"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΣΤΑΡΛΑΤΑΝΟΠΛΗΚΤΟ ΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Η διαπραγμάτευση πέτυχε, ο ασθενής απέθανε

 Aπό τον aNameToCome 


Εξαιρετικά εξελίσσεται η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς που έχουν ήδη επιστρέψει στη χώρα από την προηγούμενη εβδομάδα, αν συνεχίσουμε έτσι θα έχει ολοκληρωθεί πριν αρχίσουμε να τρώμε τα κουφώματα. 


Αν και επειδή αυτό δεν είναι και τόσο σίγουρο, η κυβέρνηση απευθύνθηκε για δάνειο στην Παγκόσμια Τράπεζα στην οποία πηγαίνουν όλες οι αναπτυσσόμενες χώρες όπως η Ελλάδα, η Σιέρα Λεόνε, η Σομαλία και άλλες χώρες που δεν υποκύπτουν στον καπιταλισμό και σε άλλες ποταπές ανάγκες όπως η σίτιση και η στέγαση του πληθυσμού. 


Τώρα πώς γίνεται από το δεν χρειαζόμαστε λεφτά, αξιοπρέπεια χρειαζόμαστε του Βαρουφάκη να έχουμε καταλήξει να ζητάμε δανεικά από όποιον δεν μιλάει ελληνικά, δεν μπορώ να στο εξηγήσω, δεν είμαι και κάνας ειδικός. 


Επόμενος στόχος ΣΥΡΙΖΑ είναι να δανειστούμε από οργανισμούς που δεν έχουν συσταθεί ακόμα.  


Μάλιστα σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο λόγος για τον οποίο απευθυνθήκαμε στην Παγκόσμια Τράπεζα είναι η δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας και αν όλα πάνε καλά, πολύ σύντομα Ελβετοί και Σκανδιναβοί θα συρρέουν στη χώρα μας για να βρουν επιτέλους δουλειά.  


Αν βέβαια σκεφτούμε το μίσος της κυβέρνησης για την επιχειρηματικότητα, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι οι χιλιάδες αυτές θέσεις εργασίας θα είναι στον Δημόσιο Τομέα που τόσο πολύ χρειάζεται νέο αίμα μια και τα νύχια του υπάρχοντος προσωπικού δεν αντέχουν πια τόσο ξύσιμο και πρέπει να συνταξιοδοτηθούν άμεσα.  


Βέβαια, με τις συντάξεις υπάρχει ένα μικρό προβληματάκι αφού ο νόμος του υπουργού Κατρούγκαλου είναι τόσο τέλειος που για να υπολογιστεί μια σύνταξη θα πρέπει να γίνουν υπολογισμοί ελαφρώς πιο πολύπλοκοι από την Θεωρία της Σχετικότητας ενώ θα πρέπει ο ενδιαφερόμενος να έχει ωροσκόπο Αιγόκερω, οικόπεδο στη Λούτσα και να φοράει απαραιτήτως μεταξωτό ποσέτ. 


Γι' αυτό το λόγο, η νέα υπουργός Έφη Αχτσιόγλου στα διαλείμματα της σκληρής διαπραγμάτευσης που κάνει στο Χίλτον, φέρνει νέα τροπολογία στη Βουλή για να αλλάξει τον τρόπο υπολογισμού των νέων συντάξεων με στόχο να προλαβαίνει ο συνταξιούχος να πάρει τουλάχιστον δύο μήνες σύνταξη πριν αποχωρήσει από το μάταιο τούτο κόσμο. 


Ένα ακόμα μικρό προβληματάκι που άφησε πίσω του ο γίγας Κατρούγκαλος πριν την κάνει με ελαφριά πηδαματάκια, είναι...
 με την λειτουργία του ΕΦΚΑ, του νέου υπερταμείου ή νέου υπερμπάχαλου όπως είναι πιο γνωστό, αναφορικά με τις εισφορές των ασφαλισμένων αφού οι περισσότεροι δεν έχουν ιδέα τι πρέπει να πληρώσουν με αποτέλεσμα ο νέος οργανισμός να υστερεί σε εισπράξεις και να είναι προβληματικός πριν καν ξεκινήσει, ενώ οι ασφαλισμένοι με μπλοκάκι το χρησιμοποιούν πλέον μόνο για να ζωγραφίσουν.


Σε αυτό το πλαίσιο, η κυβέρνηση αναζητά στήριξη στο μοναδικό σύμμαχο που της έχει απομείνει και δεν είναι άλλος από την Καραμανλική πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας.  


Έτσι ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, βγήκε και μίλησε για τσάμπα μάγκες αναφερόμενος σε όσους (συμπεριλαμβανομένου και του αρχηγού του, Κυριάκου Μητσοτάκη) μιλούν ότι δεν θα ψηφίσουν τα νέα μέτρα που πρόκειται να φέρει η κυβέρνηση προς ψήφιση στη Βουλή αν και όποτε τελειώσει η ρημάδα η αξιολόγηση όπως λέγαμε παραπάνω.  


Είναι πραγματικά συγκινητικό αυτό το bromance μεταξύ Αλέξη και Καραμανλή που ξεκίνησε ως συμπάθεια για να καταλήξει σε ένα παθιασμένο πολιτικό έρωτα. 


Τα λαλίστατα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης για το αμαρτωλό παρελθόν (και σε αρκετά έχουν δίκιο παρότι οι ίδιοι αγωνίζονται για να μην αλλάξει τίποτα από αυτό το αμαρτωλό παρελθόν), αλλά πάντα εξαιρούν την περίοδο διακυβέρνησης Καραμανλή για τον οποίο μόνο καλά λόγια έχουν να πουν. 


Στην συνέντευξη άλλωστε που δημοσιεύεται στο σημερινό Documento, o πρωθυπουργός λέει για τον Καραμανλή ότι παρά τα λάθη του, οι όροι με τους οποίους πολιτεύτηκε και το κοινοβουλευτικό ήθος του δεν συγκρίνονται με αυτό της ηγεσίας που τον διαδέχθηκε. Έτσι, ο Πρωθυπουργός που θα γκρέμιζε τον καπιταλισμό, γλείφει πατόκορφα τη λαϊκή δεξιά και μιλάει για πάταξη της διαπλοκής (LOL!)

Δεν υπάρχουν σχόλια: