"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Η κυβέρνηση τσαρλατάνων που πνίγηκε στο μαζούτ



Στο μαζούτ της πολιτικής ρύπανσης πνίγεται η κυβέρνηση της Αριστεράς και της οικολογίας! Κι ο Αλέξης Τσιπρας περιέργως χαμένος στο σύμπαν του , χωρίς στρατηγική μάχης ,χωρίς εναν Λαλιωτη (ΠΑΣΟΚ) η εναν Σιουφα (Ν.Δ) στο πλευρό του ,παρακολουθεί ανευρα τις εξελίξεις , χωρίς ατζέντα διαφυγής!!
 

Αν ειχε εναν στιβαρο Βενιζέλο στα έδρανα της Βουλης η εναν ευφυή νεαρό στη νεολαία του , ίσως να ειχε διαφύγει απ τις Συμπληγάδες.


Ο Κυριάκος με κινήσεις ματ ( η τελευταία ηταν το αναπάντεχο της παρουσίας του στην Επιτροπή Περιβάλλοντος) κατάφερε να διασύρει τον Κουρουμπλή και να αναδείξει το σάπιο Βασίλειο της …Βαλκανικής Κολομβίας.
 

Στον ΣΥΡΙΖΑ ακόμα αναζητούν σημαντικό θεμα να καλύψει επικοινωνιακά τον σημερινό εφιάλτη της θαλάσσιας ρύπανσης….Κι όσο δεν βρίσκουν θεμα να αναχαιτίσουν το κρίσιμο ζήτημα -αφού δεν κατάφεραν να το αποδώσουν κι αυτο στον Μητσοτακη(!) – προσπαθούν με αναδρομές στο παρελθόν να κάνουν τις γνωστές απίθανες συγκρίσεις…
 

Ο Κυριάκος έκανε αυτο που δεν περίμεναν. Μπήκε στη “φωλιά της τίγρης ” κι αντιμετώπισε στα ίσια τον Κουρουμπλή ζητώντας να μπει τέλος στην ατιμωρησία και σε αυτο που το ΠΑΣΟΚ ειχε αναδείξει σε απόλυτη υπουργική αρχή , το περίφημο “Αναλαμβάνουμε (φραστικά) την ευθύνη…”!
 

Οι γκριμάτσες , τα γελάκια και το μάπετ σοου της υπουργικής συμβούλου μάλλον βοήθησαν τον Κυριακο να “εξηγήσει” στην κοινή γνώμη τι σημαίνει κομματική εμπάθεια, πολιτική απρέπεια και ίσως “δολοφονία χαρακτήρα” απο εναν ιστό συνεργατών που πλέκουν το φθόνο ,καλλιεργούν ιντερνετικα τρολαρισματα (βλεπε κούκλα βιτρίνας στη Θεσσαλονίκη) και στήνουν κακόηχα ανέκδοτα μετασχηματίζοντας το Κυριάκος σε “Κούλη” , ενώ όταν το πολιτικό μίσος θολώνει τον αμφιβληστροειδη ο στρογγυλοκαθισμενος στην καρέκλα της εξουσίας ΣΥΡΙΖαιος μετατρέπει το “Κούλης” σε “γουρλοματη”- αποθέωση ενός συνδρόμου επίκτητης πολιτικής ανεπάρκειας…
 

Ο κοσμάκης (κατα τον Γιώργο Αυτιά) δεν πολυκατάλαβε οτι ο Πρωθυπουργός μπερδεύει τη Μυτιλήνη με τη Λεσβο.
 

Ο κοσμάκης δεν δίνει σημασία για την Τσιπρικη άγνοια των θησαυρών της μυθολογίας μας αν ο Οδυσσέας έκλεισε τα αυτιά του να μην ακούει το τραγούδι των Σειρήνων….
 

Ο κοσμάκης τιμωρεί , γιατί δεν μπορει πλέον να κολυμπήσει στην Αθηναϊκή Ριβιέρα. Δεν μπορει να κολυμπήσει στην Πειραϊκή, στη Σαλαμίνα κι απο τη Γλυφάδα μεχρι τη Βούλα.
 

Η κοινή γνώμη θέλει να ακούσει στην ολομέλεια της Βουλής επαναλαμβανόμενες απο το στόμα του Κυριακου τις πεντε λέξεις που ειναι οι τύψεις του ΣΥΡΙΖΑ. “Σαλαμίνα, Πειραϊκή, Φλοίσβος, Γλυφάδα, Βούλα”.!!
 

Οι τύψεις λέγονται “Σαλαμίνα, Πειραϊκή, Φλοίσβος, Γλυφάδα, Βούλα”!!
 

Ο κοσμάκης θα τιμωρήσει εκείνον που θα του στερήσει τα μπάνια του. Κι οχι εκείνον που έκανε κοπάνες κι έμεινε ημιμαθής.
 

Γιατι ...
 στην Κολομβια των Βαλκανίων ποιος νοιάζεται για το πλοίο απαντλησης του μαζούτ που ηταν λαθρεμπορικο…..
 


Κι οτι 3 χρονια τωρα αυτο που ειχε κάνει σημαία του ο ΣΥΡΙΖΑ ( για το λαθρεμπόριο πετρελαίου ) ηταν τελικά ενα λαθρεμπόριο ελπίδας!!!
 

Στην Βαλκανική Κολομβια, ο Τσιπρας πέφτει παταγωδώς οχι γιατί δεν έβαλε κανόνες .
 

Οχι γιατί προσχώρησε στον Εθνικοσοσιαλισμό.

 
Οχι γιατί ψελισσε τα πιο χυδαία ψέμματα.

 
Οχι γιατί έκλεισε το μάτι πονηρά στη Χρυσή Αυγή.

 
Οχι ,γιατί ανέχτηκε 3 χρονια λαθρέμπορους και ολιγάρχες που τσουγκρίζουν τρυφερά τη σαμπάνια της εξουσίας.

 
Οχι γιατί “ξέχασε” να βάλει κανόνες κι η πλάτη των υπουργών του πήρε το σχήμα της καρέκλας.

 
Ο Τσιπρας πέφτει γιατί με τους 2500 τόνους μαζούτ , στέρησε τα “μπάνια του λαού ” απ τον κοσμάκη….

Δεν υπάρχουν σχόλια: