"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Ο ταλαντούχος κ. Υπουργός



Παρότι στην Ελλάδα το σύστημα διακυβέρνησης είναι πρωθυπουργο-κεντρικό και οι ποιότητες και ικανότητες του εκάστοτε πρωθυπουργού καθορίζουν τον ρυθμό της, ενίοτε έρχεται η υπενθύμιση ότι κάθε Κυβέρνηση είναι τόσο καλή, όσο το χειρότερο μέλος του υπουργικού συμβουλίου.


Όταν μάλιστα η κοινοβουλευτική πλειοψηφία της είναι οριακή, βία δυο έδρες παραπάνω από την Δεδηλωμένη, τότε δυστυχώς η ποιότητα της κυβέρνησης καθορίζεται από το χειρότερο μέλος της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας.


Ενίοτε δε, σπανίως μεν, έχουμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε τι θα συμβεί όταν ένα πρόσωπο πρωτοφανούς ανικανότητας είναι τόσο αδίστακτο ώστε 


α) να αμφισβητεί επίσημα και αδιάσειστα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι ψεύδεται στην ολομέλεια, 

β) να προσπαθεί να υποβαθμίσει την ευθύνη που υποτίθεται ότι αναλαμβάνει ένας υπουργός απέναντι στην κοινωνία για να διαφυλάττει τα σημαντικά της αρμοδιότητάς του,  

γ) να αρνείται να παραδώσει το χαρτοφυλάκιό του σε κάποιον ικανότερο (λέμε τώρα) ο οποίος θα καταφέρει να επαναφέρει την σχετική κανονικότητα, 

δ) να απειλεί τον πρωθυπουργό ότι αν καθαιρεθεί από το υπουργικό συμβούλιο θα αυτονομηθεί και θα μειώσει την πενιχρή Δεδηλωμένη σε 152 έδρες, δηλαδή μόλις έναν βουλευτή πάνω από την πλειοψηφία.


Να συνεχίσω, ή όλοι έχουμε καταλάβει ότι μιλάμε για τον υπουργό Ναυτιλίας κ. Κουρουμπλή, πρώην βουλευτή του παλαιού ΠΑΣΟΚ, και νυν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ;


Ο ταλαντούχος κ. Υπουργός κατάφερε να επιτύχει το σχεδόν ακατόρθωτο: να ρίξει ακόμα παρακάτω το επίπεδο της πλέον ανίκανης εκλεγμένης κυβέρνησης των τελευταίων σχεδόν δυο αιώνων. 


Η πρωτοφανής οικολογική και οικονομική καταστροφή συντελείται λόγω της ανικανότητας της σημερινής κυβέρνησης να αντιμετωπίσει ένα σχετικά απλό ζήτημα: αυτό της ασφαλούς ανέλκυσης ενός ναυαγισμένου πετρελαιοφόρου μέσα στο λιμάνι.


Η καθυστέρηση 4 ημερών στο αίτημα βοήθειας στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας (EMSA) για το ναυάγιο όπως ανέφερε στο δελτίο Τύπου του ο Οργανισμός, μεταφράστηκε από τον ίδιο ταλαντούχο υπουργό σε ασήμαντη καθυστέρηση, και μάλιστα επιτιθέμενος από των υπουργικών εδράνων της Βουλής στον Αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι ψεύδεται! Το θράσος ξεχειλίζει!


Ακόμα και η αδιαφορία που οδήγησε να είναι τα 2 από τα 4 ελληνικά ειδικά πλοία εκτός λειτουργίας, δείχνει το βάθος της ανικανότητας, και την άρνηση ανάληψης των ευθυνών του.


Όπως εξήγησε ο κύριος Μουτζούρης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ αναφερόμενος στο ατύχημα αυτό καθεαυτό, επισήμανε πως "είχαμε ένα ατύχημα, υπό ιδεατές συνθήκες". Δηλαδή: το πλοίο ήταν "στα 500 μέτρα από την Ψυττάλεια, όπου υπάρχουν δύο σταθμοί κατάλληλα εξοπλισμένοι, οι ποσότητες πετρελαίου που βγήκαν δεν ήταν τεράστιες, ο καιρός ήταν καλός".


"Από το 2002 υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο που προβλέπει τα απαραίτητα για την αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων, υπήρξε όμως ολιγωρία και τίποτα δεν λειτούργησε", είπε ξεκάθαρα.


-Πόσες χιλιάδες θέσεις εργασίας χάθηκαν από την καταστροφή της παραλίας της Αττικής;


-Πόσοι ταβερνιάρηδες θα βάλουν λουκέτο;

-Πόσοι σερβιτόροι και μάγειρες θα βρεθούν άνεργοι;

-Πόσα μαγαζιά υγειονομικού ενδιαφέροντος θα κλείσουν;

-Πόσες μικρές επιχειρήσεις 1-2-3 ατόμων που ήταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας έφαγαν την χαριστική βολή;

-Ποιός θα επενδύσει στην εκκολαπτόμενη Αθηναϊκή Ριβιέρα, γνωρίζοντας τις πραγματικές προεκτάσεις της μόλυνσης των ακτών και της θαλάσσιας πανίδας και χλωρίδας της περιοχής με τοξικά βαρέα μέταλλα από την οικολογική καταστροφή; 

-Τι θα γίνει με εκείνους που θα συνεχίσουν να παραμένουν άνεργοι λόγω της αποτροπής των μεγαλύτερων επενδύσεων της χώρας, στο Ελληνικό και στον Αστέρα; 

-Πόσα χρόνια θα κάνουν να φύγουν τα τοξικά και τα βαρέα μέταλλα από την τροφική αλυσίδα του Σαρωνικού και με τι κόστος σε ανθρώπινες ζωές;


Σιγά μην απαντήσει κανείς!


Ο ταλαντούχος κ. Υπουργός κάνει αστειάκια περί παραιτήσεως. Μας εμπαίζει! 
Και μπράβο του, αφού μπορεί και βάζει στο τσεπάκι του τον πρωθυπουργό!


Το άνευρο Μαξίμου δείχνει υποταγή στην ανάγκη ακόμη και για έναν μόνο βουλευτή. Για τις καρέκλες ρε γ@μώτο!!!


Όμως...
 τώρα που η ΝΔ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη αποφάσισαν πως δεν θα την ξανα-βολέψουν, ψηφίζοντας εκείνα που αρνείτο να ψηφίσει το ΑΝΕΛ, τους έπιασε σύγκρυο και αποσύρουν τροπολογίες, "για λίγες ημέρες ώσπου να κάνουν προγραμματική συμφωνία με το κόμμα της Συγκυβέρνησης”!


Δηλαδή, μετά από 2,5 χρόνια διακυβέρνησης, αυτοί δεν έχουν κάνει ακόμα Προγραμματική Συμφωνία! Διακυβέρνηση καφενείου!


Βέβαια, η Αριστερά "μπορεί να λέει ψέμματα, αλλά τουλάχιστον δεν κλέβει".


Αλλά, αν έτσι σου έλεγε ένας ομολογημένος ψεύτης, εσύ θα τον πίστευες;
 

Όσο ταλαντούχος κι αν ήταν...

Δεν υπάρχουν σχόλια: