"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Σαπάκια όλα



Πέρα  από τις  πολιτικές ευθύνες του κατά τα  άλλα συμπαθέστατου Παναγιώτη Κουρουμπλή.  Που  ούτε  σχεδόν μηδενική (που λέει ολόγος) ευθυξία  διαθέτει ώστε  μόνος του να  ανοίξει την πόρτα με κατεύθυνση  την   ιδιωτική του οικία και το  καφενείο  της γειτονιάς  του!


Πέρα από το  γεγονός  ότι  οι  πρώτες  δηλώσεις και τοποθετήσεις του κατά τα άλλα συμπαθεστάτου Παναγιώτη Κουρουμπλή, συνιστούν  ευθεία  βολή  στο  δόξα πατρί, της ελάχιστης, της απεροελάχιστης νοημοσύνης μας. Ακόμα και  των  τροφίμων σε βρεφονηπιακούς σταθμούς. Οπως, λόγου χάριν  οι  στρατηγός άνεμος και τα  θαλάσσια ρεύματα.  Προφανώς ο   συμπαθέστατος,  κατά  τα άλλα, Παναγιώτης Κουρουμπλής, κατηγόρησε πλαγίως την θάλασσα και  τα θαλάσσια  ρεύματα σα να ήθελε να  πει «διάολε  δύσκολο  ήταν να ακινητοποιηθεί το υγρό στοιχείο   του  Σαρωνικού και να εξαφανιστούν τα  ρεύματα;»

 
Και πέρα από τις πολιτικές  κραυγές και τον συνηθισμένο ορυμαγδό των  αντιπαραθέσεων ανάμεσα στον «καλό»  η «κακό» Σύριζα, ανάλογα με τις προτιμήσεις του  καθενός,  και την «καλή» η «κακή»  Νέα  Δημοκρατία.  Γιατί  μεταξύ κραυγών και λεκτικών μπαλοθιών, εξαφανίστηκε η ουσία και  εξαερώθηκε  η κοινή λογική. Το   Common Sense

 
Γιατί πρώτο,  πριν ακόμα   ξημερώσει, εκείνη την Δευτέρα της 11ης Σεπτεμβρίου, έπρεπε  ο εισαγγελέας να είχε εμφανιστεί και να είχαν, με  δική του απόφασιση, προσκομιστεί  για ανάκριση όλα  τα  εμπλεκόμενα μέρη. Από τον πλοιοκτήτη  του  σαπακίου μέχρι τον καπετάνιο και  όλα τα μέλη του πληρώματος. Τώρα. Να έλεγε. Τώρα αμέσως. Φέρτε  τους όλους!
 

Γιατί δεύτερο, έπρεπε με εισαγγελική εντολή  να είχαν αποκαλυφθεί όλα τα ονόματα, όλων των  υπογραφών, των αρμόδιων αρχών  που   στις αρχές Αυγούστου,  είχαν εκδώσει άδεια στο  συγκεκριμένο  σαπάκι, ηλικίας  45  ετών (!)

 
Γιατί,  τρίτο, έπρεπε  με συνοπτικές διαδικασίες και με  εντολή του εισαγγελέα να είχαν ανοιχτεί οι λογαριασμοί όλων  των  μελών των αρμόδιων  αρχών που είχαν υπογράψει την άδεια στο ίδιο  σαπάκι. Γιατί είναι αδύνατον να το συλλάβει  κοινός νους πως είναι  δυνατόν να σουλτσάρει   δεξαμενόπλοιο,  χωρίς  δύο «πάτους», όπως επιτάσσει  σχετική οδηγία της Ευρωπακής Ενωσης. Πως είναι δυνατόν  το  συγκεκριμένο σαπάκι να  είναι «μπαλωμένο»  στην καρίνα του. Και πως είναι δυνατόν να εκχωρείται άδεια σε έναν πλοιοκτήτη που βαρύνεται με  υποψίες  για  λαθρεμπόριο  πετρελαίου
 
Γιατί  τέταρτο έπρεπε  την ίδια μέρα, από τη  Δευτέρα 11 Σεπτεμβίου, να ερευνηθούν όλες οι άδειες  που έχουν εκχωρηθεί σε δεκάδες  σαπάκια που σουλατσάρουν στον Σαρωνικό. Γεγονός που γνωρίζει κάθε ναυτικός

 
Και  γιστί, πέμπτο, έπρεπε να  διερευνηθεί η πορεία του πετραλαικού φορτίου. Follow  the Oil. Που λένε και οι  Αμερικανοί, κατά το   Follow the Money. Δηλαδή από ποια  διυλιστήρια έγινε η προμήθεια πετρελαίου,  πόσο ακριβώς ήταν το  φορτίο,  ποιος ο παραλήπτης του  φορτίου και  πόσο  φορτίο  παρέμεινε  στην   δεξαμενή του σαπακίου!

 
Οι  πολιτικοί και όλα  σχεδόν  τα τηλεοπτικά  κανάλια που σχίζουν τα ιμάτιά τους  για την Οικολογία,  τις ελληνικές παραλίες, την καταγάλανη θάλασσα και την βαριά,  ελληνική, τουριστική βιομηχανία. Ολοι αυτοί που κόπτονται  υπέρ των επενδύσεων και της τουριστικής αγοράς. Ολοι αυτοί  το έκαναν   γαργάρα. Και για τα σαπάκια, δηλαδή τις «ατομικές»  βόμβες που  σουλατσάρουν  στον Σαρωνικό. Και  για τους πλοιοκτήτες και  για το λαθρεμόριο  πετρελαίου και για όλα

 
Αγαπητοί μου...
 ο συμπαθέστατος Παναγιώτης Κουρουμπλής  δεν πρέπει να αισθάνεται μόνος. Οσο εσείς κανιβαλίζεται  με τις πολιτικές  αντιπαραθέσεις, τόσο η  γάγγραινα  κακοφορμίζει  τον κοινωνικό ιστό της χώρας και  τόσο καταστρέφει το σύμπαν. Σαπάκια   καλύπτονται,  σε  μια σάπια  χώρα  ενός  σάπιου συστήματος και μιας σάπιας  κοινωνίας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: