"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΣΥΡΙΖΟΚΗΦΗΝΟΠΛΗΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: Aυτός είναι το Κράτος, παραδέξου το...

Γράφει ο KillBill


Eίναι ντροπή Ολγα Γεροβασίλη, τίποτε λιγότερο. Είναι επίσης και προσβολή τους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα να εκλιπαρείς τους Ελληνες δημοσίους υπαλλήλους να αξιολογηθούν. Για την ακρίβεια να εκλιπαρείς τους προισταμένους τους να τους αξιολογήσουν…


Οι Ελληνες δημόσιοι υπάλληλοι στην πλειοψηφία τους (καθότι υπάρχουν και οι εξαιρέσεις) αποτελούν την χειρότερη εκδοχή υπαλλήλου στον πλανήτη. Μαζί με τους εγχώριους ολιγάρχες, την Εκκλησία και την διαπλοκή με τους εκάστοτε κυβερνώντες αποτελούν τις διαχρονικές αιτίες της χρεοκοπίας μας.  


7 χρόνια μνημόνια και καμμία από τις 3 πληγές που μας οδήγησαν στην κόλαση δεν αντιμετωπίστηκε: Πελατειακό κράτος-δημόσιο, Εκκλησία, Ολιγάρχες. Και τα 3 κάστρα της οπισθοδρόμησης και της χρεοκοπίας παραμένουν ανέγγιχτα. Και είναι εδώ τεράστιες οι ευθύνες των δανειστών και τυχάρπαστων κομισαρίων της κοινότητας, οπως ο Μοσκοβισί για παράδειγμα, που κάνουν ότι δεν βλέπουν τις πραγματικές αιτίες της χρεοκοπίας μας.


Μια χρεοκοπία που είναι εδώ, πιο βίαιη από ποτέ: Το συνολικό χρέος ιδιωτών προς το Δημόσιο και προς άλλους ιδιώτες είναι της τάξης των 235 δισεκατομμυρίων ευρώ ή περίπου 130% του Ακαθάριστου Εγχώριου Εισοδήματος. Είναι χρέη προς το κράτος, προς τις τράπεζες, τα ασφαλιστικά ταμεία αλλά και προς άλλους ιδιώτες. Και μέσα σε αυτή την ασφυκτική κατάσταση το Δημόσιο χρωστά και αυτό στους ιδιώτες σημαντικά ποσά, την ώρα μάλιστα που αυξάνεται συνεχώς η φορολογική επιβάρυνση με αυξήσεις συντελεστών και κατάργηση φοροαπαλλαγών.


Πως μπορεί αυτό το σακατεμένο και βαθιά διεφθαρμένο κράτος να σηκώσει κεφάλι;  


Πως είναι δυνατόν να υπάρξει τέλος στα Μνημόνια όταν Πελατειακό κράτος-δημόσιο, Εκκλησία, Ολιγάρχες είναι πιο ισχυρά από ποτέ;


Εάν ο καθένας από μας δεν συνειδητοποιήσει τις αιτίες του προβλήματος (είναι σαν την ασθένεια) δεν πρόκειται να αναζητήσει την λύση-λύτρωση.


Ο Βασιλάκης από το γνωστό spot της ΟΝΝΕΔ (το μόνο σωστό που έκανε αυτή η οργάνωση) είναι το κατάπτυστο Κράτος και ταυτόχρονα η εικόνα μας


 Ο Ελληνας ταυτίζεται με τον Βασιλάκη.  


Είναι ακριβώς ο Βασιλάκης που επιλέγει τους πρωθυπουργούς του.  


Είναι ο Βασιλάκης που...
 παίρνει τις μίζες του στις Εφορίες, τις Πολεοδομίες, στις διάφορες Επιτροπές και πάει λέγοντας. 


Αυτός ο Βασιλάκης αρνείται να αξιολογηθεί την στιγμή που αξιολογείται καθημερινά και η τελευταία σερβιτόρα και ο τελευταίος κούριερ της επικράτειας. 


Αυτός ο Βασιλάκης είδε ελάχιστες περικοπές στο μισθό του και πρόσφατα μάλιστα πήρε και 8% αύξηση.


Οι Βασιλάκηδες αποτελούν τα τάγματα επιβολής του πελατειακού κράτους.  


Κατάφεραν και επιβίωσαν μετά από 7 χρόνια Μνημόνια και δείχνουν αποφασισμένοι να κλείσουν τελευταίοι την πόρτα του κράτους καθώς η ολική κατάρρευση είναι ένα τσιγάρο δρόμος…

Δεν υπάρχουν σχόλια: