"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΤΣΑΡΛΑΤΑΝΑΔΙΚΟ: O Eλληνας Ζακ Σεγκελά ετοιμάζεται για να κερδίσει τις εκλογές ο Τσίπρας - Το κρυφό όπλο του Αλέξη



Με πολυεργαλείο τον Ελληνα Ζακ Σεγκελά ο Αλέξης Τσίπρας ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και να αρπάξει την νίκη. Οχι:Αυτή τη φορά δεν θα είναι ο Κώστας Λαλιώτης το κρυφό όπλο του Αλέξη Τσίπρα αλλά ο Νίκος Καρανίκας ο Βασιλιάς της Επικοινωνίας και άρχοντας του ανεξάρτητου κράτους των Εξαρχείων.


Η περίπτωση Καρανίκα επιβεβαιώνει την άποψή μας ότι ο Αλέξης Τσίπρας προετοιμάζει τις μεθεπόμενες εκλογές, που θα γίνουν με απλή αναλογική. Ιδού πώς.


Λέτε ο πολύ στενός φίλος του πρωθυπουργού, Νίκος Καρανίκας, να δρα έτσι, συναισθηματικά και χωρίς λόγο;  


Μα τότε, τί σύμβουλος Στρατηγικού Σχεδιασμού θα ήταν; 


Όχι, λοιπόν. Ο Νίκος Καρανίκας ήξερε πολύ καλά τί έκανε και γιατί. Και όποιος θέλει ας το καταλάβει. Γι’ αυτό, εξάλλου, είναι περιττό να ασχολείται κανείς μαζί του – η ενασχόληση με τις «κοτσάνες» που γράφει τον εξυπηρετεί και βολεύει μια χαρά τον Αλ. Τσίπρα.


Όπως γράψαμε, ο πρωθυπουργός θα το πάει με την καρέκλα του έως εκεί που δεν παίρνει άλλο


Γνωρίζει, επίσης, ότι θα χάσει τις προσεχείς εκλογές και το πρόβλημά του είναι η αποφυγή της συντριβής.  


Αυτό το έχει ήδη καταφέρει. Ένα 15% έως 20% του εκλογικού σώματος είναι μαζί του. Κάπου εκεί θα κινηθεί και το ποσοστό του Σύριζα.  


Το πρόβλημα, συνεπώς, είναι πώς θα ναρκοθετήσει την όποια υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη κυβέρνηση.


Και από την άποψη αυτή, προετοιμάζει το ναρκοπέδιο, όπως έχουμε ήδη γράψει.  


Μία από τις νάρκες του θα είναι το «κράτος των Εξαρχείων». Ο δε άνθρωπός του στο «κράτος» αυτό είναι ο Νίκος Καρανίκας, γνωστός αντιρρησίας συνείδησης και πρώην κνίτης


Σε περίπτωση κυβέρνησης Κυρ. Μητσοτάκη, το «κράτος των Εξαρχείων» θα δώσει ρέστα. Οι τραμπούκοι του θα κάνουν ό,τι μπορούν για να δείχνουν προς τα έξω, στην Ευρώπη κυρίως, ότι χωρίς Τσίπρα η Αθήνα είναι πεδίο μάχης. Θα δικαιώνουν έτσι αυτά που ο πρωθυπουργός «πουλάει» στους εταίρους και δανειστές μας –ότι, δηλαδή, αυτός και η κυβέρνησή του αποτελούν «δύναμη ηρεμίας», παρά την φορολογική εξόντωση των Νεοελλήνων.


Την ώρα λοιπόν που ο Αλ. Τσίπρας έκανε αίσθηση στην ΔΕΘ με τα σοσιαλφιλελεύθερα ανοίγματά του και τα εγκώμιά του για την προσέλκυση επενδύσεων, το βραδάκι, επιστρέφοντας στην Αθήνα, θα ακολούθησε ο εξής υποθετικός διάλογος με τον μαέστρο της Στρατηγικής Σχεδιασμού:


-Τσίπρας: Νικολάκη, ρίξε καμμιά μπόμπα στο Τουΐτερ για να φάνε οι Εξαρχειώτες και οι αριστεροί οπαδοί μας, όσοι μάς απομένουν δηλαδή…


-Καρανίκας: Δηλαδή σαν τί, ρε φίλε;


-Τσίπρας: Να, μωρέ, πες να «ξεκουμπιστούν» από την Ελλάδα οι τύπου του χρυσού στην Χαλκιδική. Θα δείξουμε έτσι ότι υπάρχει πολυφωνία στο κόμμα και στην κυβέρνηση κα ότι «κάποιος λαός» αντιδρά στις ξένες επενδύσεις. Θα το πουλήσω στον Εμμανουέλ αυτό. Θα τού πω «να, βλέπεις, εγώ μιλάω για επενδύσεις και κάποιοι στο κόμμα με πολεμάνε. Πάρε χαμπάρι έτσι Εμμανουέλ τί θα γίνει με τον Μητσοτάκη». Το ίδιο καλαμπούρι θα το περάσω και στον Πάολο, τον Ιταλό, στην Κέρκυρα. Όταν η ΝΔ και οι σημιτικοί αρχίσουν να σε βρίζουν, θα το αποσύρουμε το τιτίβισμα αλλά η πλάκα θα έχει γίνει. Στα Εξάρχεια εσύ θα περνιέσαι για «ανένδοτος», αυτός που δεν τα κατεβάζει μπροστά στο ξένο κεφάλαιο, και έξω εγώ θα εμφανίζομαι ως ο πρωθυπουργός της πολυφωνίας και του διαλόγου. Προχώρα λοιπόν Νικολάκη. Πολλοί θα πέσουν στην λούμπα…


Εικάζουμε ότι, την άλλη μέρα, άρτι αφιχθείς από τις ΗΠΑ, ο Νίκος Παππάς καλεί τον πρωθυπουργό:



-Παππάς: Καλημέρα μεγάλε. Καλά πήγαμε στην Αμερική. Στο περιβάλλον Τραμπ και στους ομογενείς πουλήσαμε ότι είσαι η ελπίδα των επενδυτών στην Ελλάδα. Είσαι ο μόνος που μπορεί να φέρει επενδύσεις και να έχει κόντρες και με τους Γερμανούς. Πουλήσαμε και τα φιλιά με τον Μακρόν που και αυτός παίζει μπάλα με τους Αμερικανούς… Κάτι μπορεί να γίνει και με την Λαγκάρντ. Πάντως, αν σε καλέσει ο Τραμπ, σίγουρα θα γίνεις υποπλανητάρχης στα Βαλκάνια… Ο Κυριάκος θα τρέχει και δεν θα φτάνει σε λίγο. Και μην ξεχνά ότι έχουμε και ρεζέρβες και στα δεξιά. Ο χοντρούλης δεν έχει ξοφλήσει ακόμα. Αλλά υπάρχουν και άλλα αποθέματα στα δεξιά…


-Τσίπρας: Καλά όλα αυτά Νίκο, αλλά τώρα που φεύγω για Κέρκυρα βλέπω ότι έχουμε μπλέξει με πίσσες στον Σαρωνικό. Δεν μού ακούγεται καλό αυτό. Για σπάσε το κεφάλι σου να δεις τί θα κάνουμε. Γιατί μετά την στάχτη, μην μάς πνίξει η πίσσα…


Την συνέχεια θα την παρακολουθήσουμε live τους μήνες που ακολουθούν, μαζί με νέους φόρους πριν απ’ όλα. Όσο για τις επενδύσεις, απλώς θα είναι ένα από τα νέα προεκλογικά σποτ του Αλ. Τσίπρα. Χωρίς αντίκρυσμα, βέβαια. Όπως και το σκίσιμο των μνημονίων που πολλοί το έχουν ήδη ξεχάσει. 


Αυτά κάνει η υπερκατανάλωση σανού και φούμαρων…

Δεν υπάρχουν σχόλια: