"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΙΣΜΟΣ: Η δίαιτα-αστραπή του Γιάννη Μιχελογιαννάκη

Τρώγοντας με το στόμα παχαίνει η κοιλιά, αλλά διαβάζοντας -και, κυρίως, πιστεύοντας- Μιχελογιαννάκη αδυνατίζουν ο νους κι η λογική




Κι εκεί που λες ότι η μέρα σου πήγε χαμένη επειδή δεν είχε σκάσει ούτε χαμόγελο στα πικραμένα χείλη σου, λαμβάνεις e-mail από τον Γιάννη Μιχελογιαννάκη, τον βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ που κατόρθωσε να παχύνει κάνοντας απεργία πείνας (Δεκέμβριος 2014), συμπαραστεκόμενος στους Σύρους πρόσφυγες που βρίσκονταν στην πλατεία Συντάγματος.

 
Ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης, λοιπόν, ο Ελλην αντίποδας του Ρόμπερτ Ατκινς (ο επινοητής της ομώνυμης δίαιτας), κοινοποίησε «27 θετικά πεπραγμένα στα 2,5 χρόνια διακυβέρνησης». 


Η διακυβέρνηση στην οποία αναφέρεται είναι του ΣΥΡΙΖΑ. 


Ακολουθώντας τα χνάρια του Ιντιάνα Τζόουνς, ο Ζάνης Μιχελογιανάτσης αρχικά ανακάλυψε πολλά δισεκατομμύρια ευρώ (χρηματάτσια, όπως τα 'λεγε) σε διάφορες... καβάτζες και είχε αποκαλύψει στις αναρίθμητες τηλεοπτικές συνεντεύξεις του πώς ο δαιμόνιος Τσίπρας θα εισέπραττε τα χρηματάτσια χωρίς να θυσιάσει ο λαός ούτε έναν μουλιασμένο ντάκο από το υστέρημά του. Τελικά, ο δαιμόνιος Τσίπρας τα χρηματάτσια του Ζάνη Μιχελογιανάτση τα βρήκε στην τσέπη του Σόιμπλε και για να τα πάρει υποχρεώθηκε να υπογράψει μια μνημονιάρα από δω μέχρι το Κίελο. Τώρα ο δαιμόνιος Τσίπρας ετοιμάζεται να κουβαλήσει στην πλάτη ακόμα ένα μνημόνιο, για να το εγκρίνει και ο Ζάνης, αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα.

 
Για να επανέλθουμε στο θέμα μας, για τα 2,5 χρόνια διακυβέρνησης ο Ζάνης εγγράφει στα θετικά πεπραγμένα 27 πράξεις. Ιδού οι δέκα πρώτες: 
 

«1. Θαλασσοδάνεια ΜΜΕ 1,3 δισ. 

2. Δάνεια Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ 400 εκατ. ευρώ. 

3. Σκάνδαλο ΚΕΕΛΠΝΟ. 

4. Σκάνδαλο Novartis. 

5. Σκάνδαλο Αγροτικής Τράπεζας. 

6. Μέτρα ισότητας δύο φύλων. 

7. Σύμφωνο συμβίωσης. 

8. Βελτίωση ζωής στις φυλακές. 

9. Ιθαγένεια μεταναστών 2ης γενιάς. 

10. Απαγόρευση ποινικής δίωξης για οφειλές 5.000 ευρώ».

 
Με την αναφορά στα σκάνδαλα, ο αναγνώστης σχηματίζει την εντύπωση ότι οι δράστες δικάστηκαν και τα κλεμμένα γύρισαν στο Δημόσιο.  


Φυσικά, κάτι τέτοιο δεν έγινε. Αφού το γράφει, όμως, ο Ζάνης, θα γίνει! 


Επίσης, εντυπωσιάζει η πεποίθηση του Ζάνη ότι η «ιθαγένεια μεταναστών 2ης γενιάς» εντάσσεται στις θετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.
 

Καλά κρασιά, σύντροφε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: