"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΡΙΖΟΚΗΦΗΝΟΠΛΗΚΤΗ ΣΟΒΙΕΤΙΑ : Η ΔΕΗ, ο «Κόκκινος Οχτώβρης» και το πάρτι τα λεφτά των προλεταρίων



Δεν ξέρω αν μέσα στη γενική σύγχυση και ανικανότητα σας διέφυγε, αλλά εκεί στη ΔΕΗ δεν γιόρτασαν μόνο τα 360 εκατ. που θα αρπάξουν από το κοινωνικό μέρισμα του «ματωμένου πλεονάσματος», αλλά το γλέντησαν κανονικά!


Με μια απύθμενης γελοιότητας φέστα αφιερωμένη στα… 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση, υπό τον άκρως λενινιστικό τίτλο «Οκτωβριανή Επανάσταση και εξηλεκτρισμός» και κεντρικό ομιλητή τον επικεφαλής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Θανάση Καρτερό!


Η «ιδέα» ανήκε στην οργάνωση μελών του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΗ και ο ομιλητής ενημέρωσε τους «μπολσεβίκους της ΔΕΗ» ότι «η γεννήτρια της Οκτωβριανής επανάστασης, με καθαρή ενέργεια και όχι με λιγνίτη είναι παρούσα στα κινήματα της αντιπαγκοσμιοποίησης, κόμματα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Podemos, στα κινήματα "δεν πληρώνω"»!


Διότι, όπως επίσης είπε, «τα λάθη και εγκλήματα που έγιναν, δεν αναιρούν το ηθικό, πολιτικό φορτίο της επανάστασης, που έβαλε τη σφραγίδα της στον κόσμο υψώνοντας την κόκκινη σημαία στο Ράιχσταγκ».


Και όπως επίσης είπε, «τα δύο τρίτα της κυβέρνησης μπήκαν στην πολιτική ως μέλη της ΚΝΕ ή του ΚΚΕ. Είναι ανοησία να πει κανείς ότι είμαστε τέκνα της επανάστασης, αλλά έχουμε μια σχέση στο επίπεδο των ιδεών, των αντιλήψεων και της ιστορικής μας διαδρομής»!


Καταλάβατε; Ο άνθρωπος είπε πως έγιναν μεν εγκλήματα, αλλά τα εγκλήματα δεν καταργούν τα κατασκευασμένα τους «ηθικά πλεονεκτήματα» - τότε και προφανώς ούτε τώρα!


Και μας είπε επίσης ότι οι κομμουνιστές βρίσκονται σήμερα στην εξουσία στην Ελλάδα – αφού οι άστοι (λέμε τώρα) δικαίωσαν τον Λένιν και τους έδωσαν το σχοινί (λόγω ΕΝΦΙΑ) να τους κρεμάσουν.


Ως καλοί κομμουνιστές, βέβαια, έκαναν και την αυτοκριτική τους:  


Στην ομιλία του, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Μανώλης Παναγιωτάκης είπε:
«Θα υποχρεωθούμε να πουλήσουμε με το πιστόλι στον κρόταφο μονάδες της ΔΕΗ. Θα μπορούσαμε να καταγγείλουμε και να διαλύσουμε την επιχείρηση, όμως προσπαθούμε μέσα από τις δυσκολίες να βρούμε τις χαραμάδες».


Όπως είπε, η ΔΕΗ θα είναι μικρότερη, «αλλά θα βρούμε τρόπους να την κάνουμε ισχυρότερη, γιατί είναι αναπτυξιακό εργαλείο, και στα χέρια μιας προοδευτικής κυβέρνησης μπορεί να αποτελέσει εργαλείο αντίστασης στην επίθεση στα λαϊκά στρώματα και το περιβάλλον. Έχουμε μάθει να χάνουμε, και παρά τις ήττες που ήταν πολλές και θα ακολουθήσουν και άλλες, είμαστε όρθιοι».


Μας την έπεσαν οι… Λευκοί αντεπαναστάτες δηλαδή, αλλά εμείς ξέρουμε να χάνουμε – έτσι κι’ αλλιώς μια ζωή από λάθος σε λάθος και από ήττα σε ήττα πήγαιναν, αφού έσερναν τη χώρα σε εμφυλίους.


Οπότε, ο κ. πρόεδρος ευχαρίστησε και τον κ. Τσίπρα για τα 360 εκατομμυριάκια που στο όνομα της δικτατορίας του προλεταριάτου αρπάζουν από τους προλετάριους, για να μπορούν να καλύπτουν τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ωφέλειας προς τους πιο προλετάριους από τους προλετάριους!


Οπότε...
 μετά το ξεζούμισμα για να βγει το υπερπλεόνασμα που ουδείς τους είχε ζητήσει, για κάποιους αυξήθηκαν οι λογαριασμοί της ΔΕΗ (αφού από αυτούς τα πήρε ο κ. Τσίπρας για να τα δώσει στη ΔΕΗ) και κάποιοι απλά ίσως συνεχίσουν να λαμβάνουν αυτά που η «επάρατος» τους έδινε έτσι κι’ αλλιώς!


Θυμίζω ότι από το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) της ΔΕΗ, που νομοθετήθηκε από την «επάρατο» ωφελούνταν πάνω από 600.000 νοικοκυριά με μειωμένα ως και 54% τιμολόγια για 7 κατηγορίες δικαιούχων. Με διαφανή κριτήρια και για πάντα, ενώ είχε εξασφαλιστεί η αδιάλειπτη παροχή ρεύματος, ακόμα και αν δεν είχαν να το πληρώσουν. Είναι χαρακτηριστικό ότι στους συμπολίτες μας αυτούς δεν είχε κοπεί ούτε για μια ώρα το ηλεκτρικό ρεύμα λόγω απλήρωτων λογαριασμών.


Από την πολιτική αυτή επωφελήθηκαν άτομα με χαμηλό εισόδημα, τρίτεκνοι, μακροχρόνια άνεργοι, άτομα με αναπηρία, άτομα που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης.


Παράλληλα, είχε δοθεί πολύ μεγάλος αριθμός άτοκων μηνιαίων δόσεων για τη διευκόλυνση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, διατηρήθηκαν σε πολύ χαμηλά επίπεδα οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος για τους Πολύτεκνους, όλα τα Νοικοκυριά και οι Επιχειρήσεις των Μη Διασυνδεδεμένων Νησιών εξακολούθησαν να έχουν ίδιες τιμές ρεύματος με τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις της ηπειρωτικής Ελλάδας, παρά το γεγονός ότι το κόστος παραγωγής ρεύματος είναι κατά πολύ υψηλότερο για τους Σταθμούς της ΔΕΗ στα Μη Διασυνδεδεμένα Νησιά, έγιναν πάνω από 1.200.000 διευκολύνσεις σε λοιπά νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις (που δεν υπάγονται στο ΚΟΤ), οι τιμές του αγροτικού ρεύματος διατηρήθηκαν σε επίπεδα χαμηλότερα του πραγματικού κόστους, για να υποστηριχθούν οι Αγρότες, με παράλληλα μέτρα διευκόλυνσης απλήρωτων λογαριασμών τους, μειώθηκαν οι τιμές ρεύματος για τις πλέον ενεργοβόρες βιομηχανίες προκειμένου να υποστηριχθούν η Βιομηχανία και οι Απασχολούμενοι σε αυτήν.
Ούτε επί… Οκτωβριανής Επανάστασης δηλαδή!


Και τώρα, τώρα που η ΔΕΗ όχι μόνο δεν μπορεί να υποστηρίξει τίποτε από όλα αυτά – εκεί που την κατάντησαν – αλλά και είδε τα κέρδη και τον τζίρο της να κάνουν βουτιά το α΄ εξάμηνο του 2017 (πτώση 74,8% και 6,8% αντίστοιχα), τώρα που η χρηματιστηριακή της αξία βούλιαξε από τα 2,5 δις ευρώ το 2014 στα 600 εκ. (και αν), τώρα που δεν τολμούν να βγουν να δανειστούν και υποβαθμίζονται από τους οίκους, τι μας λένε;


Ότι «με το πιστόλι στον κρόταφο» ξεπουλάνε τη μισή ΔΕΗ έναντι 0 ευρώ (και θα το ποσοστό θα πέσει στο 34%, διότι το 17% βρίσκεται στο ΤΑΙΠΕΔ), επειδή το έριξαν στο λεβέντικο και κατήργησαν τη «Μικρή ΔΕΗ» της «επαράτου».


Η οποία προέβλεπε να δοθεί στον ανταγωνισμό το 30% με έσοδα 5 δις: 3 δις για την μητρική εταιρία (1,5 δις για την αγορά, 1,5 δις για τη μονάδα της Μελίτης, οπότε η ΔΕΗ θα έφτιαχνε τις υποδομές της και θα εκσυγχρονιζόταν) και 2 δις για τις αναβαθμίσεις που θα έκανε ο ανάδοχος.
Τώρα, πάνω από 3 δις είναι τα ανείσπρακτα υπόλοιπα!


Όλοι θυμούνται τον κ. Τσίπρα, το καλοκαίρι του 2014 να φοράει τα… φυσεκλίκια του και να βγαίνει στο αντάρτικο στο Αμύνταιο της Φλώρινας, απαιτώντας να γίνει… δημοψήφισμα για τη «Μικρή ΔΕΗ».


Τώρα τα υπογράφουν όλα γιατί «ηττήθηκαν από υπέρτερες δυνάμεις».
Και για την τιμή των όπλων γιορτάζουν τον… Κόκκινο Οχτώβρη!


Ντροπή και αίσχος να συμβαίνουν όλα αυτά και Τσίπρας και λοιποί να διακηρύσσουν ότι… θα κρατήσουν τη ΔΕΗ υπό δημόσιο έλεγχο!


Ντροπή και αίσχος να καταρρέει η ΔΕΗ και να λαμβάνει μερίδιο από το «ξεροκόμματο» των φτωχών (όπως ο κ. Τσίπρας αποκαλούσε το κοινωνικό μέρισμα).


Και πάνω απ’ όλα, ντροπή και αίσχος να γιορτάζουν τη δικτατορία του προλεταριάτου κλέβοντας το ψωμί των προλεταρίων!

Δεν υπάρχουν σχόλια: