"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΣΥΡΙΖΟΠΛΗΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: ΧΑΣΑΠΟΤΑΒΕΡΝΑ «ΤΟ ΓΙΔΙ»! Αυτό είναι το μήνυμα του Τσίπρα στη σύγχρονη κοινωνία!Ολοκλήρωσα πρόσφατα ένα μακρύ ταξίδι στην Άπω Ανατολή κατά τη διάρκεια του οποίου είχα τη δυνατότητα να μιλήσω με ακαδημαϊκούς και επιχειρηματίες που –λόγω των χαρακτηριστικών της φυλής- δεν προβαίνουν συχνά σε έντονη κριτική ή πικρόχολα σχόλια.

 
Όταν όμως αποκτήσαμε την απαραίτητη οικειότητα – μετά την πρώτη εβδομάδα της διαμονής μου εκεί - άρχισαν να μου θέτουν ερωτήσεις που αν και «επιθετικές» ήταν απολύτως λογικές:

 
«Ποιο είναι το μήνυμα που περνάει η ελληνική κυβέρνηση και προσωπικά ο Τσίπρας, εντός κι εκτός Ελλάδος;» με ρώτησε ένας διάσημος πλην όμως σεμνότατος οικονομολόγος…

 
«Και δεν εννοώ πολιτικό μήνυμα, αλλά κυρίως κοινωνικό και εκπαιδευτικό. Ρωτώ δηλαδή ποιο είναι το παράδειγμα που ο ίδιος και η κυβέρνησή του δίνουν στους Έλληνες κι επίσης ρωτώ αν αυτό είναι παράδειγμα προς μίμηση!»

 
Απλή, λογική, καταπληκτική ερώτηση! Δεν ήξερα πώς να ξεκινήσω την απάντησή μου. Άρχισα αμέσως να αποκρίνομαι, περιγράφοντας με απόλυτα ωμότητα τη φρικτή πραγματικότητα…

 
Ο Τσίπρας μπήκε με μεταγραφή στο ελληνικό πανεπιστήμιο. Το τελείωσε μετά από 10 χρόνια, με μεγάλη βοήθεια από κομμουνιστές καθηγητές τους οποίους έκανε υπουργούς μόλις έγινε πρωθυπουργός.

 
Δεν έμαθε Αγγλικά. Τα τελεταία δύο χρόνια έκανε εντατικά μαθήματα μπας και μπορέσει να σταθεί μπροστά σε ξένους ηγέτες αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να τα κάνει λίγο καλύτερα από τα Αλβανικά του. Έγινε δε διεθνώς ρεζίλι  όταν τόλμησε να κάτσει απέναντι στον Μπιλ Κλίντον χωρίς διερμηνέα.

 
Δεν δούλεψε ποτέ! Ομοίως και τα περισσότερα στελέχη της κυβέρνησής του που έκαναν μεγάλη καριέρα σε περιθωριακά καφενεία μελετώντας τον Στάλιν και τον Τσάβεζ. Άλλοι, τύπου «Καρανίκα» ήταν αντίθετοι σε κάθε είδους καριέρα!

 
Κανείς από αυτό το ανοσιούργημα που ονομάζεται κυβέρνηση «Τσίπρα-Καμμένου» δεν σέβεται το Σύνταγμα και τους νόμους. Η γενική κατάλυση των νόμων ξεκινά από τη διενέργεια αντισυνταγματικού δημοψηφίσματος και καταλήγει στην καταστρατήγηση του αντικαπνιστικού νόμου από υπουργούς μέσα σε μουσεία και νοσοκομεία!

 
Σε όλα αυτά, προσθέτω την αναξιοπιστία, το ψέμα, της μόνιμη διαστρέβλωση της αλήθειας, την μη τήρηση υποσχέσεων,τον κανιβαλισμό «συντρόφων», την ασέβεια σε κάθε είδος πρωτοκόλλου, την απόπειρα φίμωσης του Τύπου, κ.λ.π.

 
Εκείνη τη στιγμή  οι συνομιλητές μου με διέκοψαν και με ρώτησαν πώς είναι δυνατόν να ανέχεται ο λαός όλα αυτά χωρίς να αντιδρά!
 
Σκέφτηκα τότε δύο πράγματα: Το πρώτο ήταν το όνομα ενός μαγαζιού που πρόσφατα ξεκίνησε να λειτουργεί στη Μεταμόρφωση με το βαθιά πολιτικοποιημένο όνομα: ΧΑΣΟΠΟΤΑΒΕΡΝΑ «ΤΟ ΓΙΔΙ»


Το δεύτερο ήταν ο Κατρούγκαλος!

 
Αμέσως λοιπόν άρχισα να τους εξηγώ γιατί το όνομα της ταβέρνας θα μπορούσε να περιγράφει την ουσία αλλά και τους οπαδούς της παρούσας κυβέρνησης. 


Εν συνεχεία τους ανέλυσα το «φαινόμενο Κατρούγκαλου» και την πορεία που μπορεί να έχει ένας τέτοιος άνθρωπος εξαιτίας της αβελτηρίας και της ανεκτικότητας που έχει μέρος του ελληνικού εκλογικού σώματος λόγω εγκεφαλικής παράλυσης…

 
Τότε κάτι ψέλλισαν στη γλώσσα τους, ξαναγέμισαν τα ποτήρια και αλλάξαμε κουβέντα… Πρέπει να υπέθεσαν ότι ενοχλήθηκα από την όλη συζήτηση…1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Όχι φίλτατε !
δεν είναι το μήνυμα το Τσίπρα.....
Είναι τα τελευταία ψίχουλα σε μία ακολουθία, σε ένα μονοπάτι από ψίχαλα που ώς νέος κοντορεβυθούλης αφήνει στο διάβα της η μεταπολιτευτική δΕΙμοκρατία-κΥνοβολευτισμός ά-λά-γκρέκ απο το '74 και εντεύθεν.
Απλώς ο τσίπρας είναι η τελική, η τερματική φάσις, το τελικό στάδιο ενός προαναγγελθέντος θανάτου.
Για την ακρίβεια ο θάνατος αυτός θα είχε επέλθει αρκετά ενωρίτερα εντός τού 20ου αιώνος. Απλώς μεσολάβησαν κάποια διαλείμματα όπου εις πείσμα του 2ου θερμοδυναμικού νόμου υπήρξε ολιγοετής αναστροφή της αυξανομένης εντροπίας στο "σύστημα" Ελλάς.
Οι περίοδοι αυτές ήσαν οι εξής ("προσδέσου", θα σε σοκάρω):
1910-1914
1936-1941
1967-1973
Μετά και την τελευταία όμως το λάδι στο καντήλι τελειώνει.
Είναι μη αναστρέψιμος ο θάνατος, η μετάβασις του ελληνόφωνου γραικυλιστάν στην βιολογική του εξαφάνιση και στον σκουπιδοντενεκέ της ιστορίας.
Είναι νομοτελειακώς εξασφαλισμένο το τέλος φίλτατε.
Σήψις, Παρακμή, Εκφυλισμός, Εξαφάνισις.
Οι πολιτειολόγοι-κοινωνιολόγοι της εσπερίας το ονομάζουν weak state => failed state => no state.
Τώρα αν θα έχουμε εδώ κάτι μεταξύ Σομαλίας, Σιέρρα Λεόνε, Νεο-Οθωμανικού πασαλικίου με νησίδες εναπομεινάντων ελληνοφώνων ιθαγενών ανά την επικράτεια, έχει ελαχίστη σημασία.
Πάντως την 200-ετηρίδα μέχρι το 1830 είναι συντριπτικώς μη πιθανόν να την "βγάλουμε"
Τώρα αν θέλεις να συνεχίσεις να εστιάζεις στο τελευταίο ενσταντανέ, την tsipras-era καινα μην αντιλαμβάνεσαι από που ξεκίνησε το πράγμα, faites votre jeu monsieur !