"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΤΣΑΡΛΑΤΑΝΑΔΙΚΟ: Οι επενδυταί ξανάρχονται!

Ανοίξτε όρεξη, ακονίστε πιρούνια, φαρδύνετε τσέπες και αναμείνατε. Οσονούπω έρχεται το ιππικό καβάλα σε χιλιοδόλαρα και ευρώ!




Ευκλείδης Τσακαλώτος στον ΑΝΤ1: «Το πρόβλημα της Ελλάδας τα επόμενα δύο χρόνια θα είναι ότι θα υπάρχουν περισσότερες επενδύσεις από ό,τι θα μπορούμε να απορροφήσουμε. Γι' αυτό, το ζήτημα είναι να έχουμε φίλτρα για επενδύσεις, που θα επηρεάσουν περισσότερο την οικονομία, συγκεκριμένες περιοχές και την κατάρτιση των εργαζομένων». 


Κοντολογίς, η κυβέρνησις ισχυρίζεται το εξής: Οι ξένοι επενδυτές περιμένουν στα σύνορα με τα μετρητά στις τσέπες και τα λάπτοπ έτοιμα να εμβάσουν ποσά για να ξεκινήσουν μπίζνες εντός Ελλάδος.  


Το μόνο πρόβλημα για την Ελλάδα θα είναι η ταχύτητα γραπώματος των επενδύσεων. 

 
Από την άλλη, η πραγματικότητα, που πολλάκις έχει φανεί εξαιρετικά πεισματάρα και σκληρή, μας λέγει: Στα σύνορα δεν βρίσκονται επενδυτές με μετρητά, αλλά λαθρομετανάστες που περιμένουν τους δουλεμπόρους να τους περάσουν στο τσιπροχωριό κι έπειτα στην κεντρική Ευρώπη ή έστω στη βόρεια, με τα παγωμένα τοπία και τα ζεστά τα επιδόματα.  


Σημειωτέον, ο χρόνος το έχει στήσει το ματσάκι με την πραγματικότητα και πάντα δικαιώνει αυτήν και όχι κάθε κυβέρνηση, που προσπαθεί να κερδίσει χρόνια, μήνες, ημέρες, ώρες εξουσίας.

 
Μια γρήγορη ερμηνεία της συνήθειας των φορομπηχτών να λένε τέτοιες αρλούμπες: Οπου ακούς αισιόδοξο υπουργό Οικονομικών, να περιμένεις ακόμα βαρύτερο εκκαθαριστικό σε φόρο εισοδήματος, ακόμα πιο τζιτζάτο ΕΝΦΙΑ και ανεργία να φάνε κι οι σιβηρικές αρκούδες και οι μοσχαναθρεμμένες μπάμπουσκες που παίζουν μπαλαλάικα - αφού οι εκάστοτε κυβερνώντες έχουν διαπιστώσει ότι, αν αποδειχθεί πως φουμάρουν το πόπολο, δεν υπάρχει κανένα αντίτιμο, δεν τους κοστίζει σεντ. Γι’ αυτό προβαίνουν σε σκληρό ανταγωνισμό μεταξύ τους για το ποιος θα εξαπολύσει το μεγαλύτερο φίδι, ποιος θα αναδειχθεί στον δεινότερο φιδέμπορα.

 
Αξίζει να υπενθυμιστεί ότι...
 από την πρώτη ημέρα που μπήκαμε στην μπουζού του Μνημονίου, όλοι οι υπουργοί Οικονομικών και τα αφεντικούλια τους, οι πρωθυπουργοί, εξαγγέλλουν εξόδους στις αγορές για να ψωνίσουν (όσοι μας εμπιστεύονται) τα ομόλογά μας.

 
Στο τέλος, είναι περιττό να αναφερθεί τι παίρνουμε αντί για μετρητά, δουλειές, ανάπτυξη και βαρβάτες επενδύσεις…

Δεν υπάρχουν σχόλια: