορολογουμένων για να μπορεί να έχει εκείνος λεφτά να πηγαίνει κάμπινγκ στην Ικαρία ή κάτι τέτοιο. 


 Έτσι το εμβληματικό σλόγκαν με το οποίο κατέλαβε την εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ "κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη" έχει μεταβληθεί στο πιο ρεαλιστικό "'άσε το σπίτι στον τραπεζίτη ρε κοπρίτη" που είναι και πιο δίκαιο εδώ που τα λέμε. 


Τι μας είπε λοιπόν ο Πρωθυπουργός στο σύντομο διάγγελμα του; 


Ότι η δημοσιονομική υπεραπόδoση των οικονομίας μας επιτρέπει να κάνουμε κοινωνικό έργο και να μοιράσουμε το μέρισμα στους ασθενέστερους, δηλαδή εμείς που πριν γίνουμε κυβέρνηση τάζαμε προγράμματα Θεσσαλονίκης και σκισίματα μνημονίων, σας ξεπατώσαμε στους φόρους σε τέτοιο βαθμό που ούτε η τρόικα δεν μας επέβαλε, αλλά από αυτούς τους φόρους θα σας επιστρέψουμε ένα κομματάκι γιατί πιστεύουμε ότι είστε τόσο γίδια που θα μας περάσετε για ευεργέτες.  


Ωραίος; 


Γαμάτος! Ειδικά αν σκεφτείς ότι...
 το μισό πόσο ελεημοσύνης είναι εισφορές που τα δικαστήρια είχαν ήδη αποφασίσει ότι κακώς είχαν κατακρατηθεί από τους συνταξιούχους και θα επιστρέφονταν έτσι κι αλλιώς ενώ ένα άλλο μεγάλο κομμάτι αφορά χρήματα που θα πάνε στη ΔΕΗ και όχι στους πολίτες!  


Αν αφαιρέσεις όλα αυτά, μένουν 720 εκατομμύρια που θα μοιραστούν λέει σε 3,4 εκατομμύρια πολίτες με εισόδημα κάτω από 4,500 ευρώ το χρόνο. 


Καταρχάς μπράβο στις οικογένειες που μπορούν να ζήσουν με 400 ευρώ το μήνα αλλά και μπράβο στον Πρωθυπουργό που δεν ντρέπεται να μας λέει ότι πάνω από το ένα τρίτο του πληθυσμού δεν έχει μαντήλι να κλάψει αλλά ο ίδιος βγαίνει και καμαρώνει που μοιράζει ελεημοσύνες.  


Όμως αν το καλοσκεφτείς, αν δεν μας φτωχοποιούσε πρώτα, πως θα μπορούσε να μας μοιράζει ελεημοσύνες; 


Να μην είμαστε και αχάριστοι....

Δεν υπάρχουν σχόλια: