"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟΙ: Ναι, μη γελάτε! Βραβεύουν το (επικίνδυνο) ανέκδοτο της Αριστεράς!!!



Στο Παρίσι θα βρεθεί σήμερα ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να βραβευθεί από τον Δικηγορικό Σύλλογο Παρισιού και την επιθεώρηση Politique Internationale.



Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο προγεύματος εργασίας με μέλη της πολιτικής επιθεώρησης, ο Αλέξης Τσίπρας θα παραλάβει το Βραβείο Πολιτικού Σθένους (Prix du Courage politique).
 

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός θα εκφωνήσει ομιλία σε εκδήλωση του Δικηγορικού Συλλόγου Παρισίου, από τον οποίο θα λάβει το Βραβείο Δέσμευσης στο Ευρωπαϊκό Ιδεώδες (Prix de l'Engagement européen).



Ναι, μη γελάτε:


 Ο κ. Τσίπρας αφού το 2015 έφαγε πόρτα από τον Πούτιν στην αυλή του οποίου αναζητούσε ασφαλές λιμάνι μακριά από τις δημοκρατίες της Ευρώπης τιμάται για την προσήλωσή του στο ευρωπαϊκό ιδεώδες...



Είναι προφανές πως οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους και οι σκοπιμότητες ένθεν κακείθεν υπερβαίνουν την εμπιστοσύνη που πηγάζει από τη συνέπεια μεταξύ λόγων και πράξεων.



Όποιος αλλάζει στρατηγικούς προσανατολισμούς σαν τα πουκάμισα είναι επικίνδυνος για όσους τον ακολουθούν αλλά και για τον εαυτό του. Όσοι για λόγους σκοπιμότητας παραβλέπουν την ουσία για χάρη της συγκυρίας είναι ακόμη πιο επικίνδυνοι.



Ορίστε τι πίστευε ο κ. Τσίπρας μόλις πριν από δυο χρόνια στις 19 Ιουνίου του 2015: "Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε σήμερα δεν λέγεται "Ελλάδα", αλλά "Ευρωζώνη" και είναι πρόβλημα στις δομές της Ευρωζώνης, είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, απευθύνοντας ομιλία στο Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, αμέσως μετά τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.



Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στην παρούσα κατάσταση, χρησιμοποιώντας μια μεταφορά: "Βρισκόμαστε στη μέση μιας φουρτούνας, αλλά ο ελληνικός λαός είναι λαός της θάλασσας, δεν φοβάται και θα φτάσει σε νέα λιμάνια".



Βρίσκομαι εδώ και όχι στις Βρυξέλλες, γιατί θεωρώ ότι πρέπει να έχουμε πολυδιάστατη πολιτική επεσήμανε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε πως "η φτώχεια, η ανεργία, η κοινωνική περιθωριοποίηση είναι παλιές κοινωνικές προκλήσεις, που παραμένουν".... Βλέπε: Νέο μήνυμα Τσίπρα: Είμαστε λαός που ξέρει να βρίσκει νέα, ασφαλή λιμάνια.



Ο οπορτουνισμός και η αδυναμία εκτίμησης των συσχετισμών του κ. Τσίπρα και της κυβέρνησής του τρομάζουν. Το ίδιο και ο καιροσκοπισμός των Ευρωπαίων.



Το 2015 ο κ. Τσίπρας αναζητούσε ασφαλές λιμάνι στην αγκαλιά της Ρωσίας, ο πρόεδρος της οποίας αντιλαμβανόμενος το μέγεθος του ρίσκου έναντι του κέρδους αύξησης της επιρροής σε μια χώρα σαν την Ελλάδα, δεν αποδέχθηκε την πρόκληση και ειδοποίησε όπως γράφει ο Ολάντ στο βιβλίο του, τους Ευρωπαίους να έχουν το νου τους γιατί στην Ελλάδα ψάχνουν να τυπώσουν δραχμές...



Ας υποθέσουμε πως αποδέχονταν να τυπώσει τις δραχμές και να δώσει στην Ελλάδα 4-5 δισ. για να αποχωρήσει από το Ευρώ. Τι θα είχε ακολουθήσει από τότε και σε ποια κατάσταση θα ήταν η χώρα σήμερα;



Πόσο μάλλον που...
 στη συνέχεια η Ρωσία τα βρήκε με την Τουρκία και τώρα από κοινού με το Ιράν προσπαθούν να συμπτύξουν μέτωπο προκειμένου να αυξήσουν την ισχύ τους στην εύθραυστη ευρύτερη περιοχή της Ν. Α. Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.



Η γοητεία που εκπέμπει ακόμη ο κ. Τσίπρας σε μια μερίδα της κοινής γνώμης σε συνδυασμό με την ρευστότητα του διεθνούς πολιτικού και οικονομικού περιβάλλοντος και την απουσία βασικών πολιτικών και ηθικών αρχών συνιστούν πολύ μεγάλο κίνδυνο για τη χώρα.



Όταν ξέρεις πού θέλεις να πας ακόμη και σε καταιγίδα να πέσεις έχεις ελπίδες. Όταν τραβάς κατά που φυσάει ο άνεμος κινδυνεύεις να χαθείς...

Δεν υπάρχουν σχόλια: