"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Η ξεφτιλισμένη ΕΡΤ και ποιοι την ξεφτίλισαν

Από την ΠΩΛΙΝ ΚΟΚΛΑ 


Επί 2 χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, υστερικά στελεχώνουν την ΕΡΤ με τα δικά τους παιδιά και την έχουν μεθοδικότατα καταστήσει ένα κορεατικό γραφείο προπαγάνδας, πρωτοφανούς χαμέρπειας.  


Πάντα ήταν η ΕΡΤ ένας πλόκαμος του κυβερνώντος κόμματος στην Ελλάδα - ποτέ όμως τόσο έκδηλα, τόσο ανενδοίαστα και κυρίως τόσο λιγούρικα. 


Άνθρωποι δίχως προσόντα, μόρφωση και ταλέντο λυμαίνονται το βασικό αγαθό της δημόσιας ενημέρωσης, το οποίο χρηματοδοτούν από το υστέρημά τους οι Έλληνες, για να συνεχίσουν κουτσά στραβά το μόνο πράγμα που ξέρουν καλά να κάνουν: να γλύφουν, να προπαγανδίζουν και να τρολάρουν. 


Ωστόσο, τώρα με κροκοδείλια δάκρυα αξιωματούχοι αυτής της κυβέρνησης η οποία στελεχώνει και διαχειρίζεται την ΕΡΤ, την χαρακτηρίζουν ξεφτιλισμένη.  


Λες και πέρασαν όλως τυχαίως απ΄ έξω. Λες και η ΕΡΤ φύτρωσε ολόδροση, μόνη της, ως αυτοάνοσο, ένα πρωί, στο λίπασμα των νεκρών του μαύρου.  


Μόνη της ξεφτιλίστηκε η ΕΡΤ; 


Μόνη της ποδοκυλίστηκε στους κρίνους της Παρθένου; 


Ή κάποιοι την ξεφτίλισαν; Της σήκωσαν τα κόκκινα φανάρια και την στελέχωσαν με φρέσκο κρέας, πρόθυμο για κάθε βίτσιο, για κάθε μετα-αλήθεια; 


Δεν χρειάζεται βέβαια απάντηση. 


Η ΕΡΤ άνοιξε μόνο για αυτό: 



Για να είναι πυλώνας προπαγάνδας. 


Και οι αξιωματούχοι είναι αυτό που ήταν συστηματικά και εξακολουθητικά, από την πρώτη μέρα της διακυβέρνησής τους: Ψεύτες! Ξημεροβραδιάζονται στα στούντιό της και μιλάνε ακατάπαυστα στα υπαλληλάκια τους, με σηκωμένο φρύδι και καφενειακή άνεση, λέγοντας τη μία παπαρδέλα μετά την άλλη. 


Ας μην στενάζουν και οδύρονται πολύ, διότι θα τους φύγει ο πόντος. Κι ας κατεβάσουν το υψωμένο δαχτυλάκι του κηρύγματος (βαλκάνιοι μουλάδες), γιατι πρέπει πρώτα να σηκώσουν τα βρακιά τους. Που σέρνονται…

Δεν υπάρχουν σχόλια: