"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΡΙΖΟΚΗΦΗΝΟΠΛΗΚΤΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Δεν έχουμε καμιά τύχη...



Η απώλεια της μεταφοράς της έδρας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκου από το Λονδίνο στην Αθήνα ήταν αναμενόμενη. Με μια έκθεση των προτερημάτων της Αθήνας επιπέδου γυμνασίου ήταν απίθανο να είχαμε καλύτερη τύχη.



Όσοι εκ των αρμοδίων έκαναν το κόπο να ρίξουν μια ματιά στο φάκελο της διεκδίκησης είναι σίγουρο πως θα εξέλαβαν σαν βαλκανικό χιούμορ το σκέλος της πρότασης που αφορούσε τη στέγαση ενός οργανισμού υγείας σε ένα παλιό κτήριο μιας χρεοκοπημένης τσιγαροβιομηχανίας στη λεωφόρο Θηβών.



Χρόνια τώρα το Υπουργείο των οικονομικών προσπαθεί να μετακομίσει εκεί κάποιες υπηρεσίες αλλά συναντά τη σθεναρή αντίσταση των υπαλλήλων που θα χάσουν την εύκολη πρόσβαση στο Ηοndos και το Public όπου συνήθως "γράφουν” τις υπερωρίες τους.



Τα σαΐνια της "εθνοσωτηρίου” της "δεύτερης φοράς αριστερά” σκέφθηκαν να πετύχουν με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια: Να κρατήσουν και τους πελάτες τους ικανοποιημένους να "εργάζονται” σκληρά στις καφετέριες πέριξ του Συντάγματος και να αναδείξουν και την πρωτεύουσα σαν οικονομικό και διοικητικό κέντρο της Ευρώπης.



Στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκου εργάζονται αρκετές εκατοντάδες ή και χιλιάδες καλά αμειβόμενων διοικητικών και επιστημόνων οι οποίοι προφανώς και έχουν λόγο και κανάλια επιρροής στις υπηρεσίες που αποφασίζουν.



Η παρουσία αυτού του οργανισμού στην Αθήνα θα συνεισέφερε στην τοπική και εθνική οικονομία σημαντικά...



Όταν θα είδαν τις εγκαταστάσεις στη Θηβών στο Ρέντη θα... ενθουσιάστηκαν! Πόσο μάλλον όταν θα είδαν το άρτιο δίκτυο των συγκοινωνιών στην περιοχή και την υψηλής ποιότητας παρακείμενη οικιστική ζώνη. Όπως είναι λογικό θα έψαχναν για χώρους διαμονής κοντά στο σημείο εργασίας τους για να μην τρέχουν κάθε μέρα από τη Γλυφάδα και την Κηφισιά δίπλα στη Λαχαναγορά χωρίς μετρό για να εργαστούν.



Το δε γεγονός πως η Θηβών βρίσκεται κοντά στην κοίτη της λεκάνης απορροής της μπαζωμένης πρωτεύουσας και κατά τακτά διαστήματα αντιμετωπίζει πλημμύρες θα τους ενθουσίασε γιατί θα μπορούσαν να συνδυάσουν σπορ όπως το ράφτινγκ και εργασία ταυτόχρονα.



Οι σκηνές των τελευταίων ημερών από τη Μάνδρα που βρίσκεται 10 λεπτά από την περιοχή θα τους εξέπληξε...



Να μην αναφερθούμε για τα ζητήματα ασφαλείας της Αθήνας. Η εικόνα της δικηγόρου να ουρλιάζει με την καρφωμένη φωτοβολίδα στο πόδι και εκείνη της εισβολής μιας ομάδας "μπαχαλάκηδων” στο Πεντάγωνο μιλάνε από μόνες τους...



Το πρόβλημα με την ελληνική διεκδίκηση της έδρας ενός τόσο σημαντικού οργανισμού από το "τσίρκο” που παριστάνει την κυβέρνηση δεν είναι πως χάσαμε, αλλά πως...


 κάποιοι στην κυβέρνηση πίστευαν πως έχουμε ελπίδες να επικρατήσουμε όχι και των είκοσι άλλων υποψηφίων αλλά έστω και ενός...



Θα υπήρχαν ελάχιστες ελπίδες αν το εγχείρημα της διεκδίκησης είχε ανατεθεί σε κάποια εξειδικευμένη διεθνή εταιρεία με επαγγελματίες λομπίστες, αρχιτέκτονες, χρηματοοικονομικούς συμβούλους και επικοινωνιολόγους...



Ένας Υπουργός με μοναδική επαγγελματική εμπειρία το εκ νέου βόλεμα συμβασιούχων του δημοσίου των οποίων έχουν λήξει οι συμβάσεις, τι τύχη θα μπορούσε να έχει ένα τέτοιο εγχείρημα;



Είναι σαν να βάλεις τους κερκιδάρχες μπαχαλάκηδες της Καλογρέζας να κερδίσουν τη Ρεάλ...



Κάπως έτσι στην κυβέρνηση σχεδιάζουν και τη στροφή στην οικονομία και αισιοδοξούν...

Δεν υπάρχουν σχόλια: