"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΟΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟΛΑΓΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: Βότκα και θρούμπα, ψηφίσατε Κουτσούμπα! - Αν δεν πήγατε στο 43ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ, χάσατε μια δημοκρατική ομιλία για τη δικτατορία του προλεταριάτου



"Γιατί, αλήθεια, επιμένουν να γράφουν, να μιλάνε και να επιτίθενται σε ένα κοινωνικό σύστημα όπως λένε ξεπερασμένο, το οποίο μάλιστα το θεωρούν και ανεφάρμοστο;"  


Το ρητορικό ερώτημα διατυπώθηκε από τον Δημήτρη Κουτσούμπα, γ.γ. του ΚΚΕ, στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ, και αφορούσε τον λατρεμένο (για εκείνον) κομμουνισμό, που εφαρμόστηκε με φωτιά κι ατσάλι περίπου στη μισή υφήλιο.  


Κι εκείνος, αφού αιματοκυλίστηκε, πείνασε και υπέφερε η υδρόγειος λόγω κομμουνισμού, απορεί γιατί τον φοβούνται ακόμα οι άνθρωποι.


Ο κ. Κουτσούμπας δεν διασκέδασε τους τηλεθεατάς και τους θαμώνες του Φεστιβάλ ΚΝΕ μόνο όταν χόρεψε κάτι ανάμεσα σε ζεϊμπέκικο και ελεύθερη πτώση ένεκα γλίστρας σε μπανανόφλουδα με μουσική υπόκρουση άσμα του Μητροπάνου. Οταν μίλησε έγινε το πάρτι!  


Ο λόγος Κουτσούμπα και το εισαγωγικό βίντεο που προηγήθηκε της ομιλίας του ήταν γεμάτος Λένιν, μπολσεβίκους, πλάνα από το «Θωρηκτό Ποτέμκιν», 100 χρόνια Οκτωβριανής Επανάστασης, μαρξιστική εσχατολογία και οξύμωρα σχήματα όπως το ακόλουθο: «Το μέλλον είναι εδώ! Τιμώντας την Οκτωβριανή Επανάσταση, το κορυφαίο κοσμοϊστορικό γεγονός του 20ού αιώνα, που πριν από 100 χρόνια άνοιξε τον δρόμο».  


Για να πάμε στο μέλλον πρέπει να κάνουμε όπισθεν μέχρι το κοντέρ να γράψει 1917.  


Υστερα είπε κάτι που παρέπεμπε σε διάλογο λατινοαμερικάνικου σίριαλ και το χειροκρότησαν μέχρι ξεμασχαλιάσματος οι ιθαγενείς ερυθροί: «Ετσι κι αλλιώς η γη θα γίνει κόκκινη, κόκκινη από ζωή!»


Στη συνέχεια ασχολήθηκε με θέμα επικαιρότητας (του 1956) λέγοντας: «Το 20ό Συνέδριο του ΚΚΣΕ το 1956 ήταν σημείο στροφής γιατί με όχημα τη λεγόμενη προσωπολατρεία υιοθέτησε μια σειρά οπορτουνιστικές θέσεις κυρίως για τα ζητήματα στρατηγικής του κομμουνιστικού κινήματος, των διεθνών σχέσεων, εν μέρει και της οικονομίας. Η περεστρόικα το 1985 έγινε πλέον το τελικό όχημα της αντεπανάστασης».


Και το βασικότερο όλων: 
 «Συμπορευτείτε με το ΚΚΕ γιατί δεν εγκατέλειψε ποτέ την επαναστατική πάλη. […] Δεν έκρυψε ότι απέναντι στη στυγνή δικτατορία του κεφαλαίου υπάρχει μόνο η δικτατορία του προλεταριάτου”».


Κι όμως, σύμφωνα με την κυρίαρχη ιδεολογία, το ΚΚΕ ανήκει στο… δημοκρατικό τόξο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: