"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Μάζευε κι ας είν’ και βόμβες.Εμείς αγωνιούμε πάλι για ένα ακόμα Γιούρογκρουπ  αυτό της 15ης Ιουνίου πια  (μήνα μήνα τον καημό μου / τον μετράω και πονώ)  (και ποιος Ομηρος θα συνθέσει την «Γιουρογκρουπιάδα» του Ελληνισμού στον 21ο αιώνα)  αλλά ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ (άκου τώρα) γνωμοδοτεί για ελόγου μας  -διότι «μας παρακολουθεί» λέει-  ότι «έχετε καταφέρει να ανακάμψετε, κι αυτό είναι καταπληκτικό». 


 • Λέει. • Αν είναι λέει! • Τα-κα-πλη-κτι-κό πλανητάρχα μου. • Μια ανάκαμψη να! μετά συγχωρήσεως. 


Απεφάνθη επίσης ο πρόεδρος Τραμπ ότι «η Ελλάδα είναι μια υπέροχη χώρα, με υπέροχους ανθρώπους»  -και εδώ, α!, έχει δίκιο.  Διότι έχει γνωρίσει υπέροχα δείγματα ανθρώπων της υπέροχης χώρας  σαν τον Καμμένο π.χ


• Φαντάσου να γνωρίσει και τον Πολάκη  που, όπως κι ο ίδιος ο Τραμπ, απεχθάνεται τους «Μενωευρώπηδες», τους «γκεσταπίτες» κλπ  (μην επεκταθώ στο γλωσσοπλαστικό του Πολάκη και πάθω κάνα κόμπλεξ ως γραφιάς).  Αυτόν αν γνωρίσει, θα μας λατρέψει πια ο Τραμπλανητάρχης. 


 •Είπα «Πολάκης»  και μου ’ρθε μια εικόνα σαν κάμπιες εν πορεία ένα πράγμα:  Πολάκης, Φιλιππάκης, Κανελλάκης, Κωνσταντοπούλου κλπ.  Ή σαν τα μαντήλια που ανασύρει ο ταχυδακτυλουργός απ’ το καπέλο. • Ετσι μια τρομοκρατική ενέργεια  σαν την απόπειρα δολοφονίας του Παπαδήμου  αρκεί για να ανασύρει στο φως  εκ του μαύρου σκότους  τη μια μετά την άλλη  ακραιφνώς δημοκρατικές φύσεις  που οραματίζονται κι άλλες βόμβες και σ’ άλλους ανθρώπινους στόχους. 


Εμένα δεν με εντυπωσιάζει η περίπτωση Πολάκης  που ενώ υπογράφει και με τα δύο χέρια Μνημόνια, δεν αισχύνεται δράμι να κατηγορεί άλλους ως «μενωευρώπηδες»  -άλλωστε η σχιζοειδής διπολ (ακ)ικότης είναι γενικότερο γνώρισμα της Πρωτηφοράς.  


• Εμένα η Αρχηγός Ζωή με απασχολεί. • Που μπορεί η ίδια να κραύγαζε σαν ντουντούκα «Βο-η-θει-ά! Βο-η-θει-ά!»  σκαρφαλωμένη στο κάγκελο της ΕΡΤ,  για ν’ αποφύγει τη βία-στριμωξίδι η γυναίκα,  αλλά τώρα, με την τρομοκρατική κατά Παπαδήμου, δηλώνει ότι  «Εγώ δεν θα βγω να καταδικάσω τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται».  Αναμενόμενο, καταλήγω.  Διότι άλλο το κάγκελο της ΕΡΤ, άλλο το Καλάμι της Αρχηγίας.  Σε Πλεύση βρίσκεται άλλωστε, ε, θα ρίχνει και κάνα παραγάδι για ψηφαλάκια. • Μάζευε κι ας είν’ και βόμβες. 


Σε τι διαφέρει ο Ιερώνυμος από τον Λαφαζάνη; 


• Μόνο να επιστρέψουμε στη δραχμή δεν μας έχει πει ακόμα ευθέως. Αλλιώς, για όλα του κακού μας του καιρού «η Ευρώπη της εκμετάλλευσης» φταίει.  Οπου βρεθεί κι όπου σταθεί, για την εκμεταλλεύτρια Ευρώπη ρητορεύει.  Εχει διαγνώσει την αιτία της ελληνικής ασθένειας  και ως φιλόστοργος πατήρ δείχνει στα παιδιά του τη γιατρειά.  Προφανώς ανήκει στην κατηγορία εκείνη των σωφρόνων γονέων που αδιαφορούν αν τα παιδιά τους έμειναν χωρίς τα αναγκαία εμβόλια  -αυτογνωσίας, αυτοελέγχου, εγκράτειας, υπευθυνότητας κλπ-  και όταν τα χτυπήσει το κακό, βρίσκουν πάντα κάποιον «άλλο» να δακτυλοδείξουν ως υπεύθυνο. • Είναι δηλαδή «της Προόδου» κι ο αρχιεπίσκοπος.  Απ’ αυτούς που τους αρέσει να χαϊδεύουν αφτιά  κι όχι να τραβάνε και κανένα όταν πρέπει  -ιδίως άμα το βλέπουν και γαϊδουροφέρνει


•Θαύμα, θαύμα:


Ο «σοβαρός κύριος Γαβρόγλου» ανέβλεψε αίφνης  -και είδε πως κείτονται «ανατιναγμένα στον αέρα τα πανεπιστήμια». • Αλλά την καταστροφή την απέδωσε  -ως τυφλός εκ θαύματος ιαθείς-  στην κατάρα μιας μάγισσας  που ’κανε την «κατάρα νόμο» και «τίναξε στον αέρα τα ΑΕΙ».  


Ανέβλεψε ο τυφλός, αλλ’ έχει ακόμα κάτι τσίμπλες αποξηραμένες.  Και μια δεισιδεοληψία στον κερατοειδή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: