"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Ο Καρανίκας λέει όσα δεν… λέει ο Τσίπρας



Σοκαρίστηκαν πολλοί από τη χθεσινή δημόσια δήλωση – ανάρτηση στα social media του Νίκου Καρανίκα. «Στα τσακίδια η El Dorado και να μη στεριώσει πουθενά» έγραψε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, που εργάζεται στο γραφείο στρατηγικού σχεδιασμού του Μαξίμου.  


Για ποιο λόγο, όμως, να προκαλεί σοκ μια τέτοια δήλωση;  


Ο Νίκος Καρανίκας, ο Αλέξης Τσίπρας και οι σύντροφοί τους αυτά πιστεύουν. Αυτές τις απίστευτες ιδεοληψίες έχουν.


ΤΙ ΚΙ αν ο πρωθυπουργός υποδύεται το τελευταίο διάστημα έναν πολιτικό που ετοιμάζεται να κάνει τη χώρα φιλική προς τους επενδυτές, ντόπιους και ξένους, και θα προσελκύσει τα δισεκατομμύρια που είναι απαραίτητα για να ξαναπάρει μπρος η πραγματική οικονομία. Κανείς δεν πρέπει να… τσιμπάει! Δεν είναι και η πρώτη φορά που «μεταμορφώνεται» ο Αλέξης Τσίπρας.


ΠΑΝΤΟΤΕ δείχνει έτοιμος να κάνει ό,τι κρίνει αναγκαίο και να πει τα ψέματα που απαιτεί η πολιτική περίσταση. 


Yποσχέθηκε πως θα σκίσει τα μνημόνια για να ανέλθει στην εξουσία. Εφερε τη χώρα μισό βήμα από την έξοδο από την ευρωζώνη παίζοντας… ζάρια στη διαπραγμάτευση του 2015. Δίχασε την κοινωνία με το ψευδοδημοψήφισμα μόνο και μόνο για να βρει το τέλειο άλλοθι και να υπογράψει το τρίτο μνημόνιο. Φόρτωσε δισεκατομμύρια πρόσθετα μέτρα υποδυόμενος τον αντιστασιακό στην πρώτη και δεύτερη αξιολόγηση. Τώρα παίζει τον ρόλο του φιλοευρωπαίου μεταρρυθμιστή που ετοιμάζεται να φέρει επενδύσεις. Οταν έρθει η ώρα της κάλπης μπορεί ξαφνικά να σηκώσει ξανά αντιμνημονιακή παντιέρα.


ΠΡΕΠΕΙ να γίνει κατανοητό πως ο Αλέξης Τσίπρας θα κάνει τα πάντα για να παραμείνει όσο περισσότερο καιρό μπορεί στην εξουσία. Αλλά αυτό δεν αλλάζει όσα πιστεύει βαθιά μέσα του. Είναι αντίθετος σε οποιαδήποτε ιδιωτική πρωτοβουλία. Αρκεί να θυμηθεί κανείς όσα έλεγε για την Cosco και τα περιφερειακά αεροδρόμια. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι η κυβέρνηση εφευρίσκει διαρκώς εμπόδια στην τεράστια επένδυση του Ελληνικού και τον τρόπο που αντιμετωπίζει τους Καναδούς της «El Dorado». Αρκεί να αναλογιστεί κανείς πόσο στραγγαλίζει τον ιδιωτικό τομέα με τις υπέρμετρες αυξήσεις φόρων και εισφορών.


Ο ΝΙΚΟΣ Καρανίκας, τουλάχιστον, δείχνει ειλικρινής. Ομολογεί κυνικά πως στο Μαξίμου δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή για δισεκατομμύρια επενδύσεων. Ετσι κι αλλιώς ο ίδιος νιώθει καλά βολεμένος. Πληρώνεται κάθε μήνα από το υστέρημα των φορολογουμένων. Δεν θα άντεχε ούτως ή άλλως να εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα, το έχει δηλώσει ξεκάθαρα στο παρελθόν πως «η καριέρα είναι χολέρα».


ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, όμως, δεν είναι ούτε του Καρανίκα ούτε του Τσίπρα, αλλά...
 της Ελλάδας.  


Γιατί αν οι σύντροφοι της αριστεράς καταφέρουν και στείλουν στα… τσακίδια κι άλλες επιχειρήσεις, η ζημιά θα είναι ανεπανόρθωτη. Γιατί τότε θα έχει πάει στα… τσακίδια κάθε προσπάθεια ανάταξης της οικονομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: